Yoghurtbröd
Bakade yoghurtbröd igår. Det blev mycket gott och här kommer det enkla receptet!
Du behöver:
2 dl turkisk yoghurt
25 gr jäst
1½ dl vatten
1½ tsk salt
8 dl rågsikt
1 ägg
margarin
25 gr jäst
1½ dl vatten
1½ tsk salt
8 dl rågsikt
1 ägg
margarin
Smula ner jästen i en degbunke och lös upp i fingervarmt vatten. Tillsätt rumsvarm yoghurt, salt och rågsikt. Arbeta ihop degen och forma den till ett limpa på smord bakplåt. Ställ brödet på jäsning i 45 min på ett varmt ställe övertäckt med duk.
Pensla brödet med ägget och grädda sedan i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 min. Låt det sedan svalna på ett galler.
Kommentarer
Postat av: Yvonne
Jag gillar också att baka! Igår blev det surdegsbröd med en massa frön i!
Postat av: has familjen vanlig
Tack för titten in hos mig... idag har jag bakdag och just nu står det här i ugnen! hoppas det lyckas för jag ska bjuda på det på mitt tupperwareparty ikväll :)
Trackback