Plankstek

Det är inte så avancerat att göra plankstek så länge du har planksteksbrädor.
 
 Du behöver
 
valfritt nötkött (tex ryggbiff eller entrecote)
potatismos (helst hemmagjord sådan!)
bearnaisesås
sparris
bacon
tomat
 
Banka ut köttet så det blir jämntjocket och torka sedan av det. Salta och peppra. Stek sedan köttet ca 2 minuter på varje sida, det ska inte genomstekas. Spritsa ut potatismoset, en del väljer att ha potatismos runt hela plankan, andra inte. Lägg dit köttet, en tomathalva, sparris som du lindat in i bacon och skjuts in i ugnen! 225 grader blir bra och håll koll, när potatismoset fått färg är maten redo att ätas tillsammans med lite bearnaisesås!
 
Man kan lägga precis vad man vill på plankan. Senast sambon gjorde denna rätt förkokade han morötter som han sedan skar upp och lade på plankan, blev riktigt gott! Glöm inte att kolla hur just dina plankor ska skötas, så de inte spricker!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Fröken M

Guuud va gott !!

ag kan trösta dig med att yougove dissar mig med sedan en vecka tillbaka. Jag har inte fått en enda undersökning...

KRAM

2014-04-08 @ 20:14:22
URL: http://frokenmela.se
Postat av: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Gud vad gott det ser ut. Skulle med vilja ha plankor och det kommer få bli en present/julklapp någon gång

2014-04-08 @ 20:57:02
URL: http://lottizdays.se
Postat av: Jennie & FrökenFlis

GÖTT! :D Har aldrig gjort hemma men de måste ju vara hur gott som helst :)

2014-04-09 @ 11:41:20
URL: http://jenniesays.blogg.se
Postat av: Linda

Får se om man kan önska sig plankor en gång, för vi har inte prövat det hemma. Än!

Fin blogg!

2014-04-09 @ 22:08:35
URL: http://www.himmelsblaaogon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0