Festliga päronbiskvier
Hittade en annorlunda variant på biskvier som jag blev så sugen på att testa. De var inte alls svåra att göra och de gör sig väldigt bra på vilket kalas som helst!
Du behöver
40 st
300 gr mandelmassa
1 3/4 dl socker
2 äggvitor
200 gr smör
4 dl florsocker
2 äggulor
1 tsk vaniljpulver
1 tsk päronessens
0,5 tsk grön karamellfärg
200 g mörk choklad
1 3/4 dl socker
2 äggvitor
200 gr smör
4 dl florsocker
2 äggulor
1 tsk vaniljpulver
1 tsk päronessens
0,5 tsk grön karamellfärg
200 g mörk choklad
Riv mandelmassan och vispa ihop den tillsammans med socker och äggvitorna. Klicka ut teskedsstora högar på en bakpappersklädd plåt. Ca 20 st per plåt är lagom. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i ca 12-13 minuter tills de fått en fin färg. Observera att tiden kan variera väldigt från ugn till ugn och beroende på hur stora bottnar du gör.
Vispa ihop rumsvarmt smör, ägg, florsocker och vaniljpulver. Smaka sedan av med päronessens och färga smörkrämen med karamellfärg. Var försiktig, tillsätt inte färgen förrän du fått en krämig smet. Annars riskerar du ha gröna prickar i hela köket då florsockret gärna flyger runt i början när man vispar.
Ta en delad biskvibotten och bred smörkräm på den platta sidan av ena halvan. Lägg ihop med den andra halvan. Smält chokladen och doppa den platta delen av biskvin i chokladen. Låt dem stelna på en plåt med bakplåtspapper. Förvara biskvierna i kyl eller frys tills det är dags för servering.
Vispa ihop rumsvarmt smör, ägg, florsocker och vaniljpulver. Smaka sedan av med päronessens och färga smörkrämen med karamellfärg. Var försiktig, tillsätt inte färgen förrän du fått en krämig smet. Annars riskerar du ha gröna prickar i hela köket då florsockret gärna flyger runt i början när man vispar.
Ta en delad biskvibotten och bred smörkräm på den platta sidan av ena halvan. Lägg ihop med den andra halvan. Smält chokladen och doppa den platta delen av biskvin i chokladen. Låt dem stelna på en plåt med bakplåtspapper. Förvara biskvierna i kyl eller frys tills det är dags för servering.
Kommentarer
Postat av: Fanny Kvist
Så gott!
Postat av: Carina
Ser farligt goda ut!. :D
Postat av: Anna - mamma till två prinsessor och en prins
Åhhh, päronbiskvier! Det är bland det godaste som finns!!
Detta MÅSTE jag testa!
Svar:
radhuslivet.blogg.se
Postat av: Marie
Ohh så gott, får lite sköldpaddkänsla av det =D
Svar:
radhuslivet.blogg.se
Postat av: Lina
Men mmm va gott! Ser ju enklare ut än vanliga biskvier också - perfekt :)
Svar:
radhuslivet.blogg.se
Postat av: Anna
Vilka söta :)
Postat av: Fröken M
Tack för tipset ! Jag tror jag ska testa din variant när V fyller år om några veckor.
Kanske med annan smaksättning dock för jag vet inte vart jag ska få tag på päron essens !
Svar:
radhuslivet.blogg.se
Postat av: tommy
ser gott ut
Postat av: Helen
Mmm jag älskar päronbiskvier:))
Postat av: Frida
Men så gott! Vad smidigt att de är halva! :)
Postat av: Hanna Karlsson
Åh, biskvier är ju så gott!
Trackback