Bakdag

En vecka kvar till två dagar med kalas! Bäst att lägga i en högre växel när det gäller fikabrödet vi ska bjuda på!
 
 

Vilket avsked!

Jamen vi inleder väl helgen med detta fantastiska klipp!
 
 

Nope, inga pengar

Blev uppringd av en trevlig kvinna från Försäkringskassan igår. Jag får mina pengar den 3 mars. Det vill säga på måndag. MÅNDAG! Jag var på väg att explodera, men frågade snällt vad som hade gått fel. Tydligen var något inte inlagt rätt i deras system, så det var inget jag hade gjort fel. Frågade sedan hur de tänkte jag skulle lösa det hela med att det kommer dras lån och autogiro idag fredag.
 
-Jag är ledsen, förstår det blir problematiskt...
 
Fick bita mig i tungan för att inte vråla rakt ut! Vet ju själv hur det är att bli utskälld för något jag inte kan rå för eller styra över i mitt arbete, det är aldrig roligt och det händer varje vecka (fast det slipper jag ju nu som föräldraledig, hihi). Så jag sa inget dumt till henne, men hon hörde på min röst att jag inte var glad. Men tack och lov funkar det ju för det mesta bra med Försäkringskassan och de brukar vara tillmötesgående. Vi får vara glada att vi ändå har ett så fint system som vi har i Sverige. Mina vänner i Brasilien har fått mig att inse att jag klagar i onödan ibland.
 
Så, tur sambon har fått sin lön. Den är dock liten den här månaden då han var sjuk en vecka, men vi klarar oss iallafall. Tycker synd om alla de som råkar ut för försenade pengar och inte har en partner att luta sig mot ekonomiskt. Alla har inte heller en sparad peng att ta till vid sådana här tillfällen.
 
http://1.bp.blogspot.com/_h_9qO9kU0Hw/R30TfUnglcI/AAAAAAAAAP4/zc0qWgNLHLE/s400/personal_safe.jpg
bild från kassavalv.blogspot.com
 
 

Remouladsås

Sambon gjorde en otroligt god remouladsås häromveckan. Receptet kommer från Tommy Myllemäki, så han ska ha all credit för denna gda remouladsås. Vi åt den till lax och couscous och det smakade väldigt bra!
 
Du behöver
(4 port)
 
2 dl finhackade pickels
2 msk finhackad schalottenlök
2 msk finskuret äpple
1-2 tsk curry
2,5 dl majonnäs
salt
 
Fräs på lök och äpple tillsammans med curryn i en stekpanna. När det har svalnat så blandar du samman det med pickles och majonnäs. Du får själv avgöra om du vill ha i salt och isåfall i vilken mängd, avsmakning med andra ord.
 
Voila!
 
 
 

Grön lunch

Jag har inte skrivit om det på ett tag, men jag kör på med projekt gå-ner-i-vikt. Vissa dagar går det bra, andra mindre bra. Men jag har faktiskt gått ner ett kilo, tada!
 
Har slutat att äta x antal mackor till kvällsfika. Antingen tar jag ingenting eller så blir det en frukt eller lite yoghurt. Försöker äta mer grönt och tar ett glas vatten en stund innan jag ska äta. Idag blev det köpesallad på Coop. Lyxigt att bara kunna plocka på sig det man vill ha utan att behöva hacka och skära själv!
 
Brukar du köpa plocksallad hos Coop eller ICA?


No money

Det dök aldrig upp några pengar från försäkringskassan igår, inte heller hörde de av sig som de lovade. Jag provade att ringa dit på kvällen, men det var en väntetid på 33 minuter så jag gav upp på en gång. Ska vara beredd kl 0800 med telefonen, igår kom jag fram på en gång när jag ringde samma tid! Får jag inte mina pengar idag eller imorgon blir jag en sur anti-kassankärring!
 
 

Lillan är nu 5,5 månader och det är full fart. En tand ploppar upp, nya ljud kommer ur munnen och nya bedrifter utförs på golvet. Nu kan hon ta sig upp ståendes på alla fyra, men hon tippar snabbt omkull igen och blir så arg, så arg!
 
Det är roligt med allt som sker! Första året är det så mycket som händer med barnets motoriska utveckling! Sen är det talutvecklingen som drar igång, något jag tycker är en spännande och intressant del i ett barns utveckling. Det är bara för mig att håll i mig och försöka ha kameran redo när saker och ting händer!
 
 
 
 

Pengalös

Jag kan ju inte påstå att man blir rik av att vara hemma föräldraledig. Slantarna från Försäkringskassan är inte många, men jag är glad över att vi i Sverige kan vara hemma med våra barn och få betalt! Däremot är man ju beroende av att dessa pengar trillar in i tid. Något de inte gjort för mig nu...
Skulle ha fått min lilla slant idag, men inga pengar har dykt upp. Så jag ringde dem och fick svaret att det är något som strular med deras utbetalning och de ska återkomma till mig. Nu är frågan, får jag pengarna under dagen? Imorgon? Nästa vecka? Jag har lån och räkningar som ska betalas och de pengarna dras imorgon!!
 
Jag kan bli svettig för mindre...
 
http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/13856274/800/imageColumnDouble/353fa03485bf1/pl%C3%A5nbok_tom.jpg
 
bild från aftonbladet.se

Vår! Eller?

Vilket vackert väder vi hade igår! Flera plusgrader, solen sken! Helt fantastiskt! Dessutom kan man nu även skymta gräsmattan på vissa ställen. Vårkänslorna infinner sig ska ni veta! Men jag vet hur det funkar, det kommer att komma mer snö. Det är inte dags att hänga undan vinterjackan än...
 
http://4.bp.blogspot.com/-SJq7jzeKwU8/T0RWIhHZW7I/AAAAAAAAB08/tHFF7Z3c9QI/s1600/things-i-want-to-do-before-summer-and-spring-and-winter-and-fall-ends-.jpg
bild från http://flomentina.blogspot.se
 

Kvack, mjau, voff?

Vad är det mest udda du har ätit? Själv har jag hållit mig undan saker som snigel, spindel och myror, brrr. Däremot testar jag gärna olika sorters kött och har ätit till exempel orm, kanin och alligator. Nu senast testade jag zebra. Det var ett helt ok kött, men inte så att jag jublade över någon smaksensation. Kan vara en kul grej att bjuda på vid en middag dock.
 

Gott mellanmål

Åh, krabbelurer är ju så gott! Kanske inte det nyttigaste, men smarrigt och enkelt att göra. Blåbären är plockade i närheten av Lövånger, vid havet. Det är så fantastiskt lyxigt att ha bär i frysen, jag måste verkligen bli bättre på att ta mig ut i skogen för att plocka blåbär och lingon. Vore inte dumt hitta hjortron till hösten.
 
 
 
 
 
 
 

Huggtand

Lillans första tand har visat sig! Eller, jag har mest känt den för det går inte att titta i hennes mun utan att hon räcker ut tungan. En vass liten kant nere till vänster, ett risgryn! Kanske dags att börja avveckla amningen innan det är försent?!
 
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/03/Hinohikari_hulled.jpg
Risgryn
bild från wikipedia.org
 

Karbonpapper

Varför kopierar man någon annans blogginlägg rakt av? Då menar jag rakt av. Då kan man väl iallafall länka till sidan man har kopierat?
 
 
 
http://www.rightprice.se/index-filer/image6801.jpg
bild från rightprice.se

Det kom stora vadderade kuvert...

Jag ÄLSKAR när brevbäraren kommer med rolig post! Räkningar går inte att undvika, men sådant här är betydligt roligare att få. Tjiho!
 
 
 
 

Loppisen och dess resultat

Loppisen igår gick..sådär. Det var inte så mycket folk. Dels var det två dagar före löning och hockeyfinal mitt i alltihopa. Sista timmen kändes det mest som att det var vi säljare som gick runt och kikade på varandras bord. Men jag kom hem tomhänt tack och lov! Mest för att man fick lämna det man inte ville ha med sig hem igen, perfekt! Några hundralappar plus blev det i plånboken och det är ju tacksamt.
 
Men väl hemma var jag så trött att jag knappt orkade titta på datorn. Är inte van att se så många människor vid ett och samma tillfälle, haha!
 
Dra dig inte för att testa loppis om du har prylar du vill bli av med hemma, men var beredd på att folk inte vill betala så mycket även om det är en dyrare sak du säljer.
 

Kasslerröra

Här kommer en riktigt god rätt som även gör sig bra i lunchlådan! Om du har små barn som inte klarar att äta kassler av olika anledningar, lägg i några köttbullar medan allt kokar ihop som barnet kan få. Sonen tyckte verkligen om den här rätten när han var mindre (nu med)!
 
Du behöver

ca 300 gram kassler
2 paprikor av valfri färg
ca 10 champinjoner
½ gul lök
1-2 vitlöksklyftor
ca 3 msk tomatpuré
1 dl vatten
½-1 dl mjölk
salt
svartpeppar
oregano

Skär kasslern i små kuber, hacka upp paprikorna, löken och champinjonerna. Ner i stekpannan med alltihopa. När champinjonerna börjar se genomstekta ut kan du lägga i resten samt krydda efter behag. Låt allt stå och puttra ihop ett tag och servera sen med ris och en god sallad.


 
 

Gör mig redo

Laddar för loppisen idag! Håll tummarna att jag får sålt det mesta, avskyr att behöva ta med sig grejer hem när jag stått på loppis. Apropå Nemi-tidningarna, jag har tagit ett beslut om dem. De får stanna! Vissa saker ska bara inte säljas på loppis ;)
 
Ha en skön söndag! Lite senare idag dyker det upp ett nytt recept som är väldigt gott kan jag lova!
 
 
 
 

Yummie!

Det är lördagskväll och jag är så grymt sugen på pizza! Men nej, nej, nej! Varför är man alltid så sugen på det man inte får äta?
 
 

Internationella brottsofferdagen

Den 22 februari (dvs idag!) är det den internationella brottsofferdagen. Syftet med dagen är att belysa brottsoffers situation och att sprida kunskap om de ideella organisationer som arbetar med och bland brottsoffer.
 
Jag ska inte orda så mycket om detta, men om du har utsatts för brott kan du ha rätt till ersättning. Se gärna filmen nedan för mer informaton.
 

Ångest

Rensar och har mig inför morgondagens loppis. Velar hit och dit med min samling av Nemi. Jag har alla nummer från att tidningen började ges ut 2002 till och med 2008. Har även album från Finland och Norge.
 
Känns inte som något jag egentligen vill sälja på loppis. Kommer väl nån och köper några enstaka nummer och jag får ta hem resten. Kanske bättre försöka sälja alltihop på en gång på blocket? Vill jag ens sälja dessa överhuvudtaget??

Jag klurar vidare...
 

Kärleksbomb

Det vankas kärlek till frukost!
Sambon kan när han vill!
 

Friday

Försöker vara duktig på mellanmål nu. Inser att det är enda sättet för mig att inte småäta, dvs att hålla mig mätt på nyttigheter. Idag gjorde jag smoothies till mig och sonen, mmm! Yoghurt, banan och blåbär, mums!
 
Går runt här hemma och letar skräp. Loppis på söndag och jag vill sälja så mycket som möjligt! Inser dock att sambon slängde lite väl mycket i samband med flytten som jag annars hade kunnat sälja nu... Fy faen vad man samlar på sig grejer! Det är däremot inte så mycket jag vill göra mig av med då jag är en riktig hamster, men glassmaskinen ryker iallafall. Använd en gång och aldrig mer.
 
Önskar er alla en fin helg! Ska ni göra något särskilt?!
 
 

Där satt den!

Meddelande till min sambo...
 
*hihi*
 

Sweden vs Finland

Nu bänkar vi oss framför tv'n. Sverige möter Finland, det blir laddat här hemma då killarna hejar på Finland och vi tjejer på Sverige. Japp, jo jag har bestämt att lillan är på min sida i detta, måste ju bli lite jämvikt!

Heja!
 
http://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/1897277/images/2011/sverigevsfinland_148083395.jpg

Bananplättar

Har sett att många bloggare har testat bananplättar. Det verkade både enkelt och gott, så jag kunde inte låta bli att prova jag med! Mums, det blev verkligen smarrigt!

Du behöver
(1 portion)
 
1 banan
2 ägg
salt (valfritt)
 
Jag använde stavmixer så att plättarna inte skulle bli så grova, men man kan även mosa ihop allt i en skål/tallrik lika gärna. Stek sedan plättarna på medelvärme. Jag höftade mängden när jag stekte och det blev ca 3 åt gången i stekpannan.
 
Dessa åt jag med blåbärssylt, men du kan även ta frukt, bär, glass, grädde...you name it! Funkar även bra som mellanmål!
 
 

Sömn

Har hunnit smörja lillans händer och kinder några gånger och det har faktiskt blivit bättre. Hurra! Törs till och med säga att hon har sovit lite bättre med då klådan verkar ha gått ner. Skönt! För ett barn som vaknar varje timme driver lätt sina föräldrar till vansinne... Inatt vaknade hon "bara" tre gånger, vilken skillnad mot tidigare nätter!

Ramlade in på Blondinbellas blogg idag, något jag inte brukar göra. Hon skrev att hon hade haft sin första vakna natt sen sonen föddes för tre månader sedan. What?! Jag är så avundsjuk på alla som har barn som sover hela nätter! Lillan har sovit bra hon med, men det har ändå varit i snitt 3 uppvak per natt. Det sliter på den här gamla mamman...
 
Jag har iallafall bestämt att inte läsa Blonda Bellas blogg igen.
 
Inte förrän lillan sover hela nätter hon med.
 
<3
 
 
 

Mellis

Mmm, gott mellanmål! Kesella naturell med hallon och björnbär! Eller, inte det godaste jag ätit, men helt ok! Bättre än kakor och godis iallafall. Bär är aldrig dumt!
 
 

Confession

Igår var det dag tre av projekt gå-ner-i-vikt. Mmm. Jo. Det var faktiskt en prövningens dag. Det var som att alla chokladdjävlar i världen kom och satte sig på mina axlar och väste hur fantastiskt gott det vore med några av chokladbollarna som ligger i frysen. Jag erkänner. Jag tog en två tre fyra stycken. Inte så bra jobbat, men inte hela världen. Förstår dock vad som gick fel. Jag åt för lite till lunch och blev inte riktigt mätt. 3 köttbullar och lite keso är kanske inte vad jag klarar mig på så länge. Så jag lär av detta, jag ska äta ordentligt. Men nyttigt!
 
Förrädiskt goda.
Förbannat.

Fel lag!

Jag är infödd umebo och då faller det sig naturligt att heja på Björklöven i ishockey. Ok, jag vet, de har förlorat sisådär 14-15 matcher i rad nu. Men jag hejar på dem i både med- som motgång, så är det bara. För länge sedan spelade de i samma division som SAIK, grannstadens Skellefteås lag och det uppstod någon slags hatkärlek mellan lagen (kanske inte så mycket kärlek iofs?). Sedan dess har jag lite svårt för Skellefteå, iallafall när det gäller hockey.
 
Detta tycker sambon är kul. Jättekul. Så för en tid sedan kom han hem med en present till mig. Jag kräktes nästan lite och han skrattade gott. Jädrans karl, han gav mig små hockeyspelare iklädda fel lags färger!

Jag ska hämnas!
 
 

Dag 2

Jag fortsätter projekt gå-ner-i-vikt. Dag två fortlöpte lika bra som den första. Nästan. Det blev sallad till lunch och resterna av lasagnen till middag. Mellanmålet blev en liten clementin och..ehum...en sockerkaksbit. Fick besök och dukade fram fika. Av bara farten åt jag en bit sockerkaka innan jag kom på mig själv. Ops! Ett litet missöde! Den gamla Camilla hade tänk "nu är den här dagen förstörd!" och ätit mer av fikabrödet för att sedan gett sig på godispåsen i skåpet, men inte den nya Camilla. Nope, jag lät bli både kakor och godis resten av dagen. Bara det är en bedrift för mig!
 
Det tar sig, sa pyromanen...
 
Har av någon anledning blivit väldigt sugen på solvarm vattenmelon!
 
 
 
 

Dags sluta vara en torris

Fick bra hjälp på bvc igår gällande lillans torrhet. Måste erkänna att det är skönt att känna förtroende för bvc-sköterskan vi går till. Hon är alltid glad, trevlig och tillmötesgående, det märks även att hon är väldigt förtjust i barn! Kanske dumt söka sig till ett jobb på bvc annars iofs! Men nu har jag fått instruktioner. Närmsta veckan ska jag smörja lillan med Decubal morgon och kväll, kinderna ska smörjas med Locobase Repair om kvällarna och kliande fläckar ska jag stryka lite Hydrokortison på.
 
Ser jag ingen förbättring på en vecka jag jag ta kontakt med bvc igen. Så håll tummarna nu att det funkar!
 

Dag 1

Igår började jag projekt gå-ner-i-vikt. Gick ganska bra faktiskt. Det blev en god sallad med bland annat ägg, keso och räkor till lunch, en smoothie till mellanmål och lasagne med keso och paprika till middag.
 
Däremot blev det yoghurt och cornflakes till kvällsfika, kanske inte det bästa. Har tänkt sluta med mitt kvällsätande, har varit farlig på att ta mig smörgåsar när klockan visat sent. Har även köpt hem riskakor som jag kan ta till när sötsuget blir för starkt.
 
Första steget är taget.
 
 
 

Sprickor

Ska iväg till bvc nu och visa upp lillans torra små händer. Jag hoppas verkligen vi får bra hjälp så att hon blir len och mjuk igen. Känns så hemskt att hon ska vakna på nätterna på grund av det kliar för att hon är så torr. Det har nästan varit så att huden på tummen spruckit några gånger. Stackars liten!
 
http://3.bp.blogspot.com/-bBwJ7_z2--o/ThXtFd_7wWI/AAAAAAAAB5s/EXCm7h1wTIQ/s1600/plant-growing-through-crack-in-concrete.jpg
bild från http://wildernesshealing.blogspot.se

Kyckling Flamenco

Här kommer ett gammalt viktväktarrecept som jag har modifierat om lite. En riktigt god rätt som vi har ätit ofta.
 

Du behöver 

2 kycklingfiléer
1 gul paprika
½ gul lök
saften från ½ apelsin
1 dl lätt creme fraiche
ca 1-2 dl milda mat extra
½ tsk sambal oelek
2 msk stark chilisås
1 tsk curry
salt
svartpeppar

Skär upp kycklingen och stek på, salta och peppra. Skär även upp paprika och lök och släng ner i pannan och fräs på. Blanda i resten och låt puttra ihop. Serveras med ris och såklart en god sallad (den som jag är så dålig på att göra). Mycket gott!! Halvan av apelsinen som blir över kan man antingen ha i salladen eller som en liten efterätt till den som vill ha.
 
 

Havrebullar

Här kommer ett recept på riktigt gott bröd! Jag gillar dem jättemycket! Jag hittade receptet här och har plankat det rakt av.

Du behöver
(16 st)
 
50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
3 msk olja
1 msk sirap
3 dl havregryn
1,5 tsk salt
ca 10 dl vetemjöl
 
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt sedan övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Jäs under bakduk i 30 minuter. Gör 16 runda bullar av degen och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Pensla med vatten och strö över lite havregryn. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter (225 grader). Enjoy!
 
 
 

Tack!

Tack för alla era uppmuntrande kommentarer igår angående mitt beslut om att gå ner i vikt! Jag har insett att för att klara detta måste jag göra veckomenyer så jag kan planera maten på bästa sätt. Annars är det så lätt att det blir korv och makaroner titt som tätt. Detta ska jag jobba med under veckan och sedan delar jag med mig av dessa veckomenyer. Förhoppningsvis hinner jag det. Ska köra loppis på söndag så det är en del att förbereda inför den (läs: RENSA!) och min tid begränsas som ni vet av lillan. Men jag ska göra mitt bästa.
 
Så tack än en gång för ert stöd!
 
http://content.mycutegraphics.com/graphics/thankyou/thank-you-heart.png
 
bild från mycutegraphics.com

Klåda

Lillan har haft så torra händer senaste tiden, det här även spridit sig ner till handlederna. Jag har smörjt, smörjt och åter smörjt med både salva och olja, men det blir ingen förbättring. Hon är även jättetorr om pannan. De senaste nätterna har hon sovit dåligt på grund av detta. Det kliar då det är så torrt och hon ligger och river sig i sömnen. Jag försöker smörja henne nattetid, men det hjälper föga.
 
Så nu har jag ringt bvc och hoppas de kan komma med någon hjälp. Kanske du har något bra tips?!
 
 
Ständigt på rymmen!
 

Här kommer B!

Jag är en sådan som kan bli lite frustrerad när någon skriver A i sin blogg men inte B. Eller, frustrerad är kanske fel ord, men otroligt nyfiken! Kommer sedan aldrig det där B't så spricker jag nästan! Det värsta är att jag kan göra likadant själv! Jag gav er ett A tidigare idag, så här kommer även B..och kanske resten av alfabetet.

Men ni som har hängt med mig ett tag (kanske tom läste min förra blogg!) vet att jag gång på gång har fått för mig att jag ska gå ner i vikt och jag ska sluta med socker, hej å hå. Det funkar några dar, sen är det kört. Men jag har aldrig varit motiverad. Inte till 100%. Men nu är jag det. Jag lovar!

Vad fick mig att komma fram till detta då? Jag provade en jeanskjol igår. Jag var övertygad om att den skulle passa, men jag fick den knappt över låren!! What?! Dessutom såg jag en bild som sonen tog på mig häromdagen. Jag bara stirrade på bilden och undrade vem det var som satt i soffan och höll i min dotter. Ok, visst. Jag dras inte med någon enorm övervikt, men jag är inte bekväm i min kropp längre. Dessutom vill jag kunna få på mig mina kläder. Att köpa en helt ny garderob funkar bara inte. Jag vill även få bättre kondition, så jag orkar leka med mina barn utan att behöva vila efter 5 minuter.
 
Jag kommer aldrig kunna sluta med socker helt, men från och med nu får jag bara äta godis och kakor på fredagar och lördagar. Är jag på kalas en söndag kan jag ta en kaka, men inte tio. Det ska även införas mer grönt på mattallriken medan mängden ris och pasta ska minska. Jag ska bli duktigare på promenader med lillan och så snart hon inte helammar ska jag ta mig till träningslokalen.
 
Så mål nummer 1 är att gå ner 5 kilo till 1 maj. Det bara SKA gå! För vet ni vad, nu är jag motiverad av många olika anledningar. Några har jag nämnt här ovan, några får ni veta senare. Mmm, ja ni fick ett nytt litet A här på slutet...
 
Här kan ni iallafall få se bilden jag talade om.
 
 
 

Nu!

Vet ni vad, nu har jag bestämt mig!
 
http://b.vimeocdn.com/ts/179/098/179098867_640.jpg
bild från vimeocdn.com
 
 

Oväntat

Blev överraskad igår. Sambon kom hem med blommor! What?! Han har bara uppvaktat mig en endaste gång på alla hjärtans dag tidigare och då fick jag en Hänt Extra-tidning. Ja, ni hör ju vilken romantisk man jag bor med. Men plötsligt slog han till med några vackra rosor! Vilken kille! Härligt att han efter så många år fortfarande kan överraska mig!
 

Error

Men så dumt det blev på facebook... Det är verkligen inte en bra stavningsdag för min del!
 
C - jag
M - min fina vän Malin
 
 
 

Sömnlöst

Det är alltid lika fantastiskt när man inte får sova. Har blivit väckt x antal gånger av lillan inatt som har utsett mig till levande napp. Jo, jag vet, det är vanligt och det pågår inte för evigt. Men just här och nu är det faktiskt rätt jobbigt...
 
 
 
Som nyfödd sov hon dock hela tiden...
 
 
 
 
 
 

Dagens hjärtan

Kan inte påstå att vi firar alla hjärtans dag hos oss, men jag ville ändå piffa upp sonens frukost. Han blev glad! Men jag gör nästan alltid kaviarhjärtan till honom, oavsett vilken dag det är. Sedan gjorde jag en kladdkaka på begäran och kunde inte låta bli att pudra ett hjärta på den. Den blev ordentligt kladdig kan jag lova!
 
 
 
 

Exotisk fläskfilé

Testat exotisk fläskfilé? En enkel rätt att tillaga men som har det där lilla extra. Kanske något att laga till nu under helgen?

Du behöver

1 förpackning bacon (ca 150 gram)
500 gram fläskfilé
3 dl grädde/matlagningsgrädde
2 bananer
3-4 msk mango chutney
1 liten burk mandarinklyftor
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
salt
svartpeppar

Skär/klipp baconet i småbitar och stek på, låt det sedan rinna av på hushållspapper. Skär fläskfilén i skivor på ca 2 cm och stek på så de får lite färg på båda sidorna, salta och peppra. Lägg sedan bitarna i en ugnssäker form. Skiva bananerna och lägg bananskivorna och mandarinklyftorna över köttet. Blanda ihop grädde, mango chutney, vitlök och curry och häll detta i formen. Glöm inte att lägga dit baconet du stekte på. In i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Ris passar bra till detta.
 
Bild från när vi åt denna rätt nyårsafton 2008 hos min syster.
 

<3

Önskar er alla en fin hjärtansdag!
 
Vill berätta om ett annat slags hjärta än det som många tänker på idag. Årligen föds kring 1000 barn med hjärtfel och många av dem opereras i tidig ålder. Många klarar sig tack vare forskningen som sakta går framåt.
 
Inne hos Dessie hittade jag information om insamlingshjärtat Alicia. Alicia är hennes dotter som föddes med ett hjärtfel. Hon opererades och klarade sig, tack vare forskningen! Så vill du bidra så att ännu fler barn kan klara sig i framtiden kan du klicka här så kommer du till hennes sida med mer information.
 
Namnlös

Kamerabrist

Min kamera håller på att ge upp! Inte min fina systemkamera, men "bakfickekameran". Den är liten och perfekt att ha med när man ska iväg någonstans. För ärligt talat så är en systemkamera inte det smidigaste att ta med sig. Särskilt inte när man även har barn och annat med sig. Men nu blir alla bilder jag tar helt utan skärpa, fasen.
 
Så, attans. Nu måste jag vinna på lotto så jag kan köpa mig en ny. Wish me luck!
 
Blurry, blurry.
 

Pinsamt!

Herrejösses! Jag satt och ammade i godan ro vid köksbordet för en stund sedan när jag såg att en postbil stannade utanför huset och en karl närmade sig dörren med ett paket i handen. Jag skyndade mig att "koppla loss" lillan från bröstet, drog ner tröjan och öppnade dörren. Budet såg så glad ut när han såg mig och jag log och skrattade tillbaka medan jag skrev under och tog emot paketet.
 
När dörren stängdes förstod jag varför han var så glad.
 
Jag hade dragit ner min vita, tunna tröja, men hade glömt dra upp amningsbh'n. Dessutom hade jag glömt att jag hade klickat lite tandkräm på en finne under näsan som jag ville torka ut. Vilken syn jag måste ha utgjort.
 
Ridå!
 
 

Froosh, mmm!

Jag hade en sån jäkla tur som fick hem ett tråg med Froosh! Jag och sonen jublar! De har smaken blåbär/hallon och är så goda! Perfekt att ha en i skötväskan när man ska iväg på något äventyr.
 

Smaskens?

Såg tidigare idag ett barn i 10-årsåldern göra en snöboll som han sedan gick och mumsade på.
 
Kan det verkligen vara gott?
http://www.malvia.se/179-177-thickbox/snoboll.jpg
bild från malvia.se

Fläskkotlett och couscous á la Camilla

Här kommer ett enkelt och gott recept som jag gjort  många gånger. Couscous blir så mycket roligare och godare om man piffar upp den med något.

Du behöver
(2 pers)

2 fläskkotletter
½ rödlök
1 röd paprika
coctailtomater
balsamvinäger
salt
peppar
timjan
couscous
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk senap
1 msk honung
basilika (mängd efter önskemål)

- Hacka upp rödlök och paprika och dela valfritt antal coctailtomater på mitten. Tillaga couscous (se din förpackningen för beskrivning). När couscousen är klar rör du ner grönsakerna och tillsätter timjan och balsamvinäger utifrån tycke och smak (jag tar 1-2 msk balsamvinäger).
- Rör ihop yoghurt, senap, honung och basilika.
- Banka ut fläskkotletterna och stek på, glöm inte att salta och peppra.
Voila!
 
 

Kommentera mera :D

Tack för era kommentarer angående mitt inlägg om svar som hamnar i skräpkorgen! Det är alltid roligt att höra andras åsikter och ni hade alla olika tankar om det här med var man ska svara på en bloggkommentar. Det finns självklart inget rätt eller fel i det här ämnet och var och en gör som man vill. Jag kommer själv fortsätta svara på kommentarer i den andres blogg då det är det sätt som passar mig bäst (och då vet jag att den andre får mitt svar och inte hamnar i nån skräpkorg).
 
För lämna kommentarer tycker jag är kul och ett sätt att visa att jag läst ett inlägg.
 
Däremot är det en annan diskussion där någon skriver en kommentar som denna.."Hej! Hoppas du har en bra dag!" i ett inlägg där man just skrivit att man har sitt livs värsta dag. Då har den personen knappast läst inlägget...
 
Nu ska jag ut i bloggvärlden och lämna kommenterer, hej!
 
http://www.taylorclark.co/wp-content/uploads/2013/08/taylor-clark-leave-a-comment.png
 
bild från socialmediatoday.com

5 månader

Tack och lov blev det ingen långvarig sjukstuga den här gången (peppar, peppar). Sonen har varit feberfri hela dagen och verkar helt återställd. Det finns inga tecken på insjuknande hos någon annan i familjen, så nu håller jag tummar och tår att vi får hålla oss friska ett tag framöver.
 
Idag blir min lilla glada tjej hela 5 månader! Vad fort tiden har gått! Hon är en glad och duktig liten tjej som är lättsam att ta med om man ska någonstans. Det enda hon behöver jobba på är det där med att sova lite längre sömnpass om nätterna. Att börja vakna en gång i timmen gillas inte av mor och far.
 
Hennes första dag i livet sken solen och himlen var vackert blå!
 
 
 
 
 
 
 

Hamburgerbröd

Sen en tid tillbaka har vi slutat köpa hamburgerbröd. Jag har insett hur enkelt det är att göra egna och goda är de dessutom! Vi skippar dock att strö sesamfrön på dem. Min mage klarar inte riktigt av frön och de andra i familjen behöver dem inte heller.
 
Du behöver
(6 st)
 
50 gr jäst
25 gr smör
2,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
0,5 tsk socker
ca 5,5 dl vetemjöl special
vatten alt ägg
sesamfrön (valfritt)
 
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Se till att vätskan är fingervarm (37 grader) och häll över jästen och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Låt den sedan jäsa under duk i 40 minuter. Rulla 6 bollar av degen utan att knåda den alltför mycket och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck till dem lite försiktigt så de får formen av hamburgerbröd. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk. Pensla dem med vatten/ägg och grädda sedan mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
 
Jag brukar pensla dem med vatten för det mesta, funkar lika bra som ägg. De går även bra att frysa in.
 
 

Svar i skräpet

Kollade skräpkorgen när jag var inne på mitt mailkonto. Jösses. Varje gång någon svarar på min kommentar direkt i sin blogg får jag ett mail om det som landar i skräpkorgen. Kan inte påstå att jag kollar av den så ofta och nu när jag väl gjorde det kändes det inte så aktuellt att ta tag i ett svar som jag fick för en månad sedan. 
 
Sedan är jag inte den som går tillbaka till bloggar jag läst för att kolla i ett tidigare inlägg om jag fått svar på min kommentar, utan jag kommenterar istället de nya inläggen. Ibland hittar jag inte ens tillbaka till den bloggen igen om det var en blogg jag inte lagt till på bloglovin.
 
Själv svarar jag alltid på kommentarer i den andres blogg, då vet jag att den personen får mitt svar. Om h*n sen väljer att inte besöka min blogg igen så är det inte mer med det. Känner bara att det är lite tråkigt att behöva bege sig till mailens skräpkorg för att se om man fått svar någonstans.
 
Hur brukar du göra när du svarar på kommentarer?
 
Random pic: jag och sonen på Leos för länge sedan.
Foto: Helena
 
 
 
 
 

Västerbottenssmör

Glömde berätta om det goda smöret min syster gjorde till julafton. Hon tog med sig västerbottenssmör och det var så ljuvligt att jag åt lite extra av det. Inte var det så svårt att göra heller. Hon tog västerbottensost som hon rev väldigt fint och sedan blandade hon det med vanligt smör, tada! Så enkelt, så gott!
 

Då börjar vi om...

Igår när sonen kom hem från bion med mormor var han helt slut.
 
-Jag är så trött! utbrast han och lade sig över två köksstolar.
 
Man verkligen såg på honom hur slut han var. Jag tänkte att det kanske hade varit jobbigt att pulsa runt i snön ute (oplogat på de flesta ställen i stan igår) och att vara på äventyr i flera timmar med mormor. Men när vi kände på hans panna var han så varm! Termometern visade närmare 39 grader.
 
Jaha, då börjar vi om med sjukstugan då! Idag vaknade han med 38,5, men i övrigt har han inga symptom. Ingen snuva, ingen hosta. Men är det som förra gången kommer det om någon dag.
 
Håll tummarna att resten av oss klarar oss! För min del räcker det med att min rygg nästan är av.
 
 
http://www.barnnet.se/sidbilder/artikelbilder/417.jpg
bild från barnnet.se

Bigmamaass..aaaahhh!

Farligt låna ut kameran till barn som gärna fotar allt och ingenting! Sonen har förevigat min rumpa! Ser ju förjäkligt ut! Känner mig verkligen hot i dessa gravidtights som börjar vara för stora så att jag hela tiden får gå och dra upp dem. Mina vanliga byxor sitter dock fortfarande lite för tight runt magen...
 
 
 

Åh nej!

Sjukstugan har öppnat igen!

Jag orkar inte!!
 
http://www.dylanratigan.com/wp-content/uploads/2011/11/open.gif

Som Teresa Giudice säger..Love, Love, Love!

Vaknade med ond rygg och ett lätt illamående efter gårdagens chipsfrosseri. Uff, var jag tvungen att äta SÅ mycket? Ah well. Ska försöka plugga och planera inför sonens kommande 6årskalas idag. Mormor har tagit sig an pojken, de ska se Bamse och äta hamburgare. Behöver jag säga att det var en lycklig lite pojke som nyss for hemifrån?
 
Så jag skickar er alla lite kärlek och hoppas ni har en bra dag!
 
 

Kravlöst

Som småbarnsmorsa har man inte så höga krav på en lördagskväll...
 
Lite chips, dipp, päronsoda och en Vi Föräldrar-tidning gör kvällen! Särskilt när lillan sover!
 
Hoppas ni andra har en riktigt härlig kväll tillsammans med nära och kära!
 

Blivande olympier?

Sonen blev inspirerad av Charlotte Kallas os-silver och begav sig ut med skidorna. Dock blev han snabbt mer sugen på att bygga snögubbar och kasta snöbollar så skidorna parkerades i en snöhög utanför dörren.
 
Är ett jädrans surväder just nu, snön väger bly. Var ute och skottade på förmiddag. Det var ett rejält träningspass och jag fick tyvärr ont i ryggen. Något som lär sitta i några dagar är jag rädd..
 

Rörlig

Nu rymmer lillan på riktigt och jag törs inte längre småsaker ligga på golvet. Ska dessutom plugga igen alla eluttag här på nedre våningen. Lade henne på rygg i babygymmet och någon minut senare fann jag henne så här. Sicken en!
 
Strumpan hade hon lyckats kasta all världens väg med...
 
 

Upprop

Imorgon lördag är det demonstration här i Umeå mot att flertalet öppna förskolor ska stängas!

Om du har möjlighet att vara med så startar det hela kl 1300 på Rådhustorget.
 
Gå gärna med i FB-gruppen Rädda Umeås Öppna förskolor!
 
bild ur vf, lånad från fb-gruppen nämnd ovan.

Längtar

Det finns något jag saknar och längtar efter. En kväll på tu man hand med sambon... Att bara få sätta sig på en pub och prata över en öl eller två. Det behöver inte ens vara en pub, ett café skulle funka lika bra! Jag vet att det kommer att hända, men just nu känns det verkligen avlägset.
 
 

Froosh

Jag och sonen har fått dille på dessa smoothies från Froosh. De är så goda! Ok, det med smak av morot och ingefära är ingen hit då ingefäran tar över lite för mycket. Dessutom är det ju nyttigt med frukt och bär, så det är roligt när sonen gillar dessa och dricker en hel själv!
 
Har du testat Froosh?!
 
 

Allvarligt talat

Det är inte riktigt ett lyckorus som uppstår när man öppnar kylskåpsdörren på morgonen och inser att sambon ätit upp det man hade tänkt ha till middag. I detta fall ett paket med köttbullar.
 
Lyckoruset dyker inte heller upp när man inser att man inte har så mycket annat att ta till förutom några gamla kroppkakor. Suck. Dubbelsuck.
 
http://kylskap.handla-online.org/cylinda-kylskap.jpg
bild från kylskap.handla-online.org/cylinda
 
 

Utmanad av engelsk Frankenstein

Jag har fått en ordentlig utmaning. Jag kom in sent på kursen och börjar den två veckor efter de andra och ska nu läsa ikapp. De har börjat med "Frankenstein, or The modern Prometeus", utgåvan från 1831. På engelska. Jag hoppas verkligen att lillan vill sova en hel del närmsta dagarna! Och nätterna!
 
 
http://24.media.tumblr.com/tumblr_layrippCin1qabm59o1_500.jpg
bild från book-aesthete.tumblr.com

Efterlysning!

http://autlet.files.wordpress.com/2013/03/wanted.jpg
Jossan B...var är du!?

Du vann ju glass hos mig, jag behöver dina kontaktuppgifter för att kunna skicka din vinst!
Dessa kan du skicka via mailformuläret här till höger på min blogg.
Grattis än en gång!
 
 

En kväll i pizzans tecken

Igår hade jag syrran och hennes familj på besök. Det är alltid så roligt att få umgås med dem! Hon har två fina pojkar varav den ena är bara 3½ månad äldre än sonen. Så de två är numera inte bara kusiner utan även jättebra vänner. De leker väldigt fint ihop och jag hoppas de kommer vara lika goda vänner även i vuxen ålder.
 
Så vi körde på pizzabuffé igår. Vi köpte hem 6 olika sorters pizza som vi skar upp, sedan fick man plocka hur man ville. Det var verkligen gott! Men jag skulle inte klara att äta pizza alltför ofta, min mage pallar inte riktigt med det. Fet mat är inte det bästa för magen har jag upptäckt. Men jag kan bara inte låta bli ibland!
 
Har du någon favoritpizza?
 
 

God morgon!

Försökte mig på en så kallad selfie med mig och lillan. Gick ju sisådär...
 
 
 

Positiva tankar

Ramlade in hos Junitjej och tänker planka hennes inlägg från igår angående positiva tankar. Det behövs verkligen fler sådana. Det är så lätt man fastnar i negativt tänkande och det blir en nedåtgående spiral. Så idag pushar jag för glada tankar!
 
Bilden nedan finns som pdf och går att skriva ut om du vill sätta upp den hemma, på jobbet, i skolan...
 
Vad blir din glada tanke idag?! Min blir att jag är glad över att mina barn är friska och välmående.
 
 

Hjärtformade bullar

Iförrgår skrev jag om hjärtformade muffins, idag skriver jag om hjärtformade bullar. Har sett bilder på söta, hjärtformade bullar och kände att jag ville prova på dem jag med. Så jag ställde mig och bakade mitt vanliga recept för kanelbullar. Det är ett bra recept, svårt att misslyckas med!
 
Det man gör för att få bullarna hjärtformade är att rulla ihop dem från båda hållen så att rullarna möts i mitten, sedan får man nypa till dem lite för att få den där hjärtformen.
 
De blev väldigt söta att titta på, särskilt innan de gräddats. För efter gräddningen blev de inte så hjärtlika. Sambon tyckte att de påminde mer om glasögon... Så gör jag dem igen ska jag nog nypa åt dem mer för att få en mer spetsig ände på dem. Smaken var det dock inget fel på och vi mumsade i oss flera stycken till kvällsfika.
 
 
 
 

Hembakat

Mmm, det är så gott att starta morgonen med hembakat bröd! Nu är inte detta bakat nu på morgonen, så huslig orkar jag inte vara. Annars är ju nybakat det absolut allra bästa! Varmt bröd med smör och ost på, åh så gott!
 
Vad blev det för frukost hemma hos dig idag?
 
 
 
 

Plugghäst

Åh, jag är så glad idag! Har idag fått veta att jag kommit in på kursen jag sökt! Tänkte passa på att försöka läsa några poäng nu när jag är föräldraledig. Har som mål att läsa upp min examen och jag har kommit en bra bit på vägen. Men ett gäng poäng saknas och kanske lyckas jag ta dem nu.
 
Jag ska läsa en B-kurs mot Umeå universitet. Det är inga träffar då det är en distanskurs, något som är ett krav för att man ska kunna studera med föräldrapenning om jag förstått det hela rätt. Så jag hoppas att lillan kommer vilja sova mycket här framöver så jag kan sitta vid datorn och förkovra mig!
 
http://www.umu.se/static/images/umulogotype.jpg

Sötaste ugglan!

Lillan fick idag en sån söt mössa! Hon blev helt klart sötaste ugglan i kvarteret! Hade turen att vinna den i en tävling hos Babytalk, så jag tackar för det!

Vill du ha en egen så kan du spana in Virk-kompisar på Facebook eller på hemsidan!
 
 
 
 

I LOVE CUPECAKES

Lillan fick en sån söt t-shirt av sin mormor! Måste erkänna att det kändes som något jag skulle kunna ta på mig. Kan de finnas i vuxenstorlek måntro? Texten är iallafall väldigt träffande för min del.

Just denna kommer från Åhléns.
 

Kulbak

Jomen just ja. Mitt kuliga bak ska jag berätta mer om. Satt och funderade på vad jag kan baka för roligt inför alla hjärtans dag och googlade runt lite. Då trillade jag in på några sidor som visade hur man kan göra hjärtformade muffins! Inte var det svårt heller! Man använder sig helt enkelt av spelkulor för att forma muffinsformen, tada!
 
Kanske inga klockrena hjärtan, men sonen tyckte att de blev fina iallafall.
 
 
 

Vi har en vinnare!

Då är det dags att presentera en vinnare av 100 kronor att köpa glass för! Ni var många som var sugna på glass, 53 personer ville vara med och tävla! Vad kul! En del av er lämnade kommentar i bloggen och några av er skickade mig ett mail.
 
Intressant att många gillar delicatoglass! Har själv inte testat den, men känner att jag måste göra det snart.
 
Jag skrev ner namnen på alla er som deltagit och lät lillen dra vinnaren. Resultatet ser du här:
 
 
(vrid på huvudet och dra upp volymen då ljudet är lite lågt)
 
Grattis till dig som vann! Skicka in dina kontaktuppgifter till mig så ska du få din vinst!! Du kan maila mig via mailformuleräret här på sidan av min blogg -------------------------->
 
Hade gärna haft glasskalas för er alla, men det kommer fler tävlingar här framöver så kika gärna in fler gånger. Nästa gång kanske det är din tur att vinna! Tack för att ni ville delta!

Strax dax!

Snart presenteras en vinnare!
 
 

Klänning

Min mamma har 6 barnbarn. De första fem är pojkar och nu finns en liten tjej som är yngst i barnbarnsskaran. Min mor har därmed ett uppdämt behov av att köpa klänningar och rosa kläder. Så hon köper gärna ett litet plagg så fort hon kommer åt. Hon är dessutom en jäkel på att fynda på rea!

Här är en söt liten klänning hon köpt på Åhléns. Lillan blir bedårande söt i den!
 
 

Sista chansen

Sista skälvande timmarna nu som ni kan tävla om god glass!
Klicka på bilden så kommer du till tävlingen.
 
 

Kulbak..kul bak!

Bakade häromdagen och använde då dessa kulor.
Vad tror du att jag bakade?!
 

Fisk-spa

Fick en del frågor häromdagen då jag skrev att jag testade fisk-spa på Kanarieöarna. Trodde aldrig jag skulle testa en sådan sak, men så blev det! Sonen var på Bamseklubben så jag och sambon strosade runt på hotellområdet och såg en skylt: "Fish Spa, 10 min - 10 euro". Min nyfikenhet tog över och vi slog till!

Först fick vi tvätta av oss väldigt ordentligt på benen, alla eventuella krämer skulle bort. Tror det var två olika tvättprocedurer innan vi fick stoppa ner benen i vattnet. Detta för att fiskarna inte skulle behöva simma bland kemikalier. Väl i vattnet så kom fiskarna och började sitt hudavlagringskalas!! Jag tyckte det var småäckligt samtidigt som det kittlade en del, så jag skrattade nog lite hysteriskt första minuten. Men det var inte farligt och gjorde inte ont. Jag kan närmast beskriva det vid en pirrande känsla när fiskarna gjorde sitt jobb.
 
Efteråt var fötterna babylena och man kände sig faktiskt riktigt fräsch om fötterna!
 
Jag har piffat till sambon lite, han är lite skygg för offentligheten.
 
 
 

Reminder

Glöm inte att tävla om glass! Sista dagen att tävla imorgon söndag och vinstchansen är stor! Klicka på bilden nedan så kommer du till tävlingen.
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0