Krämig fläskfilégratäng med soltorkade tomater
Du behöver
1 fläskfilé (även kyckling funkar bra)
2 msk kycklingfond
4 dl vatten
1½ dl finhackade soltorkade tomater i olja
1 finriven solo vitlök (jag bytte ut den mot 6 klyftor vanlig vitlök)
2 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2-3 dl grädde
Maizenamjöl + vatten till redning
Salt
peppar
2 nävar körsbärstomater
2 dl riven ost
Koka 4 port pasta tills pastan nästan är klar, den blir färdig sen i ugnen. Skär filén i ca 1 cm tjocka skivor som du sen steker på lite snabbt. När alla skivor är stekta lägger du ner dem i stekpannan och tillsätt vatten samt fond. Lägg i de soltorkade tomaterna som du finhackat samt den rivna vitlöken. Addera senap och tomatpuré och låt såsen koka ihop. Slå på grädde och red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Låt småkoka nån minut till. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop allt med pastan och häll i en ugnssäker form. Halvera körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Riv över osten. Gratinera i ugn i ca 15 min i 225 grader.
Mums vad gott! :)
Ja kul utmaning, blir och skriva om lite annat som kanske inte spontant dyker upp i bloggen :)
Så gott! Och tack, då ska jag prova göra den där desserten någon kväll, med hallon kanske :-)
Oj vad smarrigt! Vilken tur att jag är mätt! Jag önskar dig ett fint slut av 2013 och ett toppenår 2014!
vad gott det låter :) jag sparade receptet, ska ta kyckling och creme fraiche istället för grädde :)
Sv: mm, det tycker jag du ska göra, beställ på nätet, snabbt och enkelt och kostar endast 59 kr
kramar
Låter smaskens, lånar nog Ditt recept :)
Åh det såg både gått och spännande ut :).
Hej, gå gärna in på min blogg och delta i tävlingen där man både kan få sin blogg och Instagram länkad! <3
http://unnstjerndahl.horseworld.se/2013/12/29/fragestund-2/