Torsk med kräftosttäcke

Här kommer ett riktigt enkelt recept som går snabbt att laga till när man kommer hem från jobbet. Detta förutsatt att man kommit ihåg att ta ut fisken från frysen på morgonen, annars får man vänta lite extra på sin middag. Maten fick godkänt från övriga familjen trots att torsk sällan brukar vara en hit hos oss.
 
Du behöver
(4 port)
 
1 pkt torsk/hoki
1 pkt kräft- eller räkost
2,5 dl creme fraiche
valfri mängd kräftor/räkor (kan uteslutas)
salt
peppar
 
Lägg de tinade fiskfiléerna i en smord ugnsform. Salta och peppra och strö över valfri mängd kräftor/räkor.
Rör ihop kräftost och creme fraiche i en skål och häll över fisken. Tillaga sedan i ugn, 225 grader i ca 20 minuter.
 
Passar bra ihop med potatis eller ris. Vi gjorde hemmagjord potatismos, mycket gott till!
 
Min egen matbild blev crap, så ni får se en fin ask kräftost istället.
 
 
 
 
Bilden lånades härifrån.
Originalreceptet hittade jag här.

Kommentarer
Postat av: åsa i åsele

Tack för att Du delar med Dig matförslag & recept :)

2015-01-25 @ 16:21:55
URL: http://naltanorrland.blogspot.se
Postat av: anna

Låter gott och spännande

2015-01-26 @ 08:55:49
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: FREEDOMtravel

Låter gott! Vi gjorde kräftsoppa på kräftost förut. Supergott!

2015-01-26 @ 17:35:22
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0