Rosa chokladmousse - årets dessert till nyår?!
Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår. Ramlade över det här receptet, låter både gott och festligt med den rosa färgen!
Du behöver
4 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
4 äggulor
1 kryddmått röd karamellfärg
Vispa grädden. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den precis blir mjuk. Rör så att den smälter. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Blanda först i lite av grädden och sedan resten. Rör i karamellfärg. Häll upp i små glas. Låt moussen stå 2–3 timmar i kylen. Garnera med strössel eller mörk choklad i bitar.
Obs, jag har inte testat receptet så jag kan inte uttala mig om smaken.
Originalrecept och bild kommer från Arla.
Kommentarer
Postat av: åsa i åsele
Är inte så förtjust i vanlig choklasdmousse, jag undrar om denna är bättre? Färgen är ju fin :)
Postat av: Timeoftiger
Set vackert ut i alla fall!
Postat av: znogge
Färgen är verkligen fin och vi äter en hel del med ögonen. Dock tycker jag ibland att vit choklad man bli lite för söt. Men man ska aldrig säga aldrig ;-)
Kram
Postat av: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma
Ser gott ut. Vi tänkte nog köra snabb checcecake, men inte helt hundra ännu. Jobbar ju på dagen så vill ha något snabbt och väldigt enkelt att göra.
Trackback