Mariannebiscotti

Har testat att göra mariannebiscotti och det blev suveränt gott! Jag använde mig av receptet jag hade när jag gjorde pepparkaksbiscotti, men modifierade det lite.
 
Du behöver
(ca 60 st)
 
100 gr smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
ca 2 dl grovkrossade marianne
 
Rör ihop smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt sedan äggen, ett i taget. Vispa ihop till en smet.
Häll sedan i övriga ingredienser så att du får en deg. Forma degen i 3 längder på en plåt (glöm inte bakplåtspapper!).
 
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Ta sedan ut plåten och skär längderna i bitar. Ställ tillbaka plåten i den avstängda ugnen och låt biscottin torka i eftervärmen. Jag lät min plåt stå kvar i ugnen över natten.
 
 

Kommentarer
Postat av: åsa i åsele

Smaskigt :) synd jag inte kan komma å fika ;-)

2015-01-13 @ 15:59:59
URL: http://naltanorrland.blogspot.se
Postat av: Lina

Mumsigt :) Har gissningen på att det var de här som råkade stå 60 minuter i ugnen istället för 15? Men de var ju ändå bruna och ska vara torra, så lite extra färg borde inte vara något problem? ;)

2015-01-13 @ 16:17:43
URL: http://helbraflinga.blogg.se
Postat av: Anna - Vitt eller svart

Jag har aldrig gjort biscotti men det står på testa-baka-listan!

Marianne låter toppengott.

2015-01-13 @ 18:40:24
URL: http://vittellersvart.blogspot.se/
Postat av: Helen

Dessa ska jag prova! biscotti är en favorit:)

2015-01-15 @ 22:53:40
URL: http://starsinlife.blogg.se
Postat av: Maria Grahn

Det där ser ju riktigt gott ut, jag som älskar "Marianne" godisar. Måste testa göra detta, tack för tipset!

2015-01-16 @ 10:35:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0