Vit kladdkaka

Du behöver

100 g vit choklad
100 g smör el margarin
2 dl strösocker
150 g kesella lätt
2½ dl vetemjöl
saft och skal från en ½ citron
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

- Smörj & bröa en form med löstagbar botten, ca 21 cm i diameter.
- Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull.
- Rör socker och kesella till en jämn smet.
- Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga.
- Riv citronskalet och pressa sen ur saften. Blanda ner det i smeten.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner det i smeten lite i taget.
- Häll smeten i formen och grädda 25 minuter i 200°

Du kan äta kakan som den är, servera den med glass eller med vispgrädde och bär.
 
 

Kommentarer
Postat av: Linnéasgoodiebag

Åh så gott det ser ut. Har aldrig testat vit kladdkaka men skulle kanske göra det:) Och herregud vad med läsare du hade, men som du säger får det ju inte ta över all ens tid. Jag tycker att det tar mycket tid med en liten blogg så förstår att det tog ännu mer tid då:) Och vad himla sött att sonen tänkte rymma men att det var för kallt, han får vänta till våren... och snart är det ju jul och julklappar vill han väl ha...hihi! Ja kan också sakna gravidmagen och i bland får jag fortfarande fantomsparkar men antar att det egentligen är tarmarna som spökar;) Oj nu är det jag som babblar på:) Ha en fin dag söta du! kramar

2013-11-26 @ 16:06:28
URL: http://www.linneasgoodiebag.se
Postat av: anna

min mamma brukar göra den, supergott

2013-11-27 @ 20:29:06
URL: http://heltenklaanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0