Tips angående den populära hallonkakan

Jag har förstått att många har provat och gillat hallonkakan jag skrev om för några dagar sedan, vad kul! Den har som sagt blivit en favorit här hemma och jag har redan hunnit göra den flera gånger, det blir såg gott!

Har fått några vidare tips angående kakan av Stina och jag tänkte dela med mig av dessa!
 
"Ta receptet gånger 4 så blir det lagom till en långpanna.
Man behöver heller inte vispa ägg och socker. Smält smöret i en stor kastrull och rör ner resten (utom hallon). Busenkelt!
Jag brukar även ha i en tsk vaniljsocker.
Hallonen kan bytas till vilka bär mm som helst. Jag har gjort med röda vinbär, svarta vinbär, rabarber, blåbär, hallon, björnbär. Till en långpanna går det åt ca 3 dl bär.
Vill man lyxa så lägg på mandelspån innan gräddning."
 
Det där med mandelspån ska jag verkligen testa! Tack för tips Stina!
 
Jag kan även tipsa om att kanterna håller sig knapriga om man förvarar kakan i bakplåtspapperet som man bakade den i, perfekt!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Åsa

Kakan är ju fruktansvärt lättgjord med ingredienser de flesta har hemma.
Jag ska ta å testa med vinbär nu när de börja mogna, men då behövs nog mer socker :)

2014-08-04 @ 10:10:35
URL: http://naltabblovers.blogspot.se
Postat av: Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Men mums! :)

2014-08-04 @ 11:17:08
URL: http://blogg.loppi.se/mamabeatrice
Postat av: Cissi

Men vad gott!

2014-08-05 @ 12:18:57
URL: http://nastanperfekt.blogg.se
Postat av: Elin - Livat på torpet

Åhh, vi som har så mycket hallon kring gården! Det där receptet måste jag testa :)

2014-08-06 @ 10:10:20
URL: http://blogg.loppi.se/elinteg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0