Gott Nytt År!

Jag vill önska er alla ett fint avslut på 2013 och ett sprudlande underbart 2014!
Må lyckans vindar fylla era segel!
 
 
http://newyear2014smswallpapers.com/wp-content/uploads/2013/11/Happy-new-Year-2014-Wallpapers-Images-3.jpg

En fuskares bekännelse

Ska avsluta året med en bekännelse. Jag fuskar ibland när det ska bakas. Jag rår inte för det. Eller, jo egentligen gör jag ju det då det är en medveten handling från min sida. Det är ingenting jag måste göra, men jag gör det ändå. Varför gör jag det då? Jag är helt enkelt jävelusiskt lat ibland. Fast jag föredrar att skylla på tidsbrist, när jag kan ha oväntat besök på ingående. Men det är så enkelt, tillsätt bara lite vatten och smält margarin, voila!
 
Fast med min nya köksassistent känner jag mig mindre fuskbenägen!
 
Finns det något du fuskar med?
 
 
 
 
 
 
 

Krämig fläskfilégratäng med soltorkade tomater

Hittade ett recept hos Kryddburken som lät smarrigt och lagade till det en gång i tiden. Blev inte dumt alls! Här kommer hennes recept om du vill prova på det du med! Kanske till nyår?!

Du behöver

1 fläskfilé (även kyckling funkar bra)
2 msk kycklingfond
4 dl vatten
1½ dl finhackade soltorkade tomater i olja
1 finriven solo vitlök (jag bytte ut den mot 6 klyftor vanlig vitlök)
2 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2-3 dl grädde
Maizenamjöl + vatten till redning
Salt
peppar
2 nävar körsbärstomater
2 dl riven ost

Koka 4 port pasta tills pastan nästan är klar, den blir färdig sen i ugnen. Skär filén i ca 1 cm tjocka skivor som du sen steker på lite snabbt. När alla skivor är stekta lägger du ner dem i stekpannan och tillsätt vatten samt fond. Lägg i de soltorkade tomaterna som du finhackat samt den rivna vitlöken. Addera senap och tomatpuré och låt såsen koka ihop. Slå på grädde och red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Låt småkoka nån minut till. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop allt med pastan och häll i en ugnssäker form. Halvera körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Riv över osten. Gratinera i ugn i ca 15 min i 225 grader.
 
 
 
 

Svävande lyktor

Ni som skall ha svävande lyktor på nyår, ett tips är att använda de med trästomme och inte metall. Metallen kan hamna på åkrarna och rivs sedan sönder av skördetröskor. Detta leder till att djuren kan riva upp magen. Aj :(
 
http://youtrade24.com/se/Photos/1029714187305922_1.jpg

Fyrverkerier

Imorgon smäller det i dubbel bemärkelse. Det blir ett nytt år och många firar det med smällare och fyrverkerier.
 
Själv passar jag på sånt. Dels skjuts det upp galet mycket pengar och dels är det så många djur som lider av oljudet. När jag var yngre och bodde hemma hade vi en fin hund. Hon var skotträdd och varje nyår var ett rent h-vete för henne. Vi hade problem varje gång hon skulle rastas och när det small som värst fick vi ta ner henne till tvättstugan där vi körde igång tvättmaskinen för att dämpa  ljudet från smällandet så mycket det gick. Tyvärr hjälpte det föga och hon hade det jättejobbigt.
 
Men självklart vill ju min söta son fira nyårsafton med något som som är fint och speciellt, så vi har köpt tomtebloss. Funkar finemang!
 
Jag kommer absolut slänga ett öga på de fyrverkerier som skjuts upp, det är ju trots allt väldigt vackert!
 
 

Mörk & vit chokladmousse

Här kommer något smarrigt som jag gjorde till förra årets nyårsafton och dessutom var det lätt som en plätt att göra!
 
Du behöver
 
Mörk chokladmousse
 
200 gram mörk choklad (70%)
2 äggulor
2 msk socker
3 dl grädde
 
Vispa ihop ägg och socker till en krämig smet. Vispa grädden lätt och smält chokladen (jag föredrar alltid vattenbad framför mikro). Rör sedan ihop äggsmeten med chokladen och vänd sedan ner grädden med och rör om med luftiga tag. Häll upp i serveringsglas och sätt in i kylen minst en timme.
 
Vit chokladmousse
 
150 gram vit choklad
2 dl grädde
1 dl kesella
1 ägg
 
Vispa grädden. Vispa ägget medan du smälter chokladen. Blanda sedan ägg och choklad och rör om ordentligt.Till sätt kesella och sedan grädden. Portionera ut i serveringsglasen och åter in i kylen i minst en timme.
 
Vid servering kan man toppa det hela med valfria bär eller frukter. Jag valde röda vinbär och det blev ofantligt gott!
 
 

Nu är det förkylt!

Uhu, idag vaknade jag med en dum hals. Känner att jag har en otäck förkylning på g. Men det får icket hända! Vi ska ju ha middagsgäster på nyårsafton!!! Ska kurera mig för fulla muggar! Tips på hur man bäst jagar bort en förkylning emottages mycket tacksamt! Whiskey?
 
Och vad ska jag bjuda på till nyår? Är inne på potatisgratäng, en klassiker som man lätt förbereder i förväg. Funderar även på att servera västerbottenssmör till hembakat bröd. Min syster bjöd på det på julafton och det var fantastiskt gott!
 
Har du din nyårsmeny färdigplanerad?
 
 

My precious!

Känns som jag är i någon slags koma efter julen. Får ingenting gjort och vandrar runt i ett vacuum.
 
Nej, det där är inte riktigt sant. Jag har faktiskt bakat en del, dock inte så mycket som jag hade velat. Fick en sån fin julklapp av min gulliga sambo så att nu vill jag bara baka hela dagarna! För numera ståtar en tjusig köksassistent i mitt kök och jag är så väldans glad över den!
 
 

Kycklingfyllda canneloni

Tidigare provade jag ett recept jag hittade hos Kryddburken, kycklingfyllda canneloni. Det blev riktigt gott även om jag inte följde hennes recept till punkt och pricka.

Så här kommer den variant jag använde mig av:

Du behöver
färska lasagneplattor
3 kycklingfiléer
1 finhackad gul paprikaa
1 finhackad röd papri
2 vitlöksklyftor
en skvätt citronjuice
1 msk chilisås
grillkrydda alt valfri krydda
salt
peppar
naturell färskost (ca 200gram)
2-3msk cremé fraiche
½ dl hackad persilja
1 förpackning Kelda ostsås
riven ost

Stek på den strimlade kycklingen och tillsätt paprika och vitlök. Tillsätt chilisåsen och citronsaften och krydda kycklingbitarna efter behag. Blanda sedan i färskost, creme fraiche och persilja. Klicka ut lagom mängd av det hela på lasagneplattorna som du sedan rullar ihop och lägger i en ugnssäker form. Häll över ostsåsen och fördela den rivna osten över det hela. In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
 
 
 

Italiensk tomatsoppa

Detta är ett gammalt viktväktarrecept som jag har modifierat lite. Efter allt frossande under julen kan det sitta bra med denna soppa.
 
Du behöver (2 portioner)

½ gul lök
soltorkade tomater (ej i olja)
7-8 champinjoner
1 pressad vitlöksklyfta
1 frp passerade tomater
5 dl vatten
½ buljongtärning (kan uteslutas)
1 msk tomatpuré (kan uteslutas)
salt
peppar
färsk basilika
valfri mängd pasta (kan uteslutas)

Skiva lök och champinjoner och stek på dem i en kastrull. Tillsätt sedan allt utom basilikan och pastan och låt sedan koka ihop i några minuter. Just innan servering adderar du pastan samt grovhackad basilika. Servera sedan gärna med nybakat bröd. Vill du lyxa till det så kan du toppa det hela med lite mozzarella.
 
 
 

No more sill!

Nu är jag så trött på all julmat! Har ätit sill, lax och skinka i flera dagar. Nu drömmer jag om annat...
 
Korv och makaroner skulle sitta så bra! Ja, det får det bli till middag idag.
 
Vad längtar du efter för mat såhär efter alla julbord?
 
 

Julafton i bilder

Tänkte roa er med några bilder från min julafton. Så, here we go!
 
Sonen funderar över vilken av tomtens klappar han ska öppna på julaftonsmorgonen.
 
Det blev ett paket innehållandes meccano!
 
 
 
Förberedelser pågår!
 
 
 
Mmm, gott med rullströmming!
 
 
Mer bilder kommer senare. Nu måste jag pyssla lite med julklappen jag fick, fick en drömklapp!

Falbygdens Ananascheesecake

För något år sedan fick jag hem en ost från Falbygdens ost och även ett recept på vad man kunde göra för gott med den. Det var en Le Roulé Ananas, en handrullad färskost från Frankrike som är gjord på pastöriserad komjölk och ananasbitar. Mycket god med en söt och fräsch smak! Den är märkt med "Falbygdens rekommenderar", en märkning de använder på ostar som de vill pusha lite extra för.
 
Jag kan rekommendera att göra en sådan här om du väntar gäster på nyårsafton då det blev väldigt gott! Här kommer receptet och det har jag plankat rakt av från Falbygdens!
 
Falbygdens Ananascheesecake

Tid: 30min + 5 timmar i frysen
6-8 personer

Du behöver:

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g Le Roulé Ananas
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 digestivekex eller stora pepparkakor

Gör så här:

Dela äggen, lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa först äggvitorna till ett fast skum, använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

Vispa därefter äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.

Blanda i Le Roulé Ananas (lägsta hastigheten på elvispen). Vispa grädden i en egen bunke och rör därefter ner den vispade grädden försiktigt i den andra smeten.

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna. Krossa kexen (eller pepparkakorna) och lägg hälften av smulorna på botten av en rund form med löstagbar botten.

Häll i smeten och strö resten av kex/kaksmulorna ovanpå. Ställ i frysen i ca 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.

 

 


En vit jul

Vaknade nyss efter en dålig sovnatt med lillan och är fortfarande mätt efter all mat jag åt igår. Jösses vad mat jag åt och allt var helt fentastiskt gott! Nu måste jag hitta mig en ipren, huvudet sprängs snart. Och nej, jag drack inte alkohol igår. Vi hade en helvit jul inne! Ute var det dock grått och trist.
Hoppas ni alla hade en fin julafton med nära och kära!

Tomtedags

Det börjar dra ihop sig. Jag tror han närmar sig nu....
 
 

God Jul!

Jag önskar er alla en riktigt härlig och mysig julafton!
 
 

Ready!

Puh, sådärja. Nu ska allt vara klart inför imorgon! Ska sätta mig i soffan och pusta ut, känner mig helt matt. Jag skulle bara haft mig en lott och varit med på Bingolottos uppesittarkväll! Hade varit fint få vakna upp som miljonär imorgon! Ok, ok, jag vet. Oddsen är små, men hoppet lever ju alltid!
 
 

Dan före dopparedan!

Ojoj, julafton står för dörrren, imorgon smäller det! Nu är det verkligen dags att knyta ihop säcken och få klart det sista! Igår bakades det och fixades en del, men några saker återstår. Bland annat ska jag göra marmorerade brownies.
 
Sonen vaknade och var helt exalterad idag, hur ska det då inte bli imorgon??
 
Vad står på din agenda idag?!
 
 
 
 

Ready?

Hur går det för er därute i stugorna med allt julpyssel? Börjar ni vara klara? Är paketen inslagna? Kakorna bakade? Själv är jag nästan klar. Lite småpyssel återstår, men jag jobbar bäst under press så lika bra spara lite till sista minuten! Men de flesta paketen är klara, tack och lov. Är mer än nöjd över det jag hittat på till sambon i år, han brukar annars vara den knepigaste att köpa till. Jag menar, vad ger man en karl som har allt och som ingenting önskar?! Ni får veta efter julafton vad jag hittade på för kul till honom!
 
 

Skärgårdssill

Sill hör absolut julen till! Iallafall för min del. Denna är även god till midsommarsnapsen!
 
Du behöver
 
1 förpackning 5-minuters inläggningssill
1 dl majonnäs
1,5 dl gräddfil
0,5 dl finskuren dill
0,5 dl finskuren gräslök
1 burk röd stenbitsrom
en skvätt pressad citronsaft
salt
peppar
 
Blanda ihop allting utom sillen. Sillen sköljer du av och skär i bitar, sedan blandar du sillbitarna med röran.
Voila! Detta kan man med fördel förbereda någon dag i förväg.
 
 

Chilisill

Inget julbord utan sill och här kommer ett snabbt och enkelt recept på riktigt god sill!
 
Du behöver

1 förpackning 5-minuterssill
1 vitlöksklyfta
2 dl lätt creme fraiche
1 tsk sambal oelek
2 msk chilisås

Rör ihop creme fraiche, sambal oelek, chilisås och pressa ner vitlöksklyftan. Skölj filéerna och skiva upp dem i lämpliga bitar och blanda sedan ihop med röran. Voila!
 
 
 
 
 
 

Vår julhörna

Ser att många har stora och tjusiga granar och det är väldigt vackert! Vi kör med en liten i plast som man enkelt fäller ihop som ett paraply när julen är över. Väldigt praktiskt om du frågar mig. Så här ser våran julhörna ut iallafall. Så tjusigt med sladdarna på golvet, ska gömma dem under ett gäng julklappar sen!

 
 
 

Fläskfilé med ört- och vitlökstäcke

 Här är en maträtt som passar bra till helgens middag!

Du behöver:
 
600 gram fläskfilé
salt och peppar

Ört- och vitlökstäcket:
300 g färska champinjoner
Lite matfett
2 vitlöksklyftor
1 liten bunt persilja
1 liten kruka basilika
4 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
3 msk mango chutney
Salt
torkad chili
1 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Putsa fläskfilén och skär den i 2 -3 cm tjocka skivor
2. Bryn dem gyllene runt om i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en edlfast form.
3. Ansa svampen och krydda den. Fräs den i lite matfett med pressad lök.
4. Hacka persilja och basilika. Blanda samman med svampfräset, crème fraiche, tomatpuré och mango chutney. Smaka av med salt, chili och svartpeppar.
5. Bred blandningen över filébitarna och gratinera mitt i ugnen ca 15-25 min på 225 grader.

Till detta gjorde jag en potatisgratäng och en sallad beståendes av avokado, apelsin och rödlök. Blev jättegott!
 
 

Hasta la vista!

Igårkväll lade jag lillan på ett litet täcke i vårt kök. Jag placerade henne på mage mitt på täcket, för skulle hon vända sig till rygg skulle hon fortfarande vara kvar på filten. Vände mig bort i några sekunder och när jag tittade till henne igen så hade hon hunnit långt! Vad hände?!
 
Nu är det slut på lugnet!
 
 

Efterlysning

Men nu blir jag frustrerad.
Bara några få dagar kvar till julafton och ingen snö!
Snön, var är du?!
 
Så här vill jag ha det! Vitt och tjusigt!
Då är det läge att gå ut och fotografera!
 

Loppi Blogbag Jul

Har haft sån tur att jag fått ännu en Loppi Blogbag! Denna gång med ett julinspirerat tema och innehållet var detta:
 
Krav- och Fair Trade-märkt kaffe från Indiska - finns i smakerna choklad, hasselnöt, kardemumma och Christmas.
Strumpor i färgglatt mönster från Indiska - riktigt sköna och bekväma!
* Ljusslinga från Indiska - blev snabbt en favorit hos sonen som nu har dekorerat sitt fönster så fint med denna ljusslinga! Stämningsfullt!
* Duschcreme Mediterranean Moments från Palmoliv - luktar gudomligt gott!
* Handtvål Magic Softness Tangerine från Palmolive - en skumtvål och jag erkänner att det kändes lite skumt när jag provade den första gången ;) Men kände mig ren och fräsch om händerna och den doftar gott.
* Kitchen & Grease från Ajax - luktar lätt citron och fick snabbt min spis skinande blank!
 
 
Stort tack Loppi!! Än en gång har ni överraskat med fina saker som jag verkligen har nytta av och kommer att använda!
 
 
 

Närmast hjärtat...

Sen sonen föddes har jag drömt om att få äga ett vackert smycke med hans namn på, men har aldrig känt att jag riktigt har haft råd att unna mig ett sådant. Men nu hade jag turen att vinna hos Johanna som har en fin julkalender (kila dit och tävla vetja!) och det var inte vilken vinst som helst! Det var ett fint halsbandssmycke i silver från PS wagner där jag fick välja vad det skulle hamras in för namn/ord på de tre stavarna. Givet valde jag familjemedlemmarnas namn! Igår kom smycket och det är så fint! Funderar på om jag ska skaffa en silverkedja till smycket eller köra på en läderrem och så snart lillan har blivit lite större åker halsbandet på! Jag är så glad!

Tack Johanna och tack PS wagner!!
 
 
 
 
 
 

Som jag har längtat!

Det finns något jag drömt om i flera år, ja, ända sen jag och sambon skulle bli tre har jag önskat detta. Och igår hände det..!
 
 

Kall sås till kyckling

Jag är en sås-människa och ju mer sås desto bättre! Här kommer en sås som funkar väldigt bra till kyckling. Receptet räcker till två personer.

Du behöver

2 dl creme fraiche alt turkisk yoghurt
1 röd lök
1 stor tomat
2 msk chilisås alt sweet chili-sås
salt
svartpeppar
aromat

Hacka rödlöken och tomaten och rör ner i creme fraichen. Tillsätt sedan kryddorna efter tycke och smak. Provsmaka under resans gång!
 
 
 
 
 

Staffan - en träaktig kille?

När jag hämtade sonen på förskolan igår hade han gjort smällkarameller och det satt några klisterstjärnor på en av dem. När jag påpekade vad fint det var med stjärnorna började han sjunga "..och stjääärnorna på himmelen de blänka..."
 
Han stannade upp en sekund och frågade sedan:
 
"Mamma, visst är det sången om Staffan Tallegren?!"
 
http://ursulineneworleans.org/wp-content/uploads/2013/12/pinocchio-8.png
                                                                     Staffan?!
 
 
 
 
 

Paketets innehåll


Har äntligen öppnat det fina paketet som kom hela vägen från USA! Öppnade det så försiktigt jag bara kunde för att inte förstöra den fina inslagningen. Jag var så försiktig att jag sedan kunde stoppa tillbaka gåvan och försluta det hela. Så när lillan blir stor så kan hon öppna paketet själv!

Så vad innehöll det då? Jo, en jättefin och söt liten dopsked!
 
 
 
 

Viktigt julklappstips - du kan rädda liv!

Så här i jultider försöker vi klura ut vad vi ska ge nära och kära i julklapp och det är lätt att glömma bort omvärlden. Därför kommer här ett tips som gör att du kan förena dessa båda världar! Kika på UNICEFs fina gåvoshop, där finns julklapparna som kan förändra en persons liv. Du får ett fint gåvobevis att ge bort och det du handlar går till de barn som behöver hjälpen.
 
Till exempel kan du köpa 110 påsar vätskeersättning för 67 kr som kan rädda livet på ett barn.
 
Beställ senast torsdag den 19 december för att hinna få dina gåvobevis!
 
 
Köp julklappar i UNICEFs gåvoshop
bilder från unicef.se
 
 

BH-sugen kille - del 2

Minns ni killen jag berättade om tidigare, han som hade kontaktat mig angående amningsbehån jag hade till försäljning på Blocket?!
 
Han insisterade i några mail på att få köpa behån samt övriga behåar jag kunde tänkas sälja, han höll på med en "insamling" av både nya och gamla behåar. Vad det var för insamling frågade jag aldrig om, men det lät ganska suspekt i mina öron. Ville egentligen inte sälja min behå till honom, så jag skrev att min behå var såld då det är först till kvarn som gäller (han hade inte svarat på mitt senaste mail på några dagar).
 
Fick då detta svar:
 
"Tråkigt då jag söker BH:ar. Får höra av dig om du får några BH:ar över till salu el. bortskänkes framöver!"
 
Killen ger helt enkelt inte upp, haha! Jag kommer aldrig ge honom någon bh, men är fundersam över om han är nåt pervo eller kanske en konstnär som ska göra en bh-utställning eller vad? Vad tror du?
 
http://chic.se/files/2010/12/Maidenform-red-bra-430x286.jpg
bild från chic.se

Det lilla enkla...

Tänk vad lite fräscha grönsaker och ost kan liva upp vid middagsbordet!
Spenatblad, paprika och mozzarella, mmm!
 
 

Chokladsnittar

I helgen bakades det chokladsnittar. Enkla att göra och goda att äta!
 
Du behöver
(ca 60 kakor)
 
200 gr margarin
2,5 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
 
Garnering:
1 ägg
pärlsocker
 
Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg. Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar och fördela rullarna på två bakplåtar med bakplåtspapper. Platta till rullarna något. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö på pärlocker. Grädda kakorna mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Låt längderna svalna (inte helt)skär dom sedan i ca 2cm breda,lite sneda bitar.
 
 

NIVEA Powder Touch - produkttest

Jag har haft turen att bli utvald till Niveas testpanel! Så häromdagen fick jag hem deras nya deo som snart kommer ut i butik; NIVEA Powder Touch.Det är andra dagen jag testar den och jag gillar den. Är ganska känslig när det gäller deoderanter. Det är som att många av dem startar nån slags kemisk process i min armhåla som gör att jag luktar riktigt illa, så det är bara ett fåtal som jag prövat som funkar på mig. Nu är det andra dagen jag testar denna och jag får återkomma med ett utlåtande längre fram.
 
 
 
 
 
 

Lyxig lax

Blev bjuden på något väldigt gott och enkelt utav min näst äldsta syster.

Du behöver
laxfiléer
riven västerbottensost
salt
peppar
olja

Salta och peppra laxfiléerna och droppa några droppar olja över. Strö riktigt  med ost över fisken. In i ugnen på 175 grader tills osten ser färdig ut. Färdigt att serveras med valfritt tillbehör. Smaklig spis!
 
 
 
 

Längtan efter sol och bad

Det är som att Fritidsresor kände på sig att jag sitter här hemma och drömmer om resor hela dagarna. Fick hem reklam från dem häromdagen, det gjorde inte min längtan efter solen mindre på något sätt! Bra tajming, Fritidsresor! Det blir dock ingen resa den närmsta tiden för oss, tyvärr.
 
 
 

Blogaward

Åh, vad kul! Jag har fått en blogaward av Den Tvetydiga Mamman (kika gärna in hos henne!)! Tusen tack!
 

Hur fungerar awarden? Här är reglerna:

- Tacka och uppmärksamma den som nominerat dig.

- Skriv 11 random fakta om dig själv.

- Svara på dem 11 frågorna du fått i awarden.

- Välj ut 11 bloggar att nominera (du kan inte välja den som nominerat dig).

- Skriv 11 frågor åt de du nominerar.

 

11 random fakta om mig:

1. Jag spelade fiol i flera år som liten.

2. Drömmer om att dansa linedance igen.

3. Har en fruktansvärt dålig karaktär när det gäller träning och godis.

4. Jag har tre fantastiska systrar!

5. Jag är en "hamster", har svårt att kasta saker.

6. Jag älskar att baka!

7. Jag älskar att äta upp det jag bakat!

8. Uppskattar att få besök, men har inte alltid något att bjuda på då jag redan ätit upp alla kakor...

9. Skulle ge mitt liv för mina barn.

10. Har inte varit nöjd med min frisyr de senaste 5 åren, men vågar inte prova något nytt.

11. Tycker att det är ok att städa om jag får köra hårdrock eller klassisk musik på stereon samtidigt.

 

Frågorna som Den Tvetydiga Mamman hittade på blir svarade på här:

1. Vilken är din favorit tv-serie of ALL TIME?

- Svårt, blir antingen Nord & Syd eller V. Tror det blir Nord & Syd, jag var så kär i Patrick Swayze!

2. Om du tvingades lyssna på en enda låt i resten av ditt liv - vilken skulle det vara?

- Vilken mardröm! Men kanske ett klassiskt stycke som De fyra årstiderna av Vivaldi.

3. Har du någon hemlig talang?

- Det har jag! Försöker bara klura ut vilken...

4. Vilken kändis skulle du "die for" att träffa?

- Johnny Depp!

5. Vilken är den kändaste person du träffat/pratat med?

-Peter Steele tror jag, sångaren från Type o Negative.

6. Vad tycker du utgör en bra blogg?

- Regelbundna uppdateringar med bilder och inte bara "idag var jag i tvättstugan-inlägg".

7. Vilka är de 3 viktigaste personerna i ditt liv?

- Helt klart min sambo och mina två barn!

8. Efter en vaken natt med ungar som inte sover - hur gör du för att överleva "dagen efter"?

- Då tömmer jag kakburken!

9. Vilket är ditt absoluta favoritföremål i ditt hem?

- Datorn eller min systemkamera. Får nog bli datorn.

10. Vilket är ditt bästa inredningstips?

- Att anlita någon av mina systrar, de är grymma på inredning! Försöker själv lära mig hur man gör för att det inte ska bli en enda röra.

11. Vilka är dina TRE favoritbloggar?

- Svårt välja tre, jag följer så många! Men jag gillar Kryddburken för där får jag många fina tips och idéer!

 

NU är det min tur att nominera:

Fröken M, En Plats I Solen, Jennie & Fröken Flis, Kom igen Elena, Ansepanse, Linnéas Goodiebag, KarinÅsa, Camilla, Anna , Johannas Retro och Susanna i Oslo!

Här är mina 11 frågor:

1. Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?

2. Om du vill imponera på någon, vilken maträtt bjuder du då på?

3. Har du gjort bort dig någon gång? Så där att du kan gräma dig över det hela än idag?

4. Om du tvingas välja, väljer du bort din blogg eller ditt fb-konto?

5. Vilken är den finaste komplimangen du fått?

6. Vilket är ditt drömyrke?

7. Vilken är den bästa bok du läst?

8. Vilken är din favoritkrydda?

9. Vad önskar du dig i julklapp?

10. Vilket är ditt favoritresemål?

11. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?

Hoppas ni vill vara med och svara på dessa frågor :)

 


Ett litet sött paket

Är det något jag tycker är roligt så är det att få presenter! Den här gången är det dock lilla prinsessan som fått en present. Den har kommit hela vägen från USA och visst är den fint inslagen?! Så fint att det tar emot lite att öppna den! Vad det är däri? Återkom senare så ska du få veta!
 
 

Ostfyllda köttfärsbiffar

Här kommer ett tips på vad du kan laga till middag i kväll!
 
Du behöver

1 kg blandfärs
1 dl ströbröd
1 ägg
0,5 dl fond (köttbuljong funkar bara fint!)
1 msk tomatpuré
mald paprika
salt
peppar
Valfri smakfylld ost skuren i kuber

Rör ihop allt och forma till lämpligt stora bollar. Tryck in en ostkub i varje biff så den hamnar i mitten och lägg sedan biffarna på en smord plåt. Stek i ugnen i ca 30-40 minuter (beroende på hur stora de är) på 175 grader.

Sedan blandade jag creme fraiche, vitlök, chilisås, stekskyn från plåten i stekpannan och lade även i biffarna. Smaka av och salta och peppra utifrån behov. En skvätt sweet chilisås kan också vara på sin plats. Passar fint ihop med det mesta.
 
                                                                   Inte riktigt färdiga biffar...
 
 
 

Time out

Hade en "diskussion" med sonen som slutade med att han fick ta en time out i trappan. Det var första gången jag tog till den åtgärden och jag sa att då han är fem år så skulle han sitta i trappan i fem minuter.
 
-Jag är faktiskt fem och ett halvt! gastade han.
 
Så då fick han sitta där fem och en halv minut och det var han nöjd med.
 
Kids!
 
http://imanshomeschool.files.wordpress.com/2012/11/timeout.jpg
 
 
 
 
 

Sonen svimmade...

Idag var det luciafirande på förskolan. Då det är sista året sonen firar med dagiskompisarna så fick det inte missas, nästa år går han förskoleklass i ett helt annat område och kommer därmed inte längre gå tillsammans med de barn som han går med idag.
 
Hursomhelst. Dagisbarnen sjöng tillsammans med barn från klass tre samt klass sex. Jag såg att sonen inte var så road, han bara stod där och sjöng inte med i en endaste sång. Det där med sång och dans är inte hans grej, han räknar hellre matematik. Då, i slutet av en sång så slog han sig för pannan och segnade dramatiskt ner på marken. Många skrattade och en lärare sa något skojsamt om att han måste ställa sig upp igen, vilket han gjorde. Hej å hå, stolt (?) moder tog sig för pannan...
 
Frågade sonen efteråt varför han hade gjort så.
 
-Det var så tråkigt! Jag ville att det skulle ta slut så att jag skulle få fika nångång!
 
Tänk om man skulle göra likadant på jobbet. Låtsas svimma så man skulle få ta en fikarast, skulle bli veckans snackis på kontoret om inte annat!
 
 
 
 
 

Loppi Blogbag Gravid & Baby

Jag är en sån lycklig tjej som har fått hem Loppi Blogbag Gravid & Baby! Den innehåller massor med produktnyheter som jag ska prova på!

Den innehåller följande:
 
* Philips Avent Natural nappflaska - deras mest naturliga flaska hittills då det är en bröstformad dinapp.
* Philips Avent Grown up cup - mugg med spillsäker ventil, perfekt för lillan när hon snart ska börja öva på att äta och dricka!
* Natusan first touch lotion - allt för att lillan ska få mjuk och skön hud.
* Natusan first touch bath - mild, flytande barntvål för nyfödda.
* Natusan first touch baby oil - skyddar och återfuktar.
* Natusan first touch zinsalva - bra vid irriterad hud.
* Folksams barnkit - innehåller bla plåster, solskyddskräm och brännskadegel.
* Rosa loppibag
 
Verkligen fina och användbara saker! Babyoljan har jag smörjt in lillans huvud med. Hon är så väldans torr om pannan samt att hon har lite skorv, så då är det bra att smörja! Ser fram emot att prova resten av sakerna! Eller, Folksams barnkit slipper jag gärna använda, men känns tryggt att ha utifall att. Vi vet ju alla att barn gör illa sig förr eller senare.
 
Stort tack Loppi!!
 
 

Glad lucia

Önskar er alla en riktigt härlig lucia!
 
                               Sonen som pepparkaksgubbe för några år sedan, så liten han var!
 

Pappersgran

Sonens kompis kom hem till oss och stannade till i vardagsrummet.
 
-Vad har ni gjort..? undrade hon.
 
Vadå, har hon inte sett en gran dekorerad med hushållspapper förut? Tihi!
 
 

Plåster på låren

Nu är det över och jag kan andas ut! Det är verkligen ingen fröjd att vara med när ens barn skriker till av smärta. De stack henne samtidigt i båda benen för att göra det hela så snabbt som möjligt och jag blev nästan kallsvettig när jag kände hur hela hon stelnade till för att sedan vråla rakt ut. Men lillan var så duktig och nu är det bara att avvakta och se om hon får feber inatt eller inte.
 
 

BVC-dags, vaccination på g

Det är lite rushigt här idag nu på morgonen. Lillan ska snart få sin första vaccinationsspruta. Åh, jag tycker INTE om det där med sprutor. Jag har inga problem att ta egna, tex vid blodprov och så. Men att hålla i sitt barn och se när de hugger sticker sprutan i benet och man känner hur barnet spänner sig och sen börjar illvråla.... Jag blir svettig bara av att tänka på det!

Så, om en timme är det dags, huga huga!
 
bild från nll.se

Fina förebilder

I morgonens inlägg skrev jag om de finaste, dvs mina barn. Men jag har många fina människor i mitt liv. Jag ska inte skriva om dem alla, men några som verkligen betyder mycket för mig är mina föräldrar. De börjar bli till åren, men de finns alltid där och ställer upp i den mån de orkar. Ibland kommer de med råd och förmaningar i all välmening som jag kan bli galen över, jag är ju trots allt inte 7 år längre. Men nu när jag har egna barn förstår jag dem, jag kommer ju alltid vara deras lilla dotter som de vill hjälpa och stötta hur gammal jag än blir!
 
Mina föräldrar är mina förebilder, jag önskar jag blir lika bra förälder till mina barn som de varit till mig.
 
Jag och min stilige far för många år sedan!
 

Enkla cupcakes

Jag tycker det är roligt att pimpa muffins till cupcakes, gott blir det med!
 
Muffins 
100 gram smör
2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt

Vill du göra chokladmuffins tillsätter du ca 3 msk kakao och ½ extra tsk bakpulver.


Sätt ugnen på 200 grader om du vill göra stora muffins, och 225 grader om du vill göra små. Har du varmluftugn kan du sänka temperaturen ungefär 20 grader. 
Smält smör och låt det svalna. 
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst med en elvisp.
Rör ner smält smör och mjölk.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Använd gärna muffinsplåt, annars riskerar du att muffinsen flyter ut och blir platta. Fyll formarna till hälften ungefär om du inte använder muffinsplåt, annars kan du fylla dem till ca 3/4. Grädda sedan i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och börjar lukta muffins.

Frosting:
60 g smör, mjukt
100 g Philadelp , mjuk
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
1 msk varmt kaffe alt 1 msk mjölk

Rör eller vispa med elvisp (OBS! På lägsta hastighet till en början för att undvika florsockerkaos i köket...) ihop smör, vaniljsocker, kakao och ost till en smet. Tillsätt florsocker i omgångar tills det blir krämigt. Rör sist ner varmt kaffe eller mjölk (som ej ska vara varm). Bred eller spritsa frostingen på muffins som svalnat.

 

 

De finaste!

En del säger att de tycker att mina barn är lika varandra. Själv känner jag mig lite mer osäker, även om de så klart har vissa gemensamma drag.
 
Jag är ganska restriktiv med att visa upp mina barn här i bloggen. De har inte själva valt att vara med och jag vill ha dem lite "privata", som ni nog redan har märkt. Dock tänkte jag att ni ska få se och avgöra själva om ni tycker de är lika eller inte. Här kommer en bild på barnen där de är ungefär lika gamla. Sonen (till vänster) är 10 veckor på bilden och dottern (till höger) är 12 veckor på sin bild. Inte är de väl så lika, eller?
 
Fast, ja, när jag tänker efter är de nog lite mer lika varandra när man får se dem i verkligheten än på dessa bilder.
 
 

Nödrop

Många av er har hjälpt mig i en tävling där jag kan vinna tapeter. Vore toppen då vi behöver tapeter i både det ena och det andra rummet här hemma, tyvärr är plånboken lite skral så en vinst vore välkommen! Tävlingen tar slut vid midnatt och nu börjar de som legat bakom mig i topplistan att krypa ikapp!

Så jag ber väldigt snällt om ett ynkans klick på rutan nedan, det är allt du behöver göra för att hjälpa till.
 
Stort tack!!
 
 
Klick klick!
Rösta på mitt bidrag!

Schefflera - hjälp!

Jag har några växter hemma som heter Schefflera. De ska vara lättskötta och tåla det mesta. Nu har de dock börjat tappa blad och då menar jag inte några få blad. Utan i hela klasar (se bild). Läste att de kan påverkas negativt om det är för mörkt, så jag flyttade dem omgående till det fönster där de får mest dagsljus, men det blev ingen skillnad. Är det något som vet vad detta kan bero på och om man kan hejda det hela?
 
 

Tjihooo

Man blir väl aldrig för stor för att åka lite rutschkana?!
God morgon på er!
 
 

Gubblängtan

Så bara för att jag nu inte får äta jordgubbar på ett tag så får jag så klart ett enormt sug efter just..ja, jordgubbar!! Vore så gott med en cheesecake toppad med röda, saftiga jordgubbar! Mmmm!

Tur det inte är jordgubbssäsong och midsommar snart, då hade det verkligen blivit jobbigt. Får försöka tänka på julens sill istället. Senapssill, chilisill, blåbärssill....
 
 
 
 
 
 

Somrig smoothie

Nedersta delen:
1 mango, skuren i kuber
1 dl apelsinjuice
2 tsk honung
2 tsk pressad lime
 
Övre delen:
1 skivad banan
8-10 delade jordgubbar
2 tsk lime
 
Mixa ingredienserna till de två olika lagren var för sig, häll sedan försiktigt upp i portionsglas så att de inte blandas. En somrig och mycket god smoothie! Gör gärna med halvfrusna bär så smoothien blir riktigt kall, alternativ mixa med några isbitar.
 
 

Förbjuden frukt

Jag helammar lillan och hittills har jag inte märkt att hon blivit påverkad utav något jag har ätit. Minns däremot att sonen fick lite ont i magen när jag åt choklad när han var nyfödd. Men häromdagen blev hon så väldigt dålig i magen. Fick byta bajsblöja på henne stup i kvarten, men hon verkade inte ha ont iallafall, tack och lov. Förstod först inte vad det var som gjorde henne så dålig, men sen förstod jag.... Jag hade ätit jordgubbar! Aj, aj, aj! Tydligen är det ingen höjdare att äta när man ammar. Så nu blir det inga fler jordgubbar på länge för min del.
 
Så, varför åt jag jordgubbar då? Invänta mitt nästa inlägg så får du se något smarrigt!
 
 

Hej tomtegubbar..!

Här kommer ett enkelt, men ack så gulligt, tips på vad du kan bjuda på till jul. Baka en kladdkaka och pudra med floursocker så den blir "snöbeklädd". Gör sedan små tomtar av jordgubbar genom att skära loss toppen på jordgubben, klicka dit lite grädde, på med "hatten" och sedan ytterligare lite grädde. Voila! Man kan pilla dit små chokladögon om man vill, men jag hoppade över den biten. Sött och gott!
 
 
 
 

Andra advent

Önskar er alla en mysig dag! Händer något särskilt hos er?
Här får nog lugnet råda då jag är väldigt trött idag. Ska njuta av lussebullarna
vi bakade igår och den goda chokladglöggen som sambon köpt hem.
 

Maspalomas

Idag är det ett år sedan vi for till Kanarieöarna. Vilken ljuvlig vecka det var! Sonen fick härja loss på Bamseklubben varje dag och då brukade jag passa på att ta en sangria vid poolkanten. Sol, bad och en fantastisk buffé varje middag. Det var livet!
 
 

Fixardag

Idag försöker vi greja på lite här hemma, har mycket att ordna med. Bland annat ska gardinstång och gardiner upp i köket. Skulle helst tapetsera om i flera rum idag med, men det får tyvärr vänta lite. Vet inte om jag redan visat fondväggen i sonens rum, men isåfall får det bli favorit i repris. Köpte en billig easy-up på Jysk med Blixten & co på, sonen blev mer än nöjd! Har matchat lampa och klocka utifrån tapeten, bilder kommer senare.
 
Dags att fixa vidare, ska hinna baka lite med...puh....
 
 
 

Julradio

Nu när det pysslas och bakas för fullt i slott och koja vill man gärna lyssna på lite härlig julmusik samtidigt för att maxa julstämningen! Då kan jag tipsa om julradion som man kan lyssna på via nätet! Där spelar de julmusik så att julkänslan infinner sig vare sig man vill eller inte! Check it out genom att klicka på bilden nedan!
 
 
 
 
 

Plankutmaning - follow up

Så, hur gick det för mig med plankutmaningen? Jag började starkt och hängde med bra fram till dag 15, dvs 90 sekunder. Men sen, det gick bara inte! Istället för att orka mer så orkade jag mindre och mindre, vilket kan bero på en lättare förkylning. Så jag försökte göra plankan kortare stunder ändå varje dag, men sista veckan har jag helt släppt det där. Tyvärr.
 
Men jag får försöka vara nöjd ändå. Jag klarade trots allt NITTIO sekunder fastän jag knappt kunde planka 20 sek när jag började!! Att jag nyss varit gravid har väl inte heller underlättat, musklerna är ju inte riktigt som de ska vara.
 
Det är på g en ny utmaning som jag tänkte hoppa på och jag ska låta er ta del av den när det är dags!

Hur har det gått för er andra som också hoppade på plankutmaningen?!
 
http://thecourtsidecollective.com/wp-content/uploads/2012/01/90.jpg

Luciafirande utomhus

Har fått veta att förskolans lucia ska firas utomhus nästa vecka. Det är väl helt ok med tanke på hur TRÅNGT det brukar bli när alla barn och föräldrar ska samlas i ett och samma rum. Men tanken slog mig nu, hur gör man med lusse-kläder?! Ska man behöva köpa en tomtedräkt som är 8 storlekar för stor för att få den över overallen?! Eller brukar man nöja sig med tex en tomteluva och köra med enbart vinteroverallen?

Någon som har erfarenhet av detta och har lust att dela med sig?! Tips emottages tacksamt!!
 
 

Krullidullrull

Kikade på gamla bilder från när sonen var ungefär i lillans ålder. Vet inte om jag tycker barnen är så lika även om många andra säger att de tycker det. Måste bara bjuda på en härlig bild från när sonen var ganska precis 3 månader (vilket lillan blir nästa vecka). Spana in de härliga lockarna som han alltid fick när håret var fuktigt! Min lilla sötnos!
 
 

BH-sugen kille

Har ett par annonser ute på blocket, bland annat en där jag säljer gravidkläder inklusive en oanvänd amnings-bh. Nu har jag fått flera mail från en kille som är intresserad av bh'n. Inget konstigt med det, men han har i ett par mail angett att han gärna köper alla slags bh'ar, använda som oanvända, då han håller på med en "insamling".
 
Det hela känns verkligen suspekt.
 
 
 
 
Du får gärna hjälpa mig vinna en tapet genom ett enkelt klick på denna röstningsknapp:
Rösta på mitt bidrag!

Ebay

Gör något farligt just nu. För ekonomin menar jag. Jag surfar runt på Ebay. Tycker man att det finns mycket fint och billigt på Tradera så har man aldrig spanat in Ebay.com. Där kan man verkligen hitta roliga, fina, tokiga, billiga, roliga, ovanliga saker! Just nu kikar jag på julkläder till barnen och blir så köpsugen så jag nästan går av på mitten!
 
Spana in:
 
 
 
 
 
 
 
 

Julbordsfavorit

Vad längtar ni efter mest av det som finns på julbordet? Jag ser fram emot att äta sill, mmm! Det är så förbaskat gott! Jag gillar senapssillen mest. Sen skärgårdssillen. Chilisill älr inte heller så dumt! Har lagt in egen sill några jular och det är alltid spännande att prova slutresultatet! Gravad lax är iofs också gott, särskilt på vitt tunnbröd. Nomnom!
 
 
 

Brasilien

Drömmer som ni vet om varmare breddgrader och ett alternativ är Brasilien. Spenderade ett antal veckor där för några år sedan och fick många goda vänner som jag fortfarande har kontakt med. Vore så roligt att åka och hälsa på dem igen. Men, det får nog dröja är jag rädd. Är dels så dyrt att ta sig dit och dels så vill jag inte åka dit med en liten spädis. Someday....
 
Har du besökt något land som du gärna besöker igen?
 
 
Jag och några galna brassar på fest.

Polis, polis...

Apropå roliga saker som man ser, den här bilen såg jag för några år sedan när jag åkte runt i Sveriges södra delar å jobbets vägnar. Kunde inte låta bli att dra fram kameran och föreviga det hela!
 
 
 
 

Upplägg

Kan inte påstå att vi brukar göra fancy food här hemma. Ofta blir det korv och makaroner, ja ni vet, vanlig och snabblagad vardagsmat och jag kan tycka det är så tråkigt! Det man kan försöka med istället är att lägga upp det lite fint om man nu känner att man vill ha det lite mer festligt.
 
Ta tex bilden nedan. Jag serverade riset genom att lägga upp det med ett decilitermått och snurrade lite sås ovanpå. Voila, det kändes genast lite roligare på tallriken!
 
Vad brukar du göra när du känner att du vill göra vardagsmiddagen lite mer speciell? Lägger du fram vackra servetter? Ställer en fin blomma på bordet? Tänder ljus?
 
 

Humor

När jag bodde i Hammarbyhöjden gick jag ofta förbi den här skylten och fann den alltid lika roande. Jag undrar om man kunde beställa tåbira där? ;)
 
 
 
 

Energilös

Känner mig trött och frusen och mörkret har lagt sig utanför. Känner att energidepåerna redan börjar sina för min del, så det kommer bli en väldigt lång vinter är jag rädd. Förra året drog vi iväg en vecka till Kanarieöarna i början av december och det var helt underbart! Önskar jag hade biljetter till något varmt ställe denna december med. Får väl nöja mig med att drömma mig bort istället...
 
                                 Här är jag någonstans på Kreta och njuter av livet!
 

Hallontryfflar

Förrädiskt gott!
 
Du behöver

125 gram hallon
½ dl koncentrerad hallonsaft
1 dl grädde
3 msk socker
250 gram mörk choklad

Koka ihop allt utom chokladen i ca 15 minuter på svag värme. Sila sedan blandningen och låt den sedan koka ihop tills endast ca ½ dl återstår. Passa på att hacka chokladen medan detta görs. Sedan tillsätter du den hackade chokladen och rör om tills chokladen har smält (använd svag värme). Fördela sedan smeten i ca 30 små folieformar. Förvara dem sedan i kylen.
 
 

Doktorns utlåtande

Igår fick sonen träffa farbror doktorn då han varit röd i ögonen så länge nu, 1½ vecka närmare bestämt. Utlåtandet blev ögoninflammation. Vi ska helt enkelt bara försöka sköta det hela som man ska vid ögoninflammation, dvs god handhygien osv. Men blir det värre finns det ett recept som väntar som vi kan ta till i nödfall.
 
Men han får inte gå till dagis så länge det är så här, vilket jag kan förstå då det är så smittsamt. Så frågan är vad vi ska hitta på idag då? För gossen har gott om energi, det kan jag lova. Tur han fortfarande tycker det är roligt med snön så att jag kan skicka ut honom på lite snöskottning emellanåt.
 
 
 

Dagens projekt

Idag har vi bakat pepparkakor. Sonen fick göra det mesta, min insats var att kavla degen samt grädda dem. Lyckan var stor över att han fick bestämma allt och att han även fick dekorera dem helt på egen hand. Ja, det var en riktigt mysig stund.
 
 
 
 

Mascarpone och limecreme med chokladtryffel och hallon

Här kommer ett recept jag provade en nyårsafton för 2-3 år sedan. Blev gott, men jag hade för stora glas så det blev lite väl mastigt. Så nästa gång jag gör detta kommer jag använda betydligt mindre glas. Detta recept räcker till 4-8 pers, beroende på hur stora eller små portionsglas du använder.
 
Mascarponecremen

2 äggulor
2 msk socker
250 g mascarponeost
rivet skal från en lime
2 msk limesaft
1 dl vispgrädde

Chokladtryffeln

50 g mörk choklad, helst 70%
1 dl vispgrädde

Hallon

1. Vispa gulor och sockret fluffigt. Tillsätt övriga ingredienser till cremen. Vispa med elvispen tills de tjocknat en aning. Häll upp i portionsformar och ställ kallt minst en timme.

2. Krossa chokladen. Hetta upp grädden. Dra av grädden från värmen och lägg i chokladen. Rör tills det blir slätt och chokladen smält. Låt stå och svalna.

3. Fördela tryffeln ovanpå cremen. Låt stå en stund i kylen. Toppa med hallon precis innan servering.
 
 

Röda ögon

Sitter och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp mig. Förra helgen fick sonen ett svullet och rött öga som sakta blev bättre under veckan. Men nu har även det andra ögat blivit väldigt rött så jag börjar undra vad det han har i ögonen egentligen. Det rinner ingenting och det varar inte heller, det är bara...ja..rött, som på bilden nedan.
 
http://healthinessbox.files.wordpress.com/2012/04/red-eyes.jpg

Årstidsväxling

Från höst till vinter. Inatt kom snön och en lycklig kille erbjöd sig att skotta. Perfekt!
 
 

Kinabron

 
Bjuder på en bild tagen vid Nydalasjön som ligger nära där jag bor. Visst är det tjusigt?
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0