Kanelbullar

Häromdagen passade jag på att baka lite bullar. Lika bra fylla frysen med sånt innan bebisen behagar komma, för sen lär det väl inte bli något bakande på ett tag. Brukar använda mig av ett recept jag hittat på ICA.se och jag har aldrig misslyckats med det.
 
 
Ingredienser:
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 dl socker
 
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
 
Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
 
Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
 
Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Om man vill kan man pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.
 
Pst, den som vill kan tillsätta lite kesella i degen för ett lite saftigare resultat.
 
 
Bullar på jäsning

Kommentarer
Postat av: Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Det är ju så gott med bullar :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0