Italiensk tomatsoppa

När jag var med i Viktväktarna för 15 (ehum) år sedan gjorde jag en jättegod tomatsoppa. Den räknades som en nollpoängare på den tiden, men jag har nog ändrat receptet lite under årens gång så jag vet inte vad den räknas som idag. Soppan är iallafall väldigt god och inte onyttig på något sätt.
 
Du behöver
(2 portioner)

½ gul lök
soltorkade tomater (ej i olja)
7-8 champinjoner
1 pressad vitlöksklyfta
1 frp passerade tomater
5 dl vatten
0,5 buljongtärning (kan uteslutas)
1 msk tomatpuré (kan uteslutas)
salt
peppar
färsk basilika
valfri mängd pasta (kan uteslutas)

Skiva lök och champinjoner och stek på dem i en kastrull. Tillsätt sedan allt utom basilikan och pastan och låt sedan koka ihop i några minuter. Just innan servering adderar du pastan samt grovhackad basilika. Servera sedan gärna med nybakat bröd. Vill du lyxa till det så kan du toppa det hela med lite mozzarella.
 
 

Kommentarer
Postat av: Elin - Livat på torpet

Tackc för receptet! Soppa är så gott, men något som vi äter alldeles för sällan. Den här ska jag absolut testa :)

2014-09-04 @ 09:11:20
URL: http://blogg.loppis.se/elinteg
Postat av: Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Det såg gott ut! Skulle jag göra den blir det utan champinjoner, det går inte hem här hemma ;)

2014-09-04 @ 11:03:02
URL: http://blogg.loppi.se/mamabeatrice
Postat av: Anna - mamma till två prinsessor och en prins

Så gott! Passar perfekt här hemma eftersom maken är vegetarian.
Ska definitivt testas!
Kram

2014-09-04 @ 11:47:32
URL: http://annasfotnoter.wordpress.com/
Postat av: Decdia

Hihi, jag minns den där soppan! :)

Krya på dig!

2014-09-04 @ 19:40:58
URL: http://www.decdia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0