Kokostoscakaka

Provade ett recept som Leila har på sin hemsida och det blev väldans gott! Man bakar i långpanna, jag gillar sånt då det blir många kakor med (oftast) lite jobb! Perfekt att baka inför julen!
 
Du behöver
 
Chokladkakan:
 
175 gr mjukt smör
3 dl socker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl
 
Toscasmet:
 
75 gr smör
1½ ljus sirap
0,75 dl matlagningsgrädde
3 dl socker
200 gr kokosflingor
 
 
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt och rör sedan ner kakao, sirap och salt. Tillsätt ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter (175 grader). Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna medan du gör toscasmeten.
 
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll sen toscan över kakan och grädda ytterligare 10 minuter. Låt allt svalna innan du skär kakan i bitar. De behöver inte vara alltför stora då kakan är väldigt mastig.

 

Kommentarer
Postat av: ✫ Fru Eriksson

Mummsigt ...
Tack så ♡-ligt för Receptet/Kram

2014-12-20 @ 15:56:50
URL: http://frunsblogg.blogspot.se/
Postat av: Marie

ohh dem har jag ätit vet ja och de är så goa =D

2014-12-20 @ 20:46:53
URL: http://myflowergirl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0