Italiensk tomatsoppa

Detta är ett gammalt viktväktarrecept som jag har modifierat lite. Efter allt frossande under julen kan det sitta bra med denna soppa.
 
Du behöver (2 portioner)

½ gul lök
soltorkade tomater (ej i olja)
7-8 champinjoner
1 pressad vitlöksklyfta
1 frp passerade tomater
5 dl vatten
½ buljongtärning (kan uteslutas)
1 msk tomatpuré (kan uteslutas)
salt
peppar
färsk basilika
valfri mängd pasta (kan uteslutas)

Skiva lök och champinjoner och stek på dem i en kastrull. Tillsätt sedan allt utom basilikan och pastan och låt sedan koka ihop i några minuter. Just innan servering adderar du pastan samt grovhackad basilika. Servera sedan gärna med nybakat bröd. Vill du lyxa till det så kan du toppa det hela med lite mozzarella.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ditte

Det såg riktigt gott ut! Själv gjorde jag baconsoppa igår, har en bok från Soppteatern i Stockholm som är riktigt kul! Ja, både boken och att vara där och titta på teater (vilket i övrigt bara har hänt en gång...)

2013-12-27 @ 17:14:42
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Elina

Åh.. Tomatsoppa är verkligen SÅ mycket godare än det låter :) Och grattis till vinsten!

2013-12-28 @ 00:54:10
URL: http://www.volanen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0