Fläskfilé med ört- och vitlökstäcke

Här kommer en repris på en maträtt som passar bra till helgens middag eller varför inte till nyårsafton?! Tyvärr gör inte bilden maten rättvisa, men jag överväger själv att tillaga detta till nyår.

Du behöver:
(6 port)
 
900 gram fläskfilé
salt
peppar

Ört- och vitlökstäcke:
300 g färska champinjoner
Lite matfett
2 vitlöksklyftor
1 liten bunt persilja
1 liten kruka basilika
4 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
3 msk mango chutney
Salt
torkad chili
1 krm svartpeppar

Gör så här:

Putsa fläskfilén och skär den i 2 -3 cm tjocka skivor. Bryn dem gyllene runt om i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en edlfast form.
Ansa svampen och krydda den. Fräs den i lite matfett med pressad lök. Hacka persilja och basilika. Blanda samman med svampfräset, crème fraiche, tomatpuré och mango chutney. Smaka av med salt, chili och svartpeppar. Bred blandningen över filébitarna och gratinera mitt i ugnen ca 15-25 min på 225 grader.

Till detta kan man bjuda på en potatisgratäng och en sallad beståendes av avokado, apelsin och rödlök. Gott!
 
 
Receptet kommer från Hemmets Journal

Kommentarer
Postat av: åsa i åsele

Kul med recept.

Känns som om vi numera varvar fem rätter... vi lever på pasta :)

2014-12-06 @ 20:35:25
URL: http://naltabblovers.blogspot.se
Postat av: Mammsen

Låter gott, får jag nog prova en dag.

2014-12-06 @ 22:10:07
URL: http://www.mammsen.wordpress.com
Postat av: nathalie - mamma till charlie

ååh vad gott det lät!

2014-12-07 @ 08:04:46
URL: http://livetomyarp.com
Postat av: åsa

Fiskpinnar äter vi nästan varje vecka, eller jag äter lax å J & Elin får fiskpinnar :)

Sedan kör vi vanligtvis med soppa en dag...

2014-12-07 @ 08:22:24
URL: http://naltabblovers.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0