Festliga päronbiskvier

Hittade en annorlunda variant på biskvier som jag blev så sugen på att testa. De var inte alls svåra att göra och de gör sig väldigt bra på vilket kalas som helst!
 
Du behöver
40 st
 
300 gr mandelmassa
1 3/4 dl socker
2 äggvitor

200 gr smör
4 dl florsocker
2 äggulor
1 tsk vaniljpulver
1 tsk päronessens
0,5 tsk grön karamellfärg

200 g mörk choklad
 
Riv mandelmassan och vispa ihop den tillsammans med socker och äggvitorna. Klicka ut teskedsstora högar på en bakpappersklädd plåt. Ca 20 st per plåt är lagom. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i ca 12-13 minuter tills de fått en fin färg. Observera att tiden kan variera väldigt från ugn till ugn och beroende på hur stora bottnar du gör.

Vispa ihop rumsvarmt smör, ägg, florsocker och vaniljpulver. Smaka sedan av med päronessens och färga smörkrämen med karamellfärg. Var försiktig, tillsätt inte färgen förrän du fått en krämig smet. Annars riskerar du ha gröna prickar i hela köket då florsockret gärna flyger runt i början när man vispar.

Ta en delad biskvibotten och bred smörkräm på den platta sidan av ena halvan. Lägg ihop med den andra halvan. Smält chokladen och doppa den platta delen av biskvin i chokladen. Låt dem stelna på en plåt med bakplåtspapper. Förvara biskvierna i kyl eller frys tills det är dags för servering.
 
 
Originalreceptet hittar du här.


Kommentarer
Postat av: Fanny Kvist

Så gott!

2015-03-12 @ 20:24:44
URL: http://fannykvists.blogg.se/
Postat av: Carina

Ser farligt goda ut!. :D

2015-03-12 @ 20:38:44
URL: http://Bluemoon.blogg.se
Postat av: Anna - mamma till två prinsessor och en prins

Åhhh, päronbiskvier! Det är bland det godaste som finns!!
Detta MÅSTE jag testa!

Svar: Ja, gör det! De var riktigt enkla att göra :D
radhuslivet.blogg.se

2015-03-12 @ 20:48:57
URL: http://annasfotnoter.wordpress.com/
Postat av: Marie

Ohh så gott, får lite sköldpaddkänsla av det =D

Svar: Haha, ja nu när du säger det...! :D
radhuslivet.blogg.se

2015-03-12 @ 21:29:31
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Lina

Men mmm va gott! Ser ju enklare ut än vanliga biskvier också - perfekt :)

Svar: De var inte alls svåra att göra, kommer absolut göra dessa igen :D
radhuslivet.blogg.se

2015-03-13 @ 10:51:06
URL: http://helbraflinga.blogg.se
Postat av: Anna

Vilka söta :)

2015-03-13 @ 20:32:36
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Fröken M

Tack för tipset ! Jag tror jag ska testa din variant när V fyller år om några veckor.
Kanske med annan smaksättning dock för jag vet inte vart jag ska få tag på päron essens !

Svar: Jag beställde härifrån http://www.lyckasmedmat.se/ata-smaka/2077-smakessens-paron-lorann.html Supersnabb leverans från ena dagen till den andra :) Men visst, det blir ju dyra droppar om man bara ska beställa päronessen därifrån.
radhuslivet.blogg.se

2015-03-14 @ 07:39:04
URL: http://frokenmela.se
Postat av: tommy

ser gott ut

2015-03-16 @ 20:54:24
URL: http://investerasmart.blogg.se
Postat av: Helen

Mmm jag älskar päronbiskvier:))

2015-03-16 @ 22:26:28
URL: http://starsinlife.blogg.se
Postat av: Frida

Men så gott! Vad smidigt att de är halva! :)

2015-03-20 @ 20:40:17
URL: http://fridapluppjakobsson.blogg.se/
Postat av: Hanna Karlsson

Åh, biskvier är ju så gott!

2015-03-20 @ 20:57:11
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0