Den enorma vågen

Imorgon är det tio år sedan den fruktansvärda tsunamin som tog så många människors liv. Sitter och läser folks berättelser om det hela, människor som var där och drogs med i vågen. Människor som klarade sig, men som ändå inte kom hem hela till Sverige. Många av dem förlorade nära och kära...
 
När detta hände bodde jag i Stockholm och jag hade kollegor som reste till Thailand över julen. Tack och lov kom de alla tillbaka med sina familjemedlemmar! Dock var det en kvinna som jobbade sporadiskt hos oss som konsult som försvann i tsunamin. Det plågade mig länge att sista gången jag träffade henne så irriterade jag mig på något som hon gjorde eller sa och jag var nog inte mitt charmigaste jag mot henne. Vill inte säga att jag var otrevlig, men ni vet, man kanske inte säger hej då så glatt som man gör i vanliga fall. När jag fick höra om hennes öde kändes den där grejen så...ja, onödig och dum.
 
Nu när jag sitter och läser dessa gripande berättelser kan jag inte låta bli att fälla en tår. Föräldrar som förgäves försökte hålla i sina barn, men som tappade greppet och knappt överlevde själva. Jag kan inte ens förstå vilken sorg de har! Mina tankar går idag till alla människor som överlevde och till de som inte kom hem.
 
Trots dessa siffror är det svårt att ta in vidden av skadorna tsunamin orsakade.
Klicka på länken nedan för att se bilden bättre.
bildkälla
 
 

Kommentarer
Postat av: Hannah S.

Usch det är så hemskt! Man uppskattar verkligen att man får ha sina nära och kära med sig och inte behövt vara med om tsunamin.

2014-12-25 @ 15:43:35
URL: http://Hannahsj.blogg.se
Postat av: FREEDOMtravel

Fruktansvärt! Omöjligt att förutse vad som händer i livet. Man ska verkligen uppskatta det man har medan man har det!

2014-12-25 @ 15:56:04
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Åsa

Jaa huvva :(

2014-12-25 @ 19:16:28
URL: http://naltabblovers.blogspot.se
Postat av: Mammsen

Ja fy. Det är så stort så det är svårt att förstå vidden utav det.

2014-12-25 @ 21:46:38
URL: http://www.mammsen.wordpress.com
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma och lärare ★

Ja fy den där hemska händelsen. Så himla tragiskt, satt och läste igår och man blir så berörd.

2014-12-27 @ 16:38:57
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: anna

fruktansvärt…gråter till alla dessa program som gått på tv. Min kusins familj var med, de klarade sig men jag glömmer aldrig den julen. Min kusins lillasyster har skrivit en bok om detta, jätte br aär den. Det är då döden blir vacker- Linnea Vall

Svar: Åh, vad skönt att de alla klarade sig! Men förstår att de bär på minnen som vi andra aldrig kommer att kunna förstå fullt ut :/ Tack för boktips, ska se om jag hittar den på biblioteket!
radhuslivet.blogg.se

2014-12-28 @ 18:08:32
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Min lillebror var där och klarade sig förmodligen för att dom var ute på havet och dök (!). En kund som jag jobbade mycket med, han strök med. En bloggarkompis var där, och klarade sig. Det kan vara riktigt, riktigt hemskt när naturen visar sina krafter. Jag har inte riktigt kommit över orkanen som drog rätt över oss i somras i Mexiko. Jösses vilken förödelse, och den var ändå inte i närheten av Tsunamin.

2014-12-28 @ 23:08:32
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0