Kryddig korv med morot- och ingefärsmos

Den tredje rätten vi provade från matkassen var kryddig korv med morot- och ingefärsmos. Ingen i min familj är någon större korvfantast, så vi var lite skeptiska inför den här måltiden. Dessutom rynkade jag lite på näsan när jag läste om mosen med morot och ingefära. Men rätten var godare än väntat. Korven var väldigt smakrik och mosen funkade absolut. Rädisorna lämnade jag dock åt sitt öde, har aldrig riktigt gillat rädisor. Vet inte om vi kommer göra den här rätten igen. Tror vi kör med vanlig potatismos i framtiden, det är så sällan vi har morötter hemma. Men kul att prova, kändes lite nyttigare med morötter i moset. "Skolmat", var sambons omdöme.
 
Du behöver
4 port
 
400 gr potatis
500 gr morötter
2 tsk riven ingefära
saft från 1 pressad apelsin
1 dl mjölk
1 äggula
salt
peppar

valfritt antal vårlökskorv
 
1 knippe rädisor
½ ask krasse
2 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
 
Skala morötter, potatis och ingefära. Riv ingefäran och skär morötter och potatis i bitar. Lägg allt i en kastrull och tillsätt apelsinsaften. Fyll sedan kastrullen med vatten så det täcker och koka tills allt är mjukt. Häll av då av vattnet och mosa det hela. Tillsätt mjölken (värm den lite innan) samt äggulan medan du rör runt. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter behov.
 
Ansa rädisorna och skär dem i klyftor. Blanda vitvinsvinäger och olivoljan tillsammans med lite salt och peppar. Blanda ner rädisorna och tillsätt klippt krasse, rör om.
 
Snitta korvarna och stek på låg värme i 8-10 minuter. Servera sedan allt tillsammans.
 
 
 
 
Receptet kommer från ICA.

Kommentarer
Postat av: Life of Johanna

Mums!

Ja, nu var jag aktiv i helgen så kan vara det med, men får se om det känns samma imorgon när jag jobbat förmiddag, men idag har jag varit slö och orkeslös och är det såhär det blir så får jag vara hemma helt.

2014-11-11 @ 19:51:34
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: Sanna Preifelt

Mums, ingefära är sååå gott! :)

2014-11-11 @ 19:51:49
URL: http://sannasrum.se
Postat av: Marie

Men ohh så gott, husmanskost är det bästa =D

Ja men håller med, nu får det gärna bli vinter =D

2014-11-11 @ 21:19:12
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: yasmine mamma till dennis

ja huvudsaken man har något man gillar
hoppas du har en bra kväll nu
blev hungrig när jag läste men här får det bli lite tomte gröt
kraaam

2014-11-11 @ 21:24:11
URL: http://www.yasminegill.blogg.se
Postat av: Jennysen

Åh! Rädisor som jag älskar! :D

Sv: Det är nog ganska lätt så ja. Som barn vill man ju bara bli älskad av sina föräldrar, och förväntar sig att bli det. Och gör de inte det är det lätt att man tror att det är ens eget fel.

2014-11-11 @ 21:29:52
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: åsa

Ingefära i mat har jag aldrig testat.

Morötter har vi alltid hemma.

Korv äter vi ofta, typ falukorv eller chorizo.

Vi smaksätter moset ibland med palsternacka.

2014-11-12 @ 07:28:40
URL: http://naltabblovers.blogspot.se
Postat av: Lina

Var väldigt annorlunda, korv jag aldrig provat, ingefära och apelsin blandat med morot... Men man ska ju testa nya saker för att lära känna nya smaker :) Kul att du delger oss!

2014-11-12 @ 08:25:59
URL: http://helbraflinga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0