Chokladmaränger

Så vad blev det av det fantastiska konstverket jag visade upp igår kan man ju undra?! Det blidde ett gäng finfina chokladmaränger! Hade ett gäng äggvitor över och jag ville varken kasta bort dem eller stoppa dem i frysen, så det fick bli maränger helt enkelt. Det är första gången jag provar att smaksätta maränger, något jag lär göra fler gånger!
 
Du behöver
 
100 gr mörk choklad
4 äggvitor
1 kryddmätt ättiksprit
2 dl socker
 
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Häll äggvitorna i en rostfri bunke och vispa långsamt i ca en minut. Tillsätt ättikan och vispa ytterligare någon minut och häll sedan i sockret. Vispa kraftigt tills du får ett kraftigt skum, du ska kunna vända bunken upp och ner utan att skummet faller ur.
 
Ringla ner chokladen och undvik att röra om. Rör du för mycket blir marängerna bara bruna och inte vackert mönstrade. Klicka upp stora maränger på bakplåtsklädd plåt, se till att få med choklad på varje maräng. Grädda i ugnen i ca 1,5 timme på 125 grader.
 
Jag lyckades röra om lite för mycket då jag tyckte det blev ett sånt vackert mönster i det uppvispade skummet. Så mina maränger blev brunare än vad jag hade tänkt mig dem (se bild). Nästa gång rör jag inte om överhuvudtaget! Jag fick ut 12 stora maränger på det här receptet.
 
 

Kommentarer
Postat av: Småstadsfrun

Åh jättegott ju!
Jag tror faktiskt att jag skulle kunna leva på enbart maränger :)

2015-01-15 @ 15:05:45
URL: http://www.smastadsfrun.se/
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Men så gott:)

sv: Jo men precis. Det är väl därför de har satt upp de här "planken" framför alla lås så att man inte ska kunna sätta upp fler. Vi bidrog i alla fall inte. Jag vill ju inte förstöra liksom haha.

2015-01-15 @ 16:08:02
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Veiken

Vilken tur att jag inte är hos dig nu. Jag hade slukat flera av de goda chokladmarängerna! :)

2015-01-15 @ 16:53:42
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Ninni - Foto & Vardag

Men så gott!

Sv ja så kanske det är ja! För ja sprang oxå med första barnet på Bvc stup i kvarten men inte nu. Allt såg iaf bra ut så de va ju skönt :))

2015-01-15 @ 17:24:22
URL: http://ninnzan.se/
Postat av: anna

smarrigt :)

2015-01-15 @ 18:09:30
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Znogge

Så det var maränger det skulle bli av konstverket :-) Jag är nästan frestad att testa...

Svar: Jaaa, testa! Är inte alls svårt, men en fördel om man har en köksassistent så man slipper stå och vispa själv i en evighet :)
radhuslivet.blogg.se

2015-01-15 @ 18:44:22
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Hanna Karlsson

Åh så gott!

2015-01-15 @ 21:12:08
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Pixan

Tänk då om 3-4 år när hon är än mer kommunikativ och rörlig! :)

Hur länge höll sig fresten plankan-utmaningen? Själv har jag slarvat ganska duktigt med den kan jag erkänna... :/

2015-01-15 @ 21:19:00
URL: http://pixans.blogg.se
Postat av: Decdia

Mums! Maränger är sååå gott! Testat med krossad polkagris?

2015-01-15 @ 21:20:40
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: starsinlife

Men guud vad gott!! maränger är något som jag nästan aldrig provat...

2015-01-15 @ 22:51:49
URL: http://starsinlife.blogg.se
Postat av: Lina

Ja du har faktiskt rätt i det, det är nästan lite roligare att baka de mest onyttiga sakerna - dumt nog ;)

2015-01-16 @ 08:31:10
URL: http://helbraflinga.blogg.se
Postat av: ✫ Fru Eriksson

Gottit ♡ ...

2015-01-16 @ 09:59:33
URL: http://frunsblogg.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0