Projekt 2 - förråd under trappan - del 2

Sakta men säkert byggde sambon upp ett par rejäla väggar. På reglarna sattes gipsskivor och sedan blev det till att spackla, slipa, måla och tapetsera. Även en dörr hamnade på plats. Voila, nu liknar det faktiskt någonting! Dock ska trappstegen byggas igen, vi ska måla på insidan samt att vi ska klura ut hur vi nyttjar utrymmet till förvaring på bästa sätt. Varenda millimeter ska tas till vara!
 
Är väldigt imponerad av karln min, han är fantastiskt duktig! Vi har en del idéer på fler saker som ska ordnas, men en sak i taget. Man ska ju ha tid, pengar och energi för att göra sådana här saker, men vi är långt ifrån klara innan vi är helt nöjda med vårt lilla gula radhus.
 
 
 
 
 
 

Stor och tung

Jag har en vecka kvar till beräknat födelsedatum, vilket betyder att bebisen kan komma närsomhelst mellan idag och 3 veckor framåt. Tro mig, jag önskar verkligen att den vill komma under helgen. Jag har gått upp massor i vikt, har svårt att röra mig och blir trött för minsta lilla. Minns ni att jag for iväg och klippte mig tidigare i veckan? Bara därför var jag helt slut två dagar efteråt och orkade knappt göra något överhuvudtaget.
 
Så, kom nu lilla bebisen, vi längtar efter dig!
 
 

Bloglovin

 Följ gärna min blogg med Bloglovin

Follow on Bloglovin


Projekt 2 - förråd under trappan

En nackdel med det här radhuset är att det är ganska dåligt med förvaringsutrymmen. Så vi funderade lite på hur vi skulle lösa den biten och vi insåg att utrymmet under trappen till övervåningen skulle kunna göras något åt. Så, sagt och gjort. Sambon kastade sig med liv och lust in i det projektet och jag undrade lite förskräckt om han skulle greja det. Jag har ju aldrig sett honom bygga väggar och annat tidigare! Hur skulle detta gå???
 
Efter någon dag satt iallafall några reglar uppe och det såg ganska lovande ut.
 
 
 
 
 
 
 

Skeppsviks herrgård

För några veckor sedan fyllde min fantastiska mor 70 år och självklart ville vi fira henne på bästa sätt! Därför överraskade vi med att bjuda på god herrgårdsbuffé på Skeppsviks herrgård som ligger en bit utanför Umeå. Det är en trevlig och avkopplande miljö och maten blir man inte besviken på! Vår mamma blev väldigt överraskad och glad och vi hade alla riktigt trevligt. Kan verkligen rekommendera ett besök på Skeppsvik om du är i krokarna. Se deras hemsida för mer bilder och info.
 
 
 
 
 
 
 

Projekt 1 - vardagsrummet - del 3

När vi flyttade gjorde vi oss av med nästan alla våra gamla möbler. Så vi har investerat i en hel del nya möbler, främst till vardagsrummet. Nedan kan du se ett någorlunda färdigt result av det rummet. Det har tillkommit lite mer utöver det på bilden, men det får jag visa upp vid ett senare tillfälle. Vi är nöjda med vardagsrummet, känns trivsamt och vi är förtjusta i vår coola orangea lampa! Gardinerna är kanske lite i längsta laget, men det får jag ordna nångång när jag inte är höggravid.
 
 

Het present

Lyckades ta mig ner till stan idag. Insåg imorse att jag kanske borde klippa mig innan bebisen kommer, för sen lär det nog dröja innan jag tar mig till frissan är jag rädd. Tack och lov fanns det en ledig klipptid för mig och den högg jag! Efteråt strosade jag runt lite kring stadens torg och fick för mig att jag skulle köpa en present tilll sambon bara för att han är så bra. Så, vad köper man till en kräsen karl som egentligen har allt? Jo, en chiliväxt som han kan få pyssla om! Är det något han tycker om så är det chili, så nu kommer det bli drag i maten här hemma närmsta dagarna!
 
 
              Jo, han blev glad över sin present.
Iallafall efter att han förstod att det inte var en vanlig krukväxt som stod på bordet ;)

Projekt 1 - vardagsrummet - del 2

Först målades väggarna vita och vi jagade rätt på en fin tapet som skulle få bli en fondvägg. Sedan slipades golvet och betsades då vi ville ha en vit nyans på golvet. Sambon slet i flera dagar och själv försökte jag hålla lite ordning genom att ordna lunch och middag.
 
 
 

Projekt 1 - vardagsrummet

När vi flyttade in i vårt fina radhus kände vi att vardagsrummet inte riktigt var som vi ville ha det. Vi var inte nöjda med varken golv eller väggar, så sambon beslöt sig för att hugga in och göra något åt saken. Själv satte jag mig på en köksstol och pustade och frustade då värmen ute tog knäcken på mig i mitt gravida tillstånd.
 
 

Premiärinlägg

Välkommen till bloggen om mitt liv i det gula radhuset. Där huserar jag med min sambo och vår son. Dessutom går vi i väntans tider, närsomhelst kommer jag explodera och vi kommer att vara fyra.

Här kommerr jag skriva om de äventyr som ligger framför oss med renoveringar av radhuset och förändringen som väntar vår familj. Dessutom kommer det nog dyka upp ett och annat recept då både jag och sambon tycker om mat. A lot!


Så om du vill följa vår resa är du välkommen att följa med!

 

                                                                  Härmed har jag flyttat in!
 Matbloggstoppen

RSS 2.0