Annorlunda föräldramöte

Det är så mycket som händer just nu, hinner inte riktigt blogga om allting. Men kan berätta att i tisdags så var jag på föräldramöte på förskolan. Det var ett lite annorlunda föräldramöte. Istället för att sitta och lyssna på på en massa information i nån timme så fick vi föräldrar vara aktivt deltagande. De hade gjort 6 olika stationer, en för varje avdelning. Dessa stationer handlade om vad barnen får lära sig på förskolan och vilket tänk pedagogerna har bakom sitt lärande.
 
Vi föräldrar fick själva välja vilja tre av dessa stationer som vi ville besöka. Till exempel var det en station som handlade om vad som finns att lära barn i ett kapprum och på en annan station fick man lära sig mer om stödtecken. Jag besökte en station där man bland annat fick pyssla och göra tuffa bokmärken till sina barn (se bild). De berättade lite om hur de tänker när de är på biblioteket och lånar böcker, vilka budskap de vill förmedla till barnen via den litteratur de läser. Medan vi pysslade skulle vi föräldrar bland annat diskutera om det är ok som förälder att byta ut han mot hon/hen i böcker och liknande. Måste erkänna att det var svårt att pyssla och prata samtidigt!
 
Men det var ett intressant föräldramöte måste jag säga, väldigt olikt andra möten jag varit på och betydligt roligare! Dessutom hann man möta så många andra föräldrar som man vanligtvis aldrig ser!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Dem brukar ha såna på sonens skola, jättebra :).

2016-04-29 @ 23:36:20
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Anna - mamma till två prinsessor och en prins

Mycket bra initiativ tycker jag! Såna föräldramöten hade jag gärna gått på!
Kram

2016-05-07 @ 21:55:25
URL: http://annasfotnoter.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0