Tårta med dumlefluff och hallonmousse
I lördags körde vi kalas för släkten och gjorde då en lite mer "vuxen" tårta, men ändå med en liten rolig tvist - chokladfingrar! Jag fyllde den med hallonmousse och för första gången gjorde jag dumlefluff. Det var verkligen enkelt!
Du behöver
3 dl grädde
180 gram dumlekolor
Värm grädden i en kastrull och lägg ner dumlekolorna. Du kan med fördel dela dem i bitar innan så smälter de fortare. Rör om tills all dumle har smält, men var noga med att grädden inte ska koka under processen. Låt sedan det hela stå kallt i minst 5-6 timmar, gärna över natten. Vispa sedan och voila, du har dumlefluff!
Vill du täcka tårtan med chokladfingrar så kan jag informera att du behöver 3 paket. Sambon tyckte att chokladfingrarna gjorde att tårtan påminde om en borg och detta ska jag spinna vidare på till nästa kalas.
Kommentarer
Postat av: filippa
åhh vad gott :O
Postat av: Jennie & FrökenFlis
som jag skrev på insta, den ser MAGISKT god ut!
Ja jo det är himla lätt att man överanstränger sig när man egentligen inte borde/orkar.
Jag är ju en person som inte kan sitta still i vanliga fall så det är lite svårt att bara vila :P
kramar
Postat av: Åsa
Härlig tårta synd Du inte bjöd hem mig på fika ;-)
Postat av: Kaffehörnan
Vad mums alltså
Postat av: Decdia
Den blev verkligen jättefin! Låter god med. :)
Postat av: Anna - Vitt eller svart
Ah, både snygg och relativt enkel att göra! Låter som något för mig, sparar receptet till nästa tårtkalas. :)
Postat av: petra
Hej.
Åhh va läcker! ! Ser dundergo ut. Fasen att de är sockerfri månad. Snart kommer april ☺
Postat av: anna
vad duktig du är på att baka. Jag misslyckades helt med min dumlefluff, den skar sig :(
Trackback