Hermans Mango Jalapeno Glace

Kan tipsa om en riktigt god sås med smak av mango och jalapeno. Passar jättebra till det mesta! Har använt den till pasta, kyckling, grönsaker, fisk..you name it! Det är egentligen en glace om man ska vara riktigt korrekt, men jag har använt den som sås då jag tycker den är så god. Tyvärr vet jag inte riktigt var den säljs i din stad, men vi har köpt den via Hemdeli. Rekommenderas!
 
 
 
 

Sova själv

Fram till nu har jag kört samsovning med lillan. Jo, jag vet att många har åsikter om det, men jag har gjort det och det har funkat bra. Hon har sovit hur mycket som helst och jag har fått vara en utvilad mamma. Men jaghar alltmer blivit hennes napp om nätterna, så nu har jag startat operation sova-i-egen-säng. Hon somnade i sin säng igårkväll efter lite protester medan jag satt bredvid och höll henne i handen. Sedan sov hon där i tre timmar innan hon vaknade och ville amma. Då lyfte jag över henne till min säng och där somnade vi båda.
 
Tror att det svåraste med att få henne att sova i egen säng är..jag själv! Jag måste hålla mig vaken tills hon ammat klart så jag kan lägga tillbaka henne i spjälsängen, får väl se hur det går då jag helst ammar liggandes då hon blivit så lång.
 
Om du har barn, hur tidigt började de sova själv i spjälsängen? Redan från födseln? Senare?
 
                   I vagnen brukar hon sova gott....
 
 
 
                         
 

Wrecking Ball

Erkänner att jag har lite svårt för Miley Cyrus, men tycker att hennes låt Wrecking Ball är fantastisk!
 
Vi drar igång helgen med den tycker jag!
 

Klantigt

Jag bakade kanelbullar häromdagen. Men man ska ju verkligen inte stressa när man bakar. När jag skulle pensla bullarna tyckte jag att de hade jäst så väldans dåligt. Inte undra på, jag hade ju glömt att tillsätta strösockret när jag gjorde degen! Doh! Nu gick det ju att äta dem ändå, men de var ju inte så goda som de brukar vara. Tänker inte göra om det misstaget igen!
 
 

blip blip

Vaknade till inatt av att jag hörde fågelkvitter. Reagerade först inte nämnvärt på det, kändes lite som att det var vår. Men efter ett tag klarnade det till i skallen på mig. Fågelkvitter?! Mitt i natten den här tiden på året?!
 
Blip, blip, blippediblipp, blip, blip....
 
Det blev tyst en stund, sen fortsatte det. Tyst en stund..blip, blip...
 
Då förstod jag, det var sonens Mario-spel som lät!! Klev upp ur sängen och försökte lokalisera ljudet, men då blev det självklart tyst som i graven. Så fort jag lade mig..blip, blip... Aaaaah! Så det blev en väldigt tidig morgon för min del. Idag ska vi leta rätt på spelet och plocka ur batteriet, vägrar lyssna på det där en natt till!
 
 
 

Genomtänkt parkering?

Idag åkte jag in till stan och gjorde en del ärende samt att jag passade på att besöka min arbetsplats. Fick veta min nya lön, fantastiskt så rik jag är nu!

Hursomhelst, på vägen hem såg jag denna lysande parkering. Det framgår inte riktigt av bilden, men bilarna som från röda Volvons håll hade lite svårt att passera. De kunde inte heller backa och försöka ta sig därifrån samma väg som de kom. Man kan ju undra vad det var för jeppe som hade valt att parkera så illa?
 
 

Kokostoscakaka

Provade ett recept som Leila har på sin hemsida och det blev väldans gott! Man bakar i långpanna, jag gillar sånt då det blir många kakor med (oftast) lite jobb!
 
Du behöver
 
Chokladkakan:
 
175 gr mjukt smör
3 dl socker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl
 
Toscasmet:
 
75 gr smör
1½ ljus sirap
0,75 dl matlagningsgrädde
3 dl socker
200 gr kokosflingor
 
 
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt och rör sedan ner kakao, sirap och salt. Tillsätt ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter (175 grader). Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna medan du gör toscasmeten.
 
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll sen toscan över kakan och grädda ytterligare 10 minuter. Låt allt svalna innan du skär kakan i bitar. De behöver inte vara alltför stora då kakan är väldigt mastig.
 
 

Rebel Walls

Vi har fortfarande en del att göra i huset; trappan ska byggas igen så att förrådet därunder blir klart, gardiner ska hängas upp när vi ordnat gardinstänger, lampor måste köpas då vi inte har tillräckligt med ljus... Dessutom skulle jag vilja tapetsera om i var och varannat rum. Lillans rum behöver verkligen en uppfräschning då det hänger trasiga tapeter där. Mitt sovrum är kalt och trist och där skulle en fondvägg kunna göra susen.
 
Har spanat in en fin tapet hos Rebel Walls, Smoke, och den skulle bli härlig i sovrummet. Tycker det är ett behagligt mönster på något sätt som skulle ge mig ro om kvällen.
Du får gärna hjälpa mig vinna denna tapet genom ett enkelt klick på denna röstningsknapp:
Rösta på mitt bidrag!
 
bild från rebelwalls.se

Irriterad

Tror ni blocket-killen dök upp igår? Nej...
 
Tror ni han ens hörde av sig? Nej...
 
Blir SÅ irriterad! Varför höra av sig flera gånger om man ändå inte har tänkt slå till?!
 
 
 
 

11 veckor

Idag blir lillgumman här hemma hela 11 veckor! Hon börjar vara duktig på att ligga i babygymmet emellanåt, men bäst trivs hon i famnen. Helst vill hon sitta i mitt knä så hon kan kika på när storebror och pappa spelar bordshockey, spännande då det rör sig och killarna tjoar och tjimmar!
 
 
                    Men en egen mobiltelefon får hon allt vänta med tills hon blir....ja, större.
 

Drömmar

Dreams, sweet dreams... Vem tycker inte om goda drömmar? De är dessutom lätta att göra!
 
Drömmar
 
100 gr smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
 
Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker så det blir vitt och poröst. Tillsätt sedan olja och rör efter det i mjöl och hjorthornssalt till en deg. Gör små bollar av degen, ca 45 st. Grädda sedan mitt i ugnen, 150 grader i ca 20-25 minuter. Voila!
 
 
 
 

Nytt försök

Så, vad hände med blocketköparen som aldrig dök upp igår? Jo, efter ett antal timmar dök det upp ett mail om att han inte hade hunnit komma förbi. No sh*t, Sherlock. Han skrev att han kommer förbi ikväll istället. Jojo, jag tror det när jag får se honom på farstubron! Men det vore toppen om han kunde komma och köpa prylen jag säljer. Den tar upp massa plats och en liten extraslant i plånboken vore väldigt välkommet just nu.

Tokig

Sambon håller på att bli tokig på alla recept jag klipper ut från diverse tidningar. Men vadå, jag vill ju baka allt jag ser just nu! Eller, ja, nästan iallafall. Fast jag förstår att han inte är road då jag lämnar dem i en stor och oorganiserad hög på köksbordet...
 
Brukar du klippa ut recept från tidningar? Om ja, förvarar du dem på något smart sätt?
 
 
 

Försvunnen köpare

 
"Hej! Jag såg din annons på Blocket, jag tar den! Jag kommer kl 1700, vi ses!"
 
Nu är klockan strax 1900 och ingen har dykt upp. Tycker det är dålig stil att inte höra av sig om man ångrar sig och inte vill köpa varan eller om man får förhinder. Jag menar, hur jobbigt är det egentligen att dra iväg ett mail/sms?! Respektlöst tycker jag.
 
 

Vit kladdkaka

Du behöver

100 g vit choklad
100 g smör el margarin
2 dl strösocker
150 g kesella lätt
2½ dl vetemjöl
saft och skal från en ½ citron
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

- Smörj & bröa en form med löstagbar botten, ca 21 cm i diameter.
- Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull.
- Rör socker och kesella till en jämn smet.
- Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga.
- Riv citronskalet och pressa sen ur saften. Blanda ner det i smeten.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner det i smeten lite i taget.
- Häll smeten i formen och grädda 25 minuter i 200°

Du kan äta kakan som den är, servera den med glass eller med vispgrädde och bär.
 
 

Blogg.se

Är det bara jag som har problem med blogg.se idag? Försöker lämna små kommentarer efter mig här och där, men det går bara inte! Frustrerande.
 
 

Stora magen

Det är kanske konstigt, men ibland kan jag sakna gravidmagen. Det var så mysigt att känna sparkarna därinne och bara sitta i soffan och ta det lugnt. Eller, det kanske är just det jag saknar. Att kunna sitta i soffan och bara känna lugnet. Lär nog dröja innan jag gör det igen...
 
 
 
 
 

Julklappstips

Varför inte försöka vinna ett PS4 och ge bort som julklapp alternativt behålla själv? 10 st vinner varje vecka, totalt 40 vinnare! Prova lyckan vetja! Dessutom kan du värva vänner och på så sätt öka dina chanser att vinna. Går du via min länk hjälper du mig och jag tackar isåfall stort i förväg!
 
http://gimmegimmegames.com/wp-content/uploads/2013/11/PlayStation4-FeaturedImage.jpg
 
 
 
 

"Jag rymmer!"

Jag och sonen kom ihop oss lite tidigare idag. Jag blev arg på honom och han blev sur på mig.
 
-Jag ska rymma, du får aldrig se mig igen! sa han och stormade från köket och ut i hallen. Där öppnade han ytterdörren och blev ståendes en liten stund innan han kom tillbaka in i köket.
 
-Det var för kallt ute, jag får rymma någon annan dag...
 
Älskade unge!
 
                    Självporträtt av sonen som lärt sig köra igång självutlösaren på kameran.
 
 
 

BVC-dags, liten blir stor del 2

Idag är det besök hos bvc, vi har inte varit där på över en månad nu. Ska verkligen bli spännande att se hur mycket vår lilla prinsessa har vuxit sen sist! Samtidigt som jag ser fram emot att hon ska bli större så att vi kan göra roliga saker tillsammans är det lite vemodigt nästan att den här bebistiden går så väldans fort.
 
 
 

Liten blir stor

Naah...tittade på bilder från när sonen var liten. Vilken liten plutt han har varit. De växer verkligen upp fort, jag kan inte förstå att han blir 6 år i mars! Men han kommer alltid vara min lilla sötunge, även när han är 40, haha! Misstänker att han inte kommer att gilla det ;)
 
 
                                                          Bild från november 2009
 

Funderar

Sitter och funderar på vad jag ska baka idag då. Har ni några tips? Tills jag kommer på det drömmer jag mig bort till kladdkakan min ena syster bjöd på en gång i tiden, toppad med ett enormt berg av bär! Själva kladdkakan blev verkligen saftig och god!
 

Snabbmat

Ibland orkar jag bara inte laga mat, hade en sån dag igår. Så även om jag föredrar hemmagjord pizza så unnade vi oss köpepizza till middag, det var ju dessutom fredag. Gott, men ack så onyttigt.
 
Vad brukar du äta när matlagningsorken tryter?
 
 
 

Pao de Queijo

När jag besökte Brasilien blev jag väldigt förtjust i deras "ostbröd", pao de queijo. Du kan testa att göra dem själv.
 
Du behöver
 
500g mandiokmjöl
1 kopp mjölk
1kopp olja
4 ägg
240 ml riven (lagrad) ost.

Gör så här:
Lägg mjölet i en bunke, koka upp mjölk och olja. Blanda med mjölet och tillsätt ägg, ett i taget. Tillsätt osten och blanda väl. Forma till små bullar, blir det kladdigt kan du ta lite mjöl på händerna så du kan forma bullarna. Grädda ca 20 min i 175 grader. De äts med fördel direkt efter att de bakats!

Mandiokmjöl finns kanske inte på ICA eller COOP, men testa någon liten närbutik som har många utländska saker.
 
 

Linedance

För några år sen brukade jag och lillsyrran dansa linedance. Jag vet, det låter ju SÅ mossigt! Törs väl inte säga att vi spelade bilbingo med på den tiden?!
 
Hursomhelst, linedance är kanske mossigt för vissa, men för mig var det SÅ kul!! Har funderingar på att börja om då det var både roligt och bra träning, men får se. Har blivit lite bekväm för att binda upp mig på en aktivitet en hel termin.
 
En av mina favoritdanser heter Tush Push, så jag bjuder på den via youtube. Det är bara att dra igång filmen nedan och digga loss lite inför helgen!
 
 

Svullen

"Mamma, mitt öga känns alldeles snett!", ropade sonen till mig när han klev upp imorse.
 
Jodå, nog var det något konstigt med hans öga alltid. Det var alldeles svullet. Så frågan är om det är en ögoninfektion, en vagel eller något annat? Tråkigt om det är något som smittar, för isåfall kan han inte gå på helgens kalas som han är bjuden på. Det vore en grym besvikelse för honom då det är bästa lekkamraten och kusinen som fyller hela 6 år som har kalaset.
 
Får se vad som händer med ögat under dagen, håll en tumme att det försvinner snabbt!
 
 

Kyckling med broccolitäcke

Här kommer tips på en riktigt god maträtt!
 
Du behöver

2 kycklingfiléer
ca 150 gram broccolibuketter
1 vitlöksklyfta
riven parmesan
salt peppar

Sky
1,5 dl vatten
1,5 dl grädde
2 msk soya
 
Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Hacka dem sedan fint och blanda med parmesanen och pressad vitlök. Bryn kycklingfiléerna som du saltar och pepprar efter behag. Fördela sedan broccoliblandningen ovanpå dem och tillsätt vatten, grädde och soya. Lägg på ett lock och låt dem sjuda i cirka 10 minuter. Servera med valfritt tillbehör.
 
 

Bye bye autumn

Det är bara att inse att de vackra höstdagarna är ett minne blott. Det har regnat och åter regnat senaste tiden och vilken dag som helst lär snön komma. Jag både ser fram emot det och fasar. Gillar snön då det blir ljusare ute och det är vackert, samtidigt kommer det bli jobbigare att dra barnvagnen...
 
Ser du fram emot snön? Är det vita vintrar där du bor?
 
 
                                              Sonen leker vid vattnet med en kompis....
 

Julgran

Hur dags brukar ni klä er gran? Här har det varit lite olika de senaste åren, men vid månadsskiftet november/december har jag försökt få upp granen så att vi kan njuta av mysbelysningen som den avger. Däremot brukar den packas ner ganska snabbt efter nyår igen. Vi har inte heller någon stor och gigantisk gran, utan har nöjt oss med en som är 150 cm hög. Vill inte riskera att något litet barn ska dra granen över sig.
 
                                                      Sonen pyntar granen (bild från 2010)
 
 
 

Plankutmaning - follow up

Igår skulle jag ha grejat 120 sek på plankan, men de gånger jag provade så gick det bara inte! Inte för att jag provade så många gånger, bar mest omkring på lillan då hon är sjuk. Samtidigt hade jag inte min bästa form, ont i halsen och en enorm sömnbrist, så jag får skylla på det. Idag blir det nya tag! Wish me luck!
 

...

Har fått de hemskaste nyheter idag. Så hemska att jag började gråta. Livet är så orättvist!
 
Nu måste jag gå och krama om min sjuka lilla bebis, jag är så lyckligt lottad.
 
Var rädda om varandra därute och krama era barn lite extra ibland.
 
http://images5.fanpop.com/image/photos/30400000/TEARS-sad-songs-30412485-1280-960.jpg
 
 
 
 

Sjukstuga

Detta kommer bli en låååång dag. Lillan blev sjuk igår, förkyld med en otrevlig hosta. Så inatt blev det inte många timmars sömn för någon här i huset. Så fort hon lät det minsta lilla vaknade jag till och dessutom blev jag orolig att hon höll på att få feber, så jag ville hålla koll på det. Enligt den information jag fått så ska man åka till sjukhuset med små barn under 3 månader om de får över 38 i feber, tack och lov hände aldrig det.
 
Så jag kommer vara lite frånvarande med kommentarer idag, har en liten flicka som ständigt vill vara på min arm och jag är tröttare än tröttast...
 
                           Här har storebror varit fotograf igen...
 
 
 
 

Godhjärtade barn

I lördags knackade det på dörren och utanför stod tre tjejer som var omkring 10 år. De höll upp var sitt fat med fantastiska bakverk som de hade gjort. De ville sälja dessa och alla pengarna skulle skänkas till Filippinerna, så fint tänkt av dem! Billiga var de också, 5 kr för en smarrig cupcake! Jag köpte en cupcake, men gav dem 10 kr för att deras gärning var så god.
 
Måste erkänna att deras cupcake var riktigt smarrig! Ångrade genast att jag inte köpte fler!
 
                  Sonen hann börja hugga in på den innan jag hade hunnit fram med kameran, men kolla vilken
                  fantastisk frosting! Mums!
 

Currysås

Det är inte så dumt att snabbt röra ihop sin egen currysås. Det finns en del olika sätt att göra det på och här kommer ett av dem.
 
Du behöver
 
2 msk smör
1 msk kycklingfond
2 dl mjölk
½ dl grädde
2-3 tsk curry
maizena
 
Fräs ihop smör och curry. Tillsätt sedan kycklingfond, mjölk och grädde. Låt det sjuda ihop och tillsätt maizena för att reda såsen. Glöm inte att smaka av så du vet om du ska tillsätta mer curry eller inte.
 

 
 
 

Birthday

Idag är ingen vanlig dag, det är min systers födelsedag! Hurra hurra för henne idag!
 
Jag har tre systrar och jag är verkligen glad över att vi alla kommer så bra överens och trivs i varandras sällskap. Därför känner jag mig extra lycklig över att jag kunde ge sonen en syster, för jag hoppas de kommer ha stor glädje av varandra både under uppväxten och även sedan när de är vuxna.
 
 

Plankutmaning - follow up

Idag är jag på dag 15 och klarade precis 90 sekunder utifrån plankutmaningens schema. Men igår lyckades jag inte alls! Provade plankan flera gånger på olika tider under dagen, men 50 sekunder var max vad jag klarade av. Förstår inte alls vad som hände. Då jag klarade 90 idag så kör jag vidare med schemat och 120 sekunder är nästa mål. Hur ska det gå, hela två minuter?! Gulp!
 
Hur går det för er andra? Kämpar ni på?
 
 
http://thecourtsidecollective.com/wp-content/uploads/2012/01/90.jpg

Gratis kaffe!

Just nu delar Löfbergs ut 5000 paket kaffe av märket Kharisma! Skynda dig, kaffet delas ut här!
 
För att inte missa framtida tips som detta, gilla Radhuslivet på facebook eller följ på bloglovin. Välkommen in på en fika!
 
http://shop.lofbergs.se/media/catalog/product/cache/81/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/9/19442_kharisma_brygg_500gr.png
 
bild från shop.lofbergs.se

Havreflarn

Jag gillar kakor som är lättbakade och goda, havreflarn tillhör denna kategori!
 
Du behöver
 
100 gram smör
3 dl havregryn
1 ägg
1,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Smält smöret och blanda ner havregrynen. Vispa ihop ägg och socker poröst. Rör sedan ihop allt tillsammans med mjöl och bakpulver. Obs, använd ej elvispen till detta för då krossar du grynen.
Klicka sedan ut på bakplåt (smord eller med bakplåtspapper), ca 10-12 teskedstora klickar. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i ca 6-7 minuter. Låt kakorna svalna lite innan du lossar dem från plåten/bakplåtspapperet.
 
 
 
 
 
 

Helg i bakandets tecken

Känner mig helt slut! Helgen har passerat i ett rasande tempo! Jag har dessutom haft ett enormt baksug (kul ord, jag vet!) och har haft på mig förklädet en del. Fyra sorters kakor blev det, men jag hade laddat upp för fler. Svårt komma till skott ibland då man har en liten som vill ammas i tid och otid.
 
Idag ska jag in till jobbet och träffa chefen för samtal så att han ska kunna sätta min nya lön sen. Blir spännande se vad man får i plånboken, alla slantar är alltid välkomna! Tyvärr har en förkylning börjat smyga sig på, så det bidrar väl till att jag känner mig trött i hela kroppen. Attans.
 
 
 
 

Pepparkaksbiscotti

Fick tips på att baka pepparkaksbiscotti hos Carolina och det blev så gott att jag måste dela med mig av receptet!
 
Du behöver
 
100 gr smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
1 påse pepparkakskrydda
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
 
Rör ihop smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt sedan äggen, ett i taget. Vispa ihop till en smet.
Häll sedan i övriga ingredienser så att du får en deg. Forma degen i tre längder på en plåt (glöm inte bakplåtspapper!).
 
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Ta sedan ut plåten och skär längderna i bitar. Ställ tillbaka plåten i den avstängda ugnen och låt biscottin torka i eftervärmen.
 
 
 

Facebook

Missa förresten inte att följa mitt radhusliv på Facebook! Du hittar dit via min Like Box som jag har här på sidan, bara följ pilen ------------------------------------------->
 
Välkommen!
 
 

Hoppsan

Oj! Vad hände??
 
 

Plankutmaning - follow up

Jag är nästan i chock, idag klarade jag 90 sekunders planka. Förstår ni, NITTIO sekunder! Det är för mig en evighet! Men de sista 20 sekundrarna var fruktansvärt jobbiga, men jag klarade det. Wiho! Detta måste firas på något sätt....
 
Även sambon och sonen har provat på plankan här hemma. Sonen vann, vilket litet muskelpaket han är!
 
Pst, det är inte försent att haka på plankutmaningen!
 
 
 

Hallon- och banansmoothie

Perfekt mellanmål!
 
Du behöver
 
2 dl naturell yoghurt
0,5 dl apelsinjuice
1,5 dl frysta hallon
1 skivad banan
 
Mixa ihop och njut! Räcker till ca 1 stort glas eller två mindre.
 
 

Schackrutor

Då har jag dragit igång bakandet inför julen. Först ut blev schackrutorna!
 
 
Du behöver
 
4½-5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 gram bakmargarin

Smaksättning:
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

 

Knåda ihop mjöl, socker och matfett. Dela sedan degen i två lika stora halvor. Blanda den ena delen med vaniljsocker, den andra med kakao. Rulla ut degen i fyra lika långa längder. Lägg en ljus längd bredvid en mörk och sedan en mörk längd ovanpå den ljusa samt en ljus ovanpå den mörka (ni förstår nog). Tryck till helt lätt. Lägg längderna kallt en stund och skär sedan 3-4 mm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen i ca tio minuter på 200 grader.

Vet inte exakt hur många kakor jag fick ut på en sats, men det blev två fulla plåtar och omkring 80 kakor skulle jag tro. De funkar att frysa in med. Perfekt!

 

 
 

Post på vift?!

Fantastiskt! Har precis fått veta att ett viktigt brev till mig gått i retur till avsändaren. Brevet var adresserat till min gamla adress, men borde ha kommit fram då jag valde eftersändning av min post när jag gjorde adressändringen i somras. Men icket. Har inte fått någon post eftersänd alls senaste 1-2 månaderna, men har trott att inget helt enkelt har skickats till gamla adressen. Nu börjar jag fundera om jag gått miste om mer post där avsändaren inte har försökt kontakta mig ytterligare när de fått sitt brev i retur?!
 
 
Tack för det, Adressändring
 
bild från chilli.se
 
 
 
 
 
 
 
 

Vändning

Min duktiga lilla tjej! Igår snurrade hon från rygg till mage för första gången, 9 veckor och 1 dag gammal!
 
Hennes bror var 9 veckor och 2 dagar när han genomförde samma bedrift, se där.
 
 

Apropå julbak...

Nu kan man beställa årets upplaga av Mildas receptbok innehållandes gott att baka/laga inför julen! Beställde den för ett par år sedan och det var inget fel på de recepten, så jag har beställt även årets. Vill du ha en egen receptbok kan du beställa en här.
 
Glöm inte att dela med dig av något gott tips som jag kan baka inför julen, går som sagt och funderar på vad jag ska baka :D
 
                                                               bild från milda.se


Många bäckar små...

Ett annat tips som gör det enkelt att skänka en slant är att tex gilla Lundmyr of Swedens inlägg. För varje gilla skänker de 2 kr. Kanske inte låter så mycket, men ju fler vi är som gillar inlägget desto mer pengar blir det! Klicka på bilden så kommer du till inlägget.
 
 

Filippinerna behöver akut hjälp

Ingen har väl undgått att höra om katastrofen som ägt rum i Filippinerna. Jag har själv en brevkompis som bor där. Vi har brevväxlat sen vi var 12 år ungefär och nu håller vi kontakten via Facebook istället för via "snail-mail". Har dock inte hört av henne eller sett henne aktiv på nätet sen tyfonen drog in över landet där hon bor, så jag är väldigt orolig. Samtidigt så är kanske inte facebook vad de prioriterar därborta just nu...
 
Det är mycket som behövs göras där nu och det är lätt att känna sig hjälplös när man sitter på andra sidan jordklotet. Men vi kan alla bidra genom att skänka en liten slant!
 
Röda Korsets hemsida kan man skänka pengar. Du kan också skänka ett bidrag till Röda Korset via BG 900-8004 eller PG 900 800-4 (märk inbetalningen "Filippinerna"), eller SMS:a AKUT FILIPPINERNA till 72 900 och skänka 50 kr.
 
Så här kan dina pengar hjälpa:
20 kr -Filt
28 kr - Vattendunk 20 liter
95 kr - Hygienpaket
161 kr - Matpaket
266 kr - Shelterkit (verktyg och presenning)
http://www.freedistrict.com/wp-content/uploads/2013/11/philippines-typhoon-10nov2013.jpg
                                                bild från freedistrict.com
 
 

Julbaksfunderingar

Börjar känna mig redo att dra igång med årets julbak! Men det vore roligt att testa något nytt, så därför vänder jag mig till er som kikar in här. Vad brukar du baka för något gott till jul förutom de klassiska lussekatterna samt pepparkakorna? Dela gärna med dig av ditt recept så jag får prova på något nytt på kakbordet! Kanske har du lagt upp något recept på din blogg sen tidigare som du kan länka till?

Alla tips och förslag emottages tacksamt!
 
Själv kan jag dela med mig av att jag gjorde en vanlig kladdkaka ifjol som jag pudrade med florsocker. Sedan gjorde jag små tomtar med hjälp av jordgubbar och grädde. Enkelt och väldigt gott!
 
 
 
 
 
 
 

Plankutmaning - follow up

O M G! Detta trodde jag aldrig skulle hända, men jag klarade plankan i EN MINUT idag! Visst, kanske låter futtigt. Men för en vecka sedan klarade jag knappt 20 sekunder, så för mig känns det enormt bra att klara en hel minut. Kanske finns det några muskler kvar trots allt?!
 
Jippie!

 
http://www.hoorngids.nl/content/7951/news/clnt/3460343_1_org.jpg
 
bild från hoorngids.nl

Fotografering pågår

Tror jag får värmeslag av att ta hand om två barn, alla grejer och samtidigt försöka undvika att lillan kräks på sig själv, att sonen målar sig i ansiktet och även veja undan för alla barnvagnar som far omkring!
 
 

Rent hus

Har fått hem en drös med städprylar. Antar att det bara är för mig att börja då, på med gummihandskarna!
 
Vad är det värsta du vet med städning? För mig är det nog att dammtorka bokhyllor, urk.
 

Plankutmaning - follow up

Idag är jag inne på dag 8 av plankutmaningen. Det innebär 45 sekunder! Kanske inte låter så länge, men för mig är det en evighet, jag som knappt grejade 20 första dagen! Men vet ni, jag har klarat 45 sekunder nu! Hurra! Erkänner dock att jag faller ihop som en urvattnad trasa efteråt, men är stolt över mig själv att jag klarar av det!
 
 
Hur går det för er andra, kör ni på eller har ni lagt ner det här med plankutmaningen? Nej, det har ni väl inte gjort?!
 
bild från commons.wikimedia.org
 
 

Host krax

Inatt har ingen sovit så bra. Sonen har fått hosta och låter som en skadeskjuten kråka när han pratar, så idag är han hemma från förskolan. Hoppas han kryar på sig snabbt för imorgon är det den stora luciafotograferingen som äger rum varje år. Det är vår lokala tidning Västerbottens-Kuriren som årligen ger ut en bilaga med bilder på barn utklädda till tomtar, pepparkaksgubbar och annat som hör julen till. Håll gärna tummarna att vi kan vara med på fotograferingen så mina små troll får vara med i luciabilagan.
 
 
http://neo.vk.se/bildspel/lucia2k8/images/vk_lucia2008_122.jpg
                                               Man kan även vara en söt snöboll!
                                               (bild från vk.se)

\m/

Både jag och min karl gillar hårdrock och visst vore det roligt om även våra barn skulle tycka om sådan musik. Sonen lyssnar gärna på Rammstein så det finns hopp! Fick en supersöt present av en fin kollega som uppskattades väldigt! Klart att en blivande rockprinsessa (förhoppningsvis) ska ha saker med rockstuck!
 
 

2 månaders viktnedgång

Idag blir min lilla prinsessa två månader! Precis som med sonen så känner jag att tiden går på tok för fort.
 
Men jag ställde mig på vågen och kunde jubla! På två månader har jag gått ner 17 av de 24 kilon som jag drog på mig under graviditeten. Känns skönt! Nu är det bara de sista 7 som ska bort, misstänker att de blir de svåraste att bli av med.
 
                                             Så här kan bilden bli när det är sonen som är fotograf...
 

Grattis till vinsten!

Grattis Anna, biobiljetterna är dina! Skicka mig dina kontaktuppgifter) så postar jag din vinst så fort jag bara kan! Hoppas du och maken blir nöjda över biobesöket!
 
 

Chokladsmoothie

Du behöver:
 
2 dl vaniljyoghurt
1 banan
1½ msk kakao
2 msk havregryn (kan uteslutas)
mörk choklad
 
Mixa ihop yoghurt, skivad banan, havregryn och kakao. Häll upp i glas och servera med riven mörk choklad. Mums för såväl stora som små!
 
 
 

Tävling - reminder

Missa inte min tävling som tar slut idag. Stor vinstchans!! Klicka på bilden så kommer du till tävlingen.
 
http://images3.citybreak.com/image.aspx?ImageId=2431028&cache=30&width=300&height=300&crop=1

Fars dag

Det har väl inte undgått någon att det är Fars Dag idag. Så hurra för alla snälla och omtänksamma pappor därute! Själv åker jag iväg och kramar på min egen pappa lite senare idag. Han börjar vara till åren, så jag är glad för varje ny fars dag som jag får fira honom.
 
 
 

Plankutmaning - follow up

Idag är jag inne på dag 5 när det gäller plankutmaningen. 40 sekunder ska man kunna greja idag och vet ni vad, jag gjorde det! Men jobbigt var det, som tusan! Man kan inte vara mer otränad än vad jag är och dessutom är ju varken mag- eller ryggmuskler som de ska efter en lång graviditet. Imorgon är det vilodag, sen fortsätter plankandet!

Hur går det för er andra?!
 
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ec/Waschen_40.svg/375px-Waschen_40.svg.png

Tävling - vinn biobiljetter till Rush

                                        Jag tävlar ut två biobiljetter till filmen Rush!
 
Reglerna är enkla:
 
1. Skriv en kommentar om vem du vill ta med på bio och varför.
2. Dela detta inlägg på din blogg alternativt facebooksida. Lämna gärna direktlänk till ditt inlägg så att jag kan se att detta steg har gjorts.
 
Då biljetterna endast gäller tom 20 november blir detta en kort tävling. Kl 23.59 den 10 november avslutas tävlingen. Vinnaren kommer att annonseras på min blogg, så håll utkik utifall det är just dina kontaktuppgifter jag behöver. Lägg gärna till mig på bloglovin så du inte missar detta. Follow on Bloglovin Sedan skickas vinsten så fort det bara går!
 
Lycka till!
 
http://images3.citybreak.com/image.aspx?ImageId=2431028&cache=30&width=300&height=300&crop=1
 
 
 
 
 

Vilken flax!

Jag har haft turen att vinna bakprylar från Pyrex hos Coquina! Är så glad! Här ska bakas massor!! 
 
Hon kör nu ännu en tävling där man kan vinna baksaker, pröva lyckan du med! Klicka på bilden nedan så kommer du direkt till tävlingen!
 
                                                          Bild lånad från coquina.blogg.se
 
Detta är bilden jag vann med, då var temat Skönheten och odjuret:
 
 
                                            
 
 
 

Minttu Choco Mint

Jag är ingen stordrickare på något sätt och allra minst nu när jag ammar. Men jag kan annars tycka att det kan vara gott med en kall öl eller cider vid tillfälle. Nuförtiden finns det dessutom så många alkoholfria alternativ som man kan välja bland, perfekt!
 
Häromdagen kom sambon hem med en present till mig, som dock får stå och vänta några månader till. Det var en Minttu Choco Mint och jag erkänner att jag var tvungen att smutta på den. Otroligt god! Farligt för alla oss chokladälskare!
 
 
 

Trevlig helg!

Helgen står för dörren och i vanlig ordning undrar jag vad vi ska hitta på att roa sonen med. Han börjar vara så stor nu, han vill inte bara vara hemma i flera dagar. Får se om vi kanske tar oss till Busplaneten så han får springa av sig lite.
 
Vad händer hos er i helgen?
 
 

Home sweet home

Jag är verkligen glad att vi flyttat från vår hyresrätt i studentområdet till detta fina gula radhus i ett barnvänligt område. Det står inte halvfulla ölflaskor här och där ute på gården och framför allt så är det tyst på kvällarna. Studentkollektivet i min fd trappuppgång hade fest vardag som helg och jag blev tokig på dem emellanåt, ja rätt ofta faktiskt.
 
Dessutom blir jag inte stressad nu när lillan skriker sent på kvällarna, för jag vet att det knappt hörs något in till de enda grannar vi delar vägg med. I hyreshuset var det supertunna väggar och jag kunde höra vad grannarna såg på tv eller vad de hade för lekar under täcket...
 
Det är trivsamt här i min lilla hörna.
 
                                           Så här arg kunde jag bli på studenternas högljudda fester.
 

Var har du hållit hus, John Blund?!

Vaknade vid 0330-tiden och kunde sedan inte somna om. Så nu sitter jag här nyduschad med frukost i magen och väntar på att dagen ska börja. Känns som det kommer bli en lååång dag...
 
John Blund är dock efterlyst, han får mer än gärna dyka upp under dagen både för mig och lillans räkning så att jag kan powernap'a lite!
 
 

Tack Panduro!

http://www.pandurohobby.se/ArticleImages/1200x1200/512642_01.jpgHade oturen att en ny sax från Panduro gick sönder efter bara en dags användning. Jag mailade Panduro och frågade om jag kunde reklamera den, för det är ju inte ok att en sax går sönder bara så där. Idag fick jag en ny sax med posten! Hurra! Nu hoppas jag bara den håller bättre än den första. Men sonen kommer bli jätteglad då han blev så besviken när hans nya fina sax gick sönder.
 
Tack Panduro!
 
(bild från pandurohobby.se)
 
 

Plankutmaning - follow up

Jag är inne på dag 3 på min plankutmaning. Så idag ökade jag från 20 till 30 sekunder. Erkänner att det blev tufft på slutet. Fattar inte hur jag ska greja 270 sek om en månad! Men vi får se, jag ska hålla er uppdaterade!

Du är väl med på detta race?!
 
 
http://endorfinkick.com/wp-content/uploads/2012/11/plankan.jpg
Här snackar vi överkurs!
bild från endorfinkick.com
 
 

Bedårande

Hur gulligt är det inte med små bebisfötter?! Jag gillar inte fötter i största allmänhet, men just bebisfötter finner jag oemotståndliga! Så små, mjuka och oförstörda. Några år senare kommer det fotsvett, riviga hälar och knotiga tår. Ops, var det mina egna fötter jag just beskrev?! Nej då, nej då... ;)
 
 

Gratis kantarellsås

Blå Band ger bort kantarellsås till den som vill ha. Överraska en vän eller beställ en till dig själv. Jag fick hem min igår, jippie!
 
Klicka på bilden nedan så kommer du till deras sida.
 
Smakfulla såser som överraskar

                                Följ gärna min blogg på bloglovin så missar du inte framtida tips!

Follow on Bloglovin


Skräp-sax!

Köpte en sax från Panduro häromveckan som jag gav till sonen. Dagen efter gick saxen sönder när han satt och pysslade, han blev riktigt förtvivlad då han hade uppskattat gåvan. Men snacka om dålig kvalitet, min son är ju inte direkt hulken och superstark! Tråkigt.
 
 

Plankutmaning

Idag hoppar jag på en spännande utmaning, plankan i 30 dagar!
 
"Ger din Core ett resultat du bara kunnat drömma om!
Dag 1 - 20 sekunder
Dag 2 - 20 sekunder
Dag 3 - 30 sekunder
Dag 4 - 30 sekunder
Dag 5 - 40 sekunder
Dag 6 - VILA
Dag 7 - 45 sekunder
Dag 8 - 45 sekunder
Dag 9 - 60 sekunder
Dag 10 - 60 sekunder
Dag 11 - 60 sekunder
Dag 12 - 90 sekunder
Dag 13 - VILA
Dag 14 - 90 sekunder
Dag 15 - 90 sekunder
Dag 16 - 120 sekunder
Dag 17 - 120 sekunder
Dag 18 - 150 sekunder
Dag 19 - VILA
Dag 20 - 150 sekunder
Dag 21 - 150 sekunder
Dag 22 - 180 sekunder
Dag 23 - 180 sekunder
Dag 24 - 210 sekunder
Dag 25 - 210 sekunder
Dag 26 - VILA
Dag 27 - 240 sekunder
Dag 28 - 240 sekunder
Dag 29 - 270 sekunder
Dag 30 - PLANK SÅ LÄNGE DU KAN!"
 
Är du med?
 

Perfektion

Jag älskar att få ett närmast perfekt resultat när jag bakar! Fick en omgång muffins som blev helt otroligt lyckade, både till utseende och smak! De blev inte torra, precisa i storlek och inte massa spilld smet som lämnade märken på formarna. Yes!
 
Då allt ska jämna ut sig här i livet så kommer jag väl bränna vid nästa plåt jag gör istället ;)
 
 
 

Smoothie

Jag och sonen har fått dille på smoothies! Supergott, nyttigt och enkelt att göra = perfekt! Det har blivit mellanmål här ett antal gånger senaste tiden och vi har provat olika innehåll i våra smoothies. En favorit är den vi gjort med blåbär.
 
Du behöver
 
4 dl vaniljyoghurt
1 skivad banan
1 dl frusna blåbär
 
Mixa ihop allt, häll upp i ett glas och njut!
 
 
 
 
 
 

Pimpad sockerkaka

Idag har vi roat oss med att baka en sockerkaka, jag och barnen. Då bestämde sonen att vi skulle liva upp sockerkakan med lite strössel i blomformat. Så sure, why not?! Det blev jättefint!
 
 

Gardinbekymmer

Har inte lyckats få upp några gardiner i mitt kök än. Ärligt talat vet jag inte hur jag ska lösa mitt gardinbekymmer, kanske du kan hjälpa mig? På bilden nedan kan man se hur mina köksfönster är placerade och det är det smala fönstret på kortsidan som ställer till det för mig. Ska man bara ha en lång kappa längs de två större fönstren eller ska man på nåt vis försöka hitta en L-formad gardinstång så att gardinen täcker alla tre fönstren? Åh, jag blir tokig, vet inte hur jag ska göra för att det ska bli bra. Har försökt kika hur grannarna har gjort, men har inte lyckats se vad de hittat på.
 
Förslag emottages tacksamt!
 
 
 
 
 
 

Följ gärna min blogg på bloglovin så får du se hur jag gjorde med köksgardinerna!

Follow on Bloglovin


Syskonkärlek

Måste säga att min 5-åring har välkomnat sin nyfödda lillasyster på ett riktigt fint sätt! Jag trodde det skulle bli någon negativ reaktion av något slag, men det har inte kommit någon sådan hittills iallafall. Däremot är han jättestolt över sin syster och vill gärna vara med och ta hand om henne.
 
Min fina lilla pojke!
 
 
 

Fikadags

Tur man har godsaker i frysen att ta fram vid oväntade besök! Denna gång hemgjorda muffins och ICAs kanelbullar.
 

Städning

Det där med städning blir aldrig ett avslutat kapitel, kan verkligen bli kräkless på det hela. Men alltid skönt för stunden när det är gjort. Så nu ska dammsugaren fram igen.
 
 
                                                        Jag och lillan in action.
 

Frivisning av barnkanalerna

Missa inte detta:
 
"Hösten är räddad! Mellan 1 november - 30 november 2013 frivisas barnens favoriter Cartoon Network, Disney Channel, Disney XD, Nickelodeon och Nick JR för alla som tittar på TV med en vanlig TV-antenn. För att få in kanalerna behöver du kanske göra en kanalsökning. Om du vill fortsätta titta på kanalerna efter frivisningen så kan du bli kund hos Boxer och få paketet med alla våra barnkanaler för bara 69 kr/mån i 12 mån (ord. pris 99 kr/mån)."
 
Barnkort
 

Följ gärna min blogg på bloglovin så missar du inte framtida tips!

Follow on Bloglovin


Extra kladdig kladdkaka

Jag gillar att baka kladdkaka, för med en kladdkaka kan du experimentera en del utan att det blir alltför katastrofala följder. Testa tex att kasta ner ett lass minimarshmallows och ett gäng ituklippta dumle-kolor i smeten så får du se vad som händer. Gott och kladdigt värre!
 
Annat man kan lägga till är apelsinsaft, nötter, baileys.... Ja, bara fantasin sätter gränser! Hur gör du din alternativa kladdkaka?
 
 

Spöket gav bort sitt godis

Vi hade en del spöken och monster som knackade på dörren igår. Sonen tyckte det var jättekul att öppna och få ge bort godis, så jag lät honom sköta det där. Men vid ett tillfälle kom han tillbaka och var väldigt förvirrad.
 
-Pojken ville inte ha godis, han gav mig sitt godis istället, sa han.
 
Jag trodde han hittade på, men nej då, han kom med händerna fulla med dumle-kolor inklusive de godisar han hade fått för att dela ut. Så någon liten pojke gick igår och gav bort sitt godis! Det är ju inte riktigt så det är tänkt, jag hoppas att han behöll något för sig själv så att han inte blev helt utan.
 
 

Helloween

Här kommer en låt som hade passat ypperligt igårkväll när alla monster smög omkring, men inget hindrar ju att vi kör den idag.
 
God morgon!



Matbloggstoppen

RSS 2.0