Glädje på olika sätt

Sambon behagat att dra iväg till Tyskland. Han planerar att se kvällens match ute på någon pub (Tyskland vs Portugal), jag tycker inte alls synd om honom...
 
Men det ska bli spännande att höra hur det är att se fotboll på pub i Tyskland! Här i Sverige är vi väl ofta rätt återhållsamma vad det än gäller, såvida man inte fått några öl innanför västen. Hade en kompis från Brasililen på besök under fotbolls-vm 2006. Vi satte oss på Kellys i Stockholm och såg Sverige spela mot..hm, ja, nåt land jag inte minns. När Sverige gjorde mål var det nån som hurrade lite försiktigt och några applåderade sådär lite lagom. Lite kuriosa är att Johannes Brost och Kjell Bergqvist satt vid bordet bredvid oss, de var nog lugnast av alla.
 
Några dagar senare begav vi oss till Mosebacke för att se Brasilien spela. Det var ett brasilianskt evenemang, så det var i stort sett bara brassar där. Men oj, de visste hur man gör fotboll till en kul grej! Det dansades samba på borden, folk jublade redan när spelarna zoomades in under nationalsången och blev det mål kramades det till höger och vänster vare sig man kände varandra eller inte. Där snackar vi stämning!
 
Så, det ska bli roligt höra hur tyskarna beter sig. Hoppas sambon får skoj iallafall.
 
http://sverigesradio.se/sida/images/83/3311933_2048_1152.jpg?preset=article
bild lånad från sverigesradio.se

Kommentarer
Postat av: Anna - mamma till två prinsessor och en prins

Visst är det skillnad på hur olika nationer engagerar sig i sport. Jag såg ett fotbolls VM i Frankrike och det var så härlig stämning...

2014-06-16 @ 20:13:33
URL: http://annasfotnoter.wordpress.com/
Postat av: znogge

Jag har sett fotboll i Tyskland och i Italien! Det var livat och glatt på alla vis! Speciellt holländarna var verkligen trevliga.

Sonen min i Brasilien hade i alla fall lyckats få tag på biljetter så de ska se matchen Holland-Australien som spelas i Porto Alegre där han bor. Säkert en upplevelse!

Kram

2014-06-17 @ 08:24:02
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: anna

vad kul, det e ju roligt när det är folkfest. vi svenskar är så tråkiga, vi har mycket att lära oss. kram

2014-06-17 @ 08:52:58
URL: http://heltenklaanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0