Pepparkakspraliner med rom och mörk choklad

Har fortsatt på pepparkakspralinbanan då de var så roliga och enkla att göra. Andra rundan gjorde jag vissa ändringar i receptet...
 
Du behöver
(ca 15 st)
 
100 gr mandelmassa
75 gr pepparkakor
3 msk mjukt smör
0,5 msk rom
 
mörk choklad
 
Krossa pepparkakorna i en mortel och riv mandelmassan med ett rivjärn. Blanda sedan alla ingredienser (utom chokladen!) i en skål och arbeta ihop en deg. Rulla sedan bollar i lämplig storlek. Jag gjorde dem inte så stora och fick ut 16 st. Ställ sedan bollarna i kylskåpet medan du smälter chokladen. Låt chokladen svalna något innan du doppar bollarna däri. Vill du dekorera dem så gör det innan chokladen stelnat. Förvara dem kallt.
 
För att få dem så fina som möjligt så är ett tips att hälla över den smälta chokladen i en kopp/mugg. Doppa sedan pralinen däri med hjälp av en gaffel innan du lägger pralinen på bakplåtspapper alternativt ett ugnsgaller. Rullar du runt pralinen i kastrullen som du smält chokladen i blir de mer ojämna.
 
Romen gör av sig ganska mycket smakmässigt, så jag nöjde mig med bara en halv matsked. Vill man inte ha alkohol i sina praliner är det bara att utesluta det.
 
 
Originalreceptet kommer från Hemmets Journal 
Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0