Äppelpaj à la LCHF (socker- och glutenfri)
Fick besök häromdagen så jag passade på att testa ett nytt recept. Det blev en LCHF äppelpaj med en hemmagjord variant på vaniljsås. I ärlighetens namn ska jag säga att alla barnen ratade denna. Men vi två vuxna som gärna äter sockerfria alternativ tyckte att den funkade och vi åt glatt upp det vi hade på tallriken!
Du behöver
125 gram smör
3 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
3-4 äpplen
kanel
2 dl grädde
2 äggulor
vaniljpulver
Tärna äpplena och lägg i en smord pajform. Pudra dem med kanel. Blanda sedan smör, mandel- och kokosmjöl i en bunke till en smulig deg och fördela över äppelbitarna. Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 15-20 minuter.
Medan pajen gräddas vispar du grädden. Tillsätt äggulor och vaniljpulver och vispa lite till. Förvara i kylskåp fram tills det är dags att servera.
Originalreceptet finner du här.
Kommentarer
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och snart doula ★
Det här ska testas :).
Postat av: Maria G
Måste testas 👍
Postat av: Anna - mamma till två prinsessor och en prins
Gott med mer sockerfria alternativ! Det ska testas i sommar.
Hoppas du får en bra helg!
Kram
Postat av: Mammsen
Tack för receptet, jag skall dog oxå testa det. Gäller att få tag på söta äpplen kanske. Tror det är den såsen spm min make brukar göra till sin paj, mycket bättre än färdiga såser el mixer, dessutom så god.
Postat av: ✫ Fru Eriksson
Mumm,så gottit ♡ ...
Postat av: Fröken M
Men åh, hur gott lät inte det !? Mums :)
Postat av: JUNITJEJ
Vad det ser gott ut!
Postat av: Carita
Smarrigt!
Trackback