Falbygdens Ananascheesecake
Tid: 30min + 5 timmar i frysen
6-8 personer
Du behöver:
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g Le Roulé Ananas
- 3 dl vispgrädde
- 10 digestivekex eller stora pepparkakor
Gör så här:
Dela äggen, lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa först äggvitorna till ett fast skum, använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.
Vispa därefter äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.
Blanda i Le Roulé Ananas (lägsta hastigheten på elvispen). Vispa grädden i en egen bunke och rör därefter ner den vispade grädden försiktigt i den andra smeten.
Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna. Krossa kexen (eller pepparkakorna) och lägg hälften av smulorna på botten av en rund form med löstagbar botten.
Häll i smeten och strö resten av kex/kaksmulorna ovanpå. Ställ i frysen i ca 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.
Jag måste lära mig att tycka om ananas förstår jag ;)
sv: Ja visst finns det! Det hade jag absolut, och detsamma :)
Spännande med ananascheesecake! Hade den osten hemma här för ett tag sedan, jättegod :)
Tackar! Jodå, min julafton var jättehärlig. Har precis skrivit ett litet inlägg om det.
Ananaskakan verkar vara nåt alldeles speciellt.
Ha en fortsatt god helg! :)
Mmm... det lät både spännande och GOTT ! :)
Kram