Kokostoscakaka
Provade ett recept som Leila har på sin hemsida och det blev väldans gott! Man bakar i långpanna, jag gillar sånt då det blir många kakor med (oftast) lite jobb! Perfekt att baka inför julen!
Du behöver
Chokladkakan:
175 gr mjukt smör
3 dl socker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl
Toscasmet:
75 gr smör
1½ ljus sirap
0,75 dl matlagningsgrädde
3 dl socker
200 gr kokosflingor
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt och rör sedan ner kakao, sirap och salt. Tillsätt ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter (175 grader). Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna medan du gör toscasmeten.
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll sen toscan över kakan och grädda ytterligare 10 minuter. Låt allt svalna innan du skär kakan i bitar. De behöver inte vara alltför stora då kakan är väldigt mastig.
Kommentarer
Postat av: ✫ Fru Eriksson
Mummsigt ...
Tack så ♡-ligt för Receptet/Kram
Postat av: Marie
ohh dem har jag ätit vet ja och de är så goa =D
Trackback