Mascarpone och limecreme med chokladtryffel och hallon
Mascarponecremen
2 äggulor
2 msk socker
250 g mascarponeost
rivet skal från en lime
2 msk limesaft
1 dl vispgrädde
Chokladtryffeln
50 g mörk choklad, helst 70% eller högre
1 dl vispgrädde
Hallon
1. Vispa gulor och sockret fluffigt. Tillsätt övriga ingredienser till cremen. Vispa med elvispen tills det tjocknat en aning. Häll upp i portionsformar och ställ kallt minst en timme.
2. Krossa chokladen. Hetta upp grädden. Dra av grädden från värmen och lägg i chokladen. Rör tills det blir slätt och chokladen smält. Låt stå och svalna.
3. Fördela tryffeln ovanpå cremen. Låt stå en stund i kylen. Toppa med hallon precis innan servering.Mmmmm det lät gottigt.
Det lät väldigt gott! Jag tror jag hittat vår nyårsdessert!
Tack för tipset! Vi älskar att fixa middagar men båda två tycker att efterrätten är så himla svår att komma på något till.
Det där ser mumsigt ut, måste nog göra detta. Tack för tipset ❤️
Mumms ......
Åh det där ser gott ut :)