Öppna förskolan

Veckan har rivstartat! Har bland annat hunnit besöka öppna förskolan med barnen. Sonen härjade runt, medan lillan bara ville sitta tryggt i min famn. Det var en hel del mammor och pappor där med sina barn, men alla verkar gå dit med någon annan förälder som de redan känner. Det är så svårt att få kontakt med två vuxna som sitter ochp pratar intensivt om sina barn. Skulle vara roligt att lära känna andra föräldralediga föräldrar som bor här i närheten, men jag är inte riktigt den som hoppar in i någras samtal och säger "tjena, tjena"! Det var så mycket lättare att få nya vänner när man var barn...
 
Har även hunnit handla hem lite saker, så jag har även gjort hamburgerbröd. Kycklingburgare blev det på dagens middagstallrik.
 

Legotårta

Då sonen ville ha ett legokalas så var det bara för mig att fixa fram en legotårta. Gjorde legotårtor i grädde när han fyllde två år, men de blev inte alls bra. Så den här gången bestämde jag mig för att prova på att göra en tårta med hjälp av sockerpasta, något jag aldrig gjort tidigare.
 
Körde på färdiga bottnar då jag inte riktigt hade tid att göra allt från grunden. Sedan skar jag till dem till en fyrkant och fyllde det nedre lagret med chokladmouss och det övre med vaniljkräm. Innan man lägger på själva sockerpastan måste man täcka tårtan med tex smörkräm så att inte sockerpastan ska börja "svettas". Den delen var den mest besvärliga då tårtan tenderade att falla i bitar. Oj, vad jag svor! Men det lyckades tillslut.
 
Efter att jag hade täckt tårtan med sockerpastan gjorde jag själva "plupparna" med hjälp av runda kakor som jag paketerade in med sp och lade på tårtan. Det blev knappast den vackraste tårtan som gjorts, men helt klart bättre än de jag gjorde med grädde! Dessutom tyckte alla barnen att den var supertuff!

Det var roligt att jobba med sockerpasta och jag skulle gärna lära mig mer om att arbeta med sockerpasta. Har sett att det finns olika kurser för detta och planerar att gå en grundkurs lite längre fram. Ska bli så spännande!
 
Gräddtårtor till 2-årskalaset
 
 
 
Sockerpastatårta till 6-årskalaset

Vad hände?!

Jag blir så trött! Har varit jätteduktig i två veckor nu när det gäller godis och kakor. Har tagit mig någon godis eller kaka vid tillfälle, men absolut inga mängder som är värda att tala om. Har även varit duktig och kört plankan varje dag samt gjort lite gympa här hemma med situps och armhävningar. Så gissa om jag blev trött när jag såg att jag GÅTT UPP ett kilo! Vafaen!? Snacka om icke motivationshöjande....
 

Kanske dags att sluta äta plankstek mitt i veckan....
 
 
 
 
 

Morgonstart

Det är så skönt att börja dagarna med en promenad längs sjön där jag bor. Det är lugnt och fridfullt och jag möter andra föräldrar som är ute och drar barnvagn eller så blir jag omsprungen av pigga motionärer. Ser fram emot sommarens långpromenader och förhoppningsvis ska jag även ta mig runt hela sjön ett antal gånger!
 

Ingen ville ha min mat idag

Sambon har varit borta hela dagen för att hjälpa syrran att tapetsera, så matlagningen hamnade på mig. Planerade in en fantastisk lördagsmiddag bestående av potatisgratäng, fläskytterfilé, en jättegod sås (receptet kommer på såsen!) och sallad. Sagt och gjort, det var vad som hamnade på middagsbordet idag. Men sambon meddelade mitt i alltihopa att han inte kommer hem, han käkar pizza därborta istället så att han kan tapetsera klart och sonen tyckte att maten såg äcklig ut.
 
Så det slutade alltså med att det bara var jag som åt. Suck! Hade jag vetat det hade jag inte engagerat mig så mycket och käkat havregrynsgröt istället.
 
Tur lillan var söt och höll mig sällskap iallafall!
 
 

Mellanmål

Dagens mellanmål: turkisk yoghurt, Frax flingor, kiwi och lite honung ringlad på toppen. Riktigt gott!
 
 

Dagens äventyr

Packade ihop barnen tidigt idag och drog iväg till Busplaneten. Där mötte vi upp en gammal vän till mig och hennes två barn och lät ungarna löpa fritt. Jösses, snacka om att de har energi! Lillan tyckte det var lite läskigt, men hon fick prova på bollhavet iallafall. Där vägrade hon släppa min hand, så det slutade med att jag bar henne hela tiden vi var där.
 
Nu är vi hemma igen och vilket fantastiskt väder det är, helt otroligt! Hoppas det håller i sig hela helgen! Hoppas ni alla får en underbart härlig helg!
 

Träning pågår

Lillan tränar för fullt och hon är duktig på att ta sig fram, fast det sker baklänges! Snart tror jag dock att hon knäcker kryp-koden och börjar röra sig framåt. Heja, heja!
 
Men nu är det dags att packa ihop barnen, vi ska på äventyr idag!
 
 

Min kokbok

Jag har sållat mig till skaran som har en egen kokbok! Plura har en, Paolo Roberto har en, så varför inte jag?!
 
Vet du vad det bästa är, du kan få en egen kokbok du med! För det jag gjorde var att sätta ihop en fotobok (hos Fuji) med recept jag provat på eller experimenterat fram tillsammans med mina egna bilder. Enkelt så det förslår!
 
Jag har gjort en med matrecept och nu ska jag snart göra en som innehåller smarriga recept på kakor, godis och tårtor.
 
Detta är även något man kan ge bort som en rolig present! För har du väl satt ihop en sådan bok kan du beställa hur många du vill, perfekt!
 
 
 
 
 
 
 
 

Plankstek

Igår hade jag planer på att vi skulle äta hamburgare med hemmagjorda bröd till, men icket. Sambon överraskade med att komma hem med planksteksbrädor och ville göra plankstek.
 
Hm. Hamburgare. Plankstek. Plankstek. Hamburgare.
 
Det var inte så svårt att välja mellan dessa två alternativ! Så när barnen hade lagt sig hade vi lite lyx i vardagen med varsin plankstek och ett glas cider/öl!
 

Kyckling i ugn

Att tillaga mat i ugnen är något som tilltalar mig då man inte behöver göra så mycket jobb för ett lyckat resultat. En favorit jag har är att laga kyckling på det sättet.
 
Du behöver
 
1 hel kyckling
1 citron
1 vitlöksklyfta
timjan
persilja
rosmarin
salt
peppar
1 dl olja
0,5 dl soja
 
Dela citronen och vitlöken i bitar. Fyll kycklingen med citron (spara en bit till senare), vitlök, salt, peppar och persilja. Salta och peppra. Blanda ihop soja och olja och pensla kycklingen, kläm även ut lite citronsaft över kycklingen med citronbiten du sparade. Strö på timjan och rosmarin. Tillaga sedan i ugnen ca 1,5 timme på 175 grader. Ta ut kycklingen med jämna mellanrum och pensla på ytterligare med olja och soja.
 
Om man vill kan man passa på att skära upp potatis, morötter och lök som får tillagas tillsammans med kycklingen. Glöm då inte att hälla olja över dem samt att salta och peppra.
 
 
 

Balsam för själen

Startade min onsdag med en härlig och lång promenad i det vackra vädret! Är så underbart vackert vid sjön som ligger här i närheten. Såg att det satt folk och pimplade ute på isen, vilka galningar! Själv skulle jag aldrig våga mig ut på någon is nu, så jag stannade på fiskebryggan och njöt av solen och lugnet.
 
Att vara föräldraledig är inte alltid så dumt!
 

Är med i tidningen igen!

Igår fick jag hem nya numret av Vi Föräldrar. Jag hade turen att lillan var glad och nöjd en stund så jag kunde bläddra lite i tidningen. Tycker den är rätt bra då den innehåller en hel del matnyttiga artiklar och tar upp både glädje och sorg i livet.
 
Kan skvallra lite om att jag och lillan finns med på bild i det här numret! Jag har uttalat mig om hennes sömn, men det som står i tidningen stämmer inte längre. Men så är det ju med sådana här små barn, saker och ting kan verkligen ändra sig över en natt! På gott och ont.
 
Men det är lite kul då detta är det fjärde numret på rad som jag är med i! Förra gången var det dock lite mer anonymt då jag uttalade mig om sonens favoritmat.
 

Poor thing!

Ser ni den här killen någonstans, ge honom en kram!
 

Cellprov

Ska iväg på cellprovstagning nu. Känns väl inte som att jag kommer utbrista "hurra, vad kul detta är!" när jag är där, men blir bra att få det gjort. Tycker det är viktigt att man går på cellprovstagning när man blir kallad. Det tar inte lång tid, man hinner knappt sätta sig i stolen så är det färdigt, och det kan rädda liv!
 
 
http://www.1177.se/Bilder/Nationellt/Amnen/Gynekologisk%20cellprovtagning/livmoder_637x300.gif
bild från 1177.se

Lego-godis

Har glömt bort att visa er allt från sonens lego-kalas! Jag tänkte göra marshmallowsklubbor med legobitar på, men det slutade med att jag skippade grillpinnarna. Kände att det var lika bra att barnen inte hade vassa pinnar att vifta med, så jag ställde dem helt enkelt upp och ner på ett fat. Ungarna blev lika glada för det ska jag tala om! De blev även sockerstinna...
 
Legobitarna gjorde jag av sockerpasta. Ha överseende med hur de ser ut, det var första gången jag gjorde något överhuvudtaget i sockerpasta. Både jag och sambon himlade lite med ögonen, men sonen jublade och det var trots allt hans åsikt som räknades! Jag använde en riktig (och rengjord!) legobit som mall för att få rätt storlek på dem. När jag fått till en fyrkant rullade jag fyra små bollar som jag fäste med hjälp av lite vatten. Sedan tog jag hjälp av den riktiga legobiten och tryckte till bollarna för att få till "lego-plupparna". På de som blev bäst kunde man därför se lego-loggan, dock spegelvänd! Gjorde dock en specialare till sonen som fick en "6-pluppare" då han fyllde just 6 år.
 
Sedan doppade jag stora marshmallows i smält choklad och tryckte dit en legobit på varje som fastnade när chokladen stelande.
 
 
 

Glädjerus!

Sonen fick en ny kompis idag. En jämnårig pojke som bor i samma radhuslänga som oss! Lyckan är total! De har lekt i flera timmar, spelat spel, cyklat, byggt med lego.. Det är en lycklig pojke som går till sängs ikväll!
 
http://borntoflyhigh.com/wp-content/uploads/2013/12/friendship.jpg
bild från borntoflyhigh.com

Våra sinnen

Vi korkade upp en vinare förra veckan (till matlagning och dryck därtill) och vi blev smått förvånade. För på korken fann vi en text om våra fem sinnen....
 

Konstnärligt mellanmål

Vad tycks om mellanmålet jag ordnade häromveckan? Lillan sov, så jag passade på att roa mig med ett äpple, en banan, en kiwi och några blåbär. Ett perfekt sätt att få barn att uppskatta mellanmål lite mer!
 
 
 

Shoppa loss!

Om du gillar att baka och är på jakt efter bakprylar så kan jag tipsa om att FikaMera har 50% på väldigt många produkter just nu fram till 31 mars! Skynda fynda!!
 
 
FikaMera

Gröt

God morgon på er! Hoppas ni haft en fin helg? Igår hade sonen fullt upp med simskola och kompisarna på gården, är så tacksam över att vi flyttade till ett område med många barn. Själv grundar jag just nu med havregrynsgröt, mums! Vad startar du din söndag med?
 
 

Groda

Har svårt för att göra mig av med söta skålar. Den här godisskålen har fått följa med mig genom hundra flyttar de senaste 15 åren. Tycker att grodan är bedårande! Hade en gång matchande glas till, men var de håller hus har jag dock ingen aning om.
 

Hallonsmoothie

Igår hängde jag hela dagen hos mina föräldrar med barnen då sambon satt och svettades över en hemtenta i vårat kök. Skönt att ha någonstans att ta vägen vid sådana tillfällen. Passade på att överraska dem med en ny stavmixer och lite gott som man kan göra smoothies av. När lillan sen sov en stund mixade jag ihop en god hallonsmoothie till oss alla, mums!

Du behöver
(4-5 port)
 
1 liter vaniljyoghurt
2 bananer
frusna hallon, valfri mängd
 
Skiva bananerna och tillsätt övriga ingredienser. Mixa ihop allt med en stavmixer eller blender, häll upp och njut!
 

Korvkottar

Sonen i huset är inte så förtjust i korv. Inte ens varm korv med bröd tycker han är ok! Med viss möda kan han få i sig falukorv, men helst äter han annat (blodpudding!).
 
Så med inspiration från Jenny gjorde jag korvkottar och vet ni vad, han gillade maträtten och bad mig göra den fler gånger! Succé! Däremot bad han mig skippa ströbröd nästa gång och det är något man kan klara sig utan, så det stryker jag när jag gör detta igen. Kan berätta att vi sa att vi åt igelkottsungar och han gick på det, men sa att han tyckte att igelkott smakade och såg väldigt mycket ut som falukorv!
 
Du behöver
 
ca 500 gr falukorv
1-2 dl creme fraiche
3 dl grädde
3-4 msk chilisås
ströbröd
salt
peppar
 
Skär upp korven i lämpligt stora bitar, ca 4-5 cm tjocka och skär ett rutmönster på korvbitarnas ena sida. Doppa varje korvbit i ströbröd på den sida där du gjort rutmönstret och ställ i en ugnssäker form. Vispa ihop creme fraiche, grädde och chilisås. Salta och peppra efter behag och häll ut allt i formen. Tillaga sedan det hela i ugnen i 15-20 minuter (225 grader) och servera sedan med valfritt tillbehör. 
 
Piffade till det hela med lite persilja, sådär bara för att.
 
 

Kärleksfull pizza

När vi gjorde pizza i helgen så tillagade vi den med lite extra mycket kärlek! Det smakade fantastiskt! Det behövs inte mycket för att liva upp en vanlig enkel hemmagjord pizza. Dessutom provade vi att ha ägg på pizzan, det blev inte heller dumt.
 
 
 

Jädrans!

Jaha, så kom snön hit med. Igen. Nu vill jag ha vår! Vill ha sol och värme! Det var så fint igår och nu detta. Suck. Dubbelsuck! Nåväl, tillslut kommer värmen. Jag är övertygad! Men det var ingen fröjd att hämta sonen på förskolan idag.

Mutti pizza sauce

Vi brukar alltid göra egen tomatsås när vi gör pizza. Tycker det är lite trist med enbart krossade tomater, så sambon brukar röra ihop passerade tomater, tabasco, oregano och lite annat smått och gott till en jättegod sås. Nu hittade vi Muttis pizza sauce och testade den. Den var inte alls dum, smakade riktigt bra! Så den rekommenderas!

Vi kommer köpa den igen, men då blandar vi nog ner lite tabasco i såsen för lite extra sting.
 
 

Promenix

Vilken ljuvlig dag det var igår! Solsken och någon minusgrad, helt perfekt! Så jag struntade faktiskt i alla måsten och tog två långa och härliga promenader med lillan. Sweet!
 
 
 På promenaden hittade jag förresten min tygpåse som blåste bort för två veckor sedan! Någon vänlig själ hade knutit fast den i en parkbänk. Snällt, eller hur?!
 

Soppbröd

Här kommer ett recept på ett bröd som passar bra till soppa. Det är inte så smakrikt, så det passar ypperligt till att doppa i tex olivolja eller att äta upp det sista av soppan med.
 
Du behöver
 
5 dl vatten
1 dl mjölk
12,5 dl vetemjöl
2 msk honung
½ paket jäst (25 gr)
2 tsk salt
 
Värm på vattnet tills det blir fingervarmt. Blanda sedan med jästen tills jästen har lösts upp. Blanda i övriga ingredienser och rör om. Degen ska bli väldigt lös, så var inte orolig att du använt för lite mjöl. Strö sedan lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk i 1,5 timme.
 
Häll ut rikligt med mjöl på bakbordet och stjälp ur degen ur degskålen. Nu ska degen inte knådas, utan strö mjöl över degen och platta till den försiktigt. Skär upp i lämpligt stora delar (6-8 st beroende på hur stora du vill ha dem) och lägg på plåt med bakpapper. Grädda sedan direkt mitt i ugnen (250 grader). Gräddningstiden ligger kring 18 minuter, men håll koll på dem. Min första plåt tog 20 minuter medan den andra endast 15.
 
Vill du ha ett mer smakrikt bröd kan du tex tillsätta mer salt eller lite sirap. Det går även att byta ut några deciliter av mjölet mot grahamsmjöl.
 
 
 

Floyd

Aaah, tack Veiken och Decdia! Tv-kocken jag pratade om hette Floyd! Så klart! Floyd!
 
Har ni missat honom så kan ni kika lite på detta klipp där han tillagar en god middag. Och dricker lite rött vin. Det är som att se mig själv från gårdagens matlagning! Haha!
 
 

Lagade italienskt, drack spanskt!

Igår hade jag ganska trevligt när jag lagade middag. Gjorde italienska köttbullar med en jättegod tomatsås till. Till såsen behövdes lite rödvin, så jag korkade upp en flaska och passade på att ta mig ett glas medan jag rörde i grytorna. Kände mig som den där tv-kocken som alltid drack alkohol medan han lagade mat. Werner? Nej, jag minns inte vad han hette. Vet ni vem jag menar?
 
 

Träningspass

Idag har jag försökt vara duktig genom att köra lite gympa. Jag har i några dagar gjort plankan och idagsläget klarar jag ca 70 sekunder innan jag faller ihop i en darrande hög. Men två minuter är målet och det ska jag nå, så är det bara! Fick sällskap av lillan som körde armhävningar medan jag gjorde ett gäng situps. Imorgon tar vi samma pass igen!
 

Gulasch

Här hemma är jag den som tycker om att baka bröd och kakor, medan sambon är den som tycker om att laga mat. Jo, jag kan också trivas vid spisen ibland, men är inte alls lika duktig som han är. Så jag blev så glad när han gjorde en fantastisk gulasch på min födelsedag. Vi åt alla tre med stor aptit! Är extra roligt när även sonen tycker om maten.
 
Kan tyvärr inte dela med mig av något recept då han svängde ihop denna på en höft. Men brödet bakade jag, receptet kommer senare!
 
 
 
 

Morning has broken

God morgon alla spökdiggare!
 
Idag kan det bli en bra dag! Jo, jag tro minsann att vi bestämmer redan nu att det BLIR en bra dag. Eller vad säger ni? Vad händer hos er?

Själv väntar jag på leverans av ett spännande paket och är så ivrig!
 

En till födelsedagstårta

Jo, det blev ju en tårta den här helgen med. Svårt att fylla år utan att göra en tårta, det hör ju som till på något sätt. Så det blev en enklare variant med chokladmousse och vaniljkräm i varsitt lager. Sonen fick bestämma designen. Visst blev den tjusig?! Vore kul göra en tårta och släppa loss honom helt och hållet med diverse strössel och annat, skulle vara skojigt att se slutresultatet!
 

Marmorerade brownies

Till julafton bakade jag något som smakade helt fantastiskt!! Tror jag kunde ha ätit upp alltihopa själv om jag ska vara ärlig. Marmorerade brownies med hallon, visst låter det gott!? Dessutom tyckte jag att det kändes som att skapa ett konstverk då det blev så vackert med cream cheese-smeten. Denna kaka gör nog succé på vilket kalas som helst!
 
Du behöver
 
300 gram mörk choklad
200 gram smör
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
 
Cream cheese-smet

200 gram cream cheese
1 ägg
0,5 dl socker
1 msk vetemjöl
2 dl hallon

Smält choklad och smör i vattebad medan du vispar ägg och socker tills det blir ljust och luftigt. Blanda sedan ihop alla ingredienserna till det blir en slät smet. Häll upp smeten i en ströad ugnsform (själv vek jag till bakplåtspapper) på ca 20 * 30 cm.

Vispa ihop alla ingredienserna till cream cheese-smeten som du sedan häller ut över chokladsmeten. Med hjälp av en kniv kan du lätt dra ut smeten så det bildas ett tjusigt mönster. Sedan trycker du ner valfritt antal hallon. Var inte rädd för att stoppa ner många, det blir gott med hallon till!

Grädda sedan mitt i ugnen i ca 20-30 minuter (175 grader). När det hela har svalnat lite kan du skära upp den i bitar. Detta blir en väldigt mastig liten kaka, så du kan med fördel skära mindre bitar.

Det här receptet hittade jag här.

 
 
 
 

Sittkunskaper

Lillgumman har fått kläm på hur man sitter utan att stupa så fort man rör sig. Min duktiga lilla tjej! Nu ska hon bara få koll på hur man sover hela natten utan uppvak, isåfall blir hennes mamma så glad, så glad!
 

Gamla äggkoppar

Vad tycker ni förresten om mina äggkoppar? De två med fågeltema är hyfsat gamla, tror de är efter min farmor eller så. Den med nallen vet jag inte någonting om alls. Ibland önskar jag att ting kunde tala och berätta sin historia.
 

Födelsedagen

Tack för alla gratulationer jag fick igår på bloggen, FB, mail, sms, Instagram..you name it! De värmde! Födelsedagen firades i lugnets tecken. Unnade mig dock lite vin, nybakat bröd och en ljuvligt god gulasch som sambon lagade till. Nu blir det lugnt med kalas i vår lilla familj i ett halvår, då är det lillan som vi får fira. Men tills dess ligger jag lågt med tårtbakandet...
 

Kiwi

Coop Forum hade billiga ekologiska kiwis. Mmm, så gott! Just nu har jag kiwi till allt! Till och med till pannkakorna häromdagen körde jag med kiwi, blev riktigt gott!
 

Tårtdag

 
 ;)
 

Trevlig helg!

Jag tycker att vi inleder helgen med något vackert och avkopplande! Stäng av din mobil, stäng dörren och ägna 11 minuter till att titta på detta i lugn och ro. Ok, musiken kanske inte är den bästa, men bilderna..bilderna!
 

Håll i hatten!

Antingen blåser det väldigt mycket eller så är det nyhetstorka hos de lokala tidningarna! Jag gissar på båda alternativen...
 
 
 
Tack för bilderna Jonas!
 

Födelsedag i familjen

Idag fyller min sambo år! Hurra, hurra, hurra! Undrar vad jag ska hitta på att ge honom i present? Tror ni en teckning funkar?
 
 
Älskar när han lagar mat, han är fantastisk vid spisen!
Så han får nog göra sin födelsedagsmiddag själv ;)
 

Jordgubbsfrulle

Bjuder på en bild från morgonens frukost. Åh, det är så gott med jordgubbar! Perfekt att lillan inte verkar reagera på dem längre, det gick inte så bra sist jag åt sådana. Ska försöka bli bättre på det där med frukost. Att bara äta en vit degig smörgås vill jag inte göra längre. Funderar på att köra igång med att äta gröt på morgonen, då blir jag inte så fort hungrig och risken att jag dras mot godislådan minskar.
 
Nej, jag orkar inte alltid dekorera min frukost på det här viset. Men det går rätt fort att piffa upp det mesta och det blir ju faktiskt lite roligare att servera sig själv något som ser fint ut. Tycker jag iallafall.
 
 

Tårta med dumlefluff och hallonmousse

I lördags körde vi kalas för släkten och gjorde då en lite mer "vuxen" tårta, men ändå med en liten rolig tvist - chokladfingrar! Jag fyllde den med hallonmousse och för första gången gjorde jag dumlefluff. Det var verkligen enkelt!
 
Du behöver
 
3 dl grädde
180 gram dumlekolor
 
Värm grädden i en kastrull och lägg ner dumlekolorna. Du kan med fördel dela dem i bitar innan så smälter de fortare. Rör om tills all dumle har smält, men var noga med att grädden inte ska koka under processen. Låt sedan det hela stå kallt i minst 5-6 timmar, gärna över natten. Vispa sedan och voila, du har dumlefluff!
 
Vill du täcka tårtan med chokladfingrar så kan jag informera att du behöver 3 paket. Sambon tyckte att chokladfingrarna gjorde att tårtan påminde om en borg och detta ska jag spinna vidare på till nästa kalas.
 
 
 
 

Simskoledags

http://www.sklaxen.se/explorer/files/pingvinen.jpg Har nu anmält sonen till simskola, betalat och klart! Han ska gå grundkursen och är jättetaggad! Ska bli spännande se hur det går. När jag var liten fick jag gå simskola flera gånger innan jag lärde mig simma, får se om han är lite mer lättlärd eller om han med får återvända till simskolan ett antal gånger innan han löser "simmar-koden".
 
Känns bra iallafall att han ska få lära sig simma, känns viktigt då vi har vår sommarstuga ute på en ö. Är ju bra rent allmänt att kunna simma, oavsett om man spenderar somrarna på en ö eller inte.
 
bild från sklaxen.se
 
 
 
 

Kalastips

I vanliga fall när sonen har haft kalas har kamraterna knappt hunnit in genom dörren så har han slitit upp paketen och sedan kastat leksakerna åt sidan för att leka. Detta har gjort att jag har aldrig vetat vad han fått från vem. Så i år körde vi Snurra flaskan.
 
Barnen fick sätta sig i en ring och sonen snurrade en flaska och den som flaskan pekade på fick lämna sitt paket till honom. Så då kunde han öppna och tacka för presenten i lugn och ro. Alla barnen tyckte detta var lite kul, vem skulle flaskan peka på nästa gång?! Även föräldrarna som var med tyckte det var en bra "lek" då de känt som jag, att de aldrig hängt med på vem som gett vad. Efter en stund tappade barnen tålamodet och de som hade fått lämna sina paket hade svårt att sitta stilla, men i det stora hela var det ett lyckat inslag på kalaset.
 
 

Betydelsefulla vaser

Vackra tulpaner gör verkligen något med humöret! Dessa två buketter har jag i vaser som min farmor hade. Hon dog innan jag föddes, så det betyder lite extra att få ha något i min ägo som hon har haft då jag inte har några minnen av henne i mitt hjärta att plocka fram.
 
 
 
 
 

God morgon!?

Har haft en riktigt rutten natt. Förkylda bebisar är ingen höjdare för sömnen kan jag tala om. Vet inte hur många gånger jag har vaknat och hur länge jag suttit och hållit i lillan för att hon skulle få det lättare med andningen. Det märks att hon sovit dåligt, hon är superkinkig.
 
Såg när jag klev upp att sambon missade att ta med sonens galonbyxor till dagis, så sonen lär ju vara genomblöt när jag ska hämta honom idag... Oh, happy day!
 
Jag laddar för en energikrävande dag med en god frukost!
 

6 månader

Idag firar vi ett halvår med vår söta lilla tjej! Jag kan inte förstå att det redan gått 6 månader sedan jag var på förlossningen och hade ont så in i....! Men hon har blivit en viktig del i vår familj och vi skulle inte vilja vara utan henne. Storebror älskar henne över allt annat och jag ser hur stolt han är över sin lillasyster, det är ljuvligt!
 
Hon är rörlig som tusan, förflyttar sig snabbt genom att trycka sig bakåt och jag vet aldrig var jag ska hitta henne om jag lämnar henne utom synhåll i några sekunder. Två tänder har tittat upp och hon är duktig på att greppa saker och flytta dem mellan händerna. Hon har vuxit hela 16,5 centimeter och gått upp 3,2 kilo sen hon föddes. Det händer saker hela tiden, jag gör mitt bästa att hänga med, men utvecklingen går i ett rasande tempo. Det är så häftigt att få ta del av detta! Hon (och hennes bror) är en välsignelse...
 
 
 
 
 

Sojka & Walles

Ni har väl inte missat att bloggarna Sojka & Walles har startat ett eventföretag ihop?! Nu söker de ett antal vip-bloggare som ska få ta del av pressreleaser, events, vip-kvällar och annat roligt! Tänk om man fick vara en av dem? Hade varit jättekul, jag älskar ju att få ta del av nya saker och skriva vad jag tycker om dem! Och någon av dessa vip-bloggare måste ju täcka upp för norrland med, då är ju jag som bor i Umeå helt perfekt ;)
 
Vill du prova lyckan och se om du blir utvald? Kika då in på deras facebook-sida genom att klicka på bilden nedan så får du all info du behöver. Observera att man behöver inte ha en blogg för att bli utvald, men du bör ha Facebook och Instagram. Jag tänker iallafall ta chansen, vad har man att förlora?!
 
 

Premiär

Vilken ljuvlig dag det var igår! Solen sken och man kunde riktigt höra hur snön smälte! Gick en liten promenad med barnen och när vi kom hem igen pumpade jag cykeldäck till sonens stora glädje. Årets cykelsäsong är härmed inledd! Tack och lov har vi en ny och större cykel till honom som väntar i garaget, jag tror minsann att han har vuxit en del sen sist han cyklade!

Har du tagit fram din cykel?
 

Finaste killen!

Måste få skryta lite över sonen. Han har blivit så stor och duktig, en riktig hjälpreda för sin mor! När jag kom ner en morgon förra veckan hade han klätt på sig skjorta och slips samt dukat fram frukost för oss båda. Åh, min lilla gulliga unge!
 
 

Snuskigt eller kul?!

Idag ska jag ägna dagen åt att röja undan från helgens alla kalas. Det ligger serpentindelar ÖVERALLT och det jag gömt undan i våra garderober (bra sätt att få ordning på för stunden!) ska läggas tillbaka på sina ordinarie ställen.
 
Körde en gammal klassiker på kalaset. Sambon höll på att smälla av, han tyckte den mest påminde om något av det snuskigare slaget. Sonen tyckte dock den var jättehäftig och kul, så den fick vara med på kalasbordet. Jag kan lova att den gjorde stor succé hos barnen som tyckte det var superkul att äta "jord"!
 
 
 
 
 

Intensiv helg

Ojoj, har knappt hunnit med bloggen den här helgen! Eller internet överhuvudtaget! Igår hade jag några förinställda inlägg, är ju bekvämt med den funktionen.
 
Vi har haft kalas i dagarna två. Känner mig helt utmattad!! Men nu har vi firat sonen, mig och sambon då vi fyller år ganska nära varandra, så efter detta är det inte förrän i september som vi kör kalas igen. Den gången blir det för lillstumpan. Nu sover hon en stund och jag ska passa på att vila benen och andas ut i soffan. Hej så länge!
 

Buzzador Oral-B

Jag har haft turen att än en gång få prova på produkter via Buzzador! Denna gången är det tre borsthuvuden från Oral-B som jag fått testa:

* Oral-B Floss Action - denna ska med hjälp av Micropulse-strån nå djupt mellan tänderna för att få bort plack
* Oral-B 3D White - ska göra tänderna vidare på ett naturligt sätt
* Oral-B TriZone - rengör djupt in mellan tänderna, tar bort plack och bidrar till ett friskare tandkött
 
Jag har testat dessa och tycker att alla tre ger en fräsch känsla, det känns som man får bort allt skräp från tänderna. Dock är det svårt att veta om det verkligen försvunnit plack. Då skulle man nästan gått till tandläkaren innan samt efter för en ordentlig koll.
 
Vet inte om mina tänder blev så mycket vitare av 3D White, använde den en för kort tid för att egentligen kunna uttala mig. Mina tänder är inte heller så naturligt vita trots att jag inte brukar kaffe, te eller tobak. Ska ge det här tandborsthuvudet en till chans under en längre period för att se vad som händer dock.
 
Tandborsthuvudet TriZone kändes verkligen effektivt! Dock är tandborsthuvudet ganska stort, så jag upplevde det som lite klumpigt och kanske lite svårt att komma åt längst in där det är som mest trångt.
 
Min favorit blev nog Floss Action! Lämplig storlek på tandborsthuvudet och det kändes verkligen rent efter att jag borstat.
 
Skulle du själv vilja bli buzzador? Då kan du registrera dig här och sen inväntar du bara deras kampanjförfrågan. Det kan dröja, men den kommer! Själv har jag varit med i ett antal kampanjer. Bland annat har jag provat på ost från Falbygdens ost, skönhetsproduker från LÓreàl och Dove, kaffe från Löfbergs och godis från Malaco.
 
 

Vem vinner?!

Ikväll är det dags, final i melodifestivalen! Erkänner att jag inte sett något av det alls i år, men ska försöka kika lite ikväll. Främst för att jag har nära och kära som är där på plats, tänk om jag får se dem i rutan?! Hoppas!

Men vem tror du vinner? Var med och rösta på den du tror tar hem segern!
 
 
Vem vinner ikväll?
  
pollcode.com free polls 

Bloopers

Vi inleder helgen med lite skratt!!
 
 

Camillas enkla skink- och broccoligratäng

Något vi gillar att äta här hemma är gratänger av olika slag, gärna då med skinka och broccoli. Jag har en enkel variant jag brukar köra och till och med sonen äter av den med god aptit!
 
Du behöver
(4 port)
 
400-500 gram rökt skinka
150-200 gram broccoli
1 paket bechamelsås
riven ost
 
Tärna upp skinkan i lagom stora bitar. Koka upp broccolin i saltat vatten tills den precis blivit mjuk. Lägg allt i en ugnssäker form och häll över bechamelsåsen. Toppa med den rivna osten. Tillaga mitt i ugnen i ca 20-25 minuter på 175-200 grader. Kan serveras med pasta och/eller en god sallad.
 
Du kan självklart göra din egen bechamelsås, men när jag har ont om tid och är vardagstrött är det skönt med färdigköpt sås.
 
 
 
 
 

Social Thursday

Jag hade sån tur att jag fick ha lite kaffeprovning hemma hos mig igår tack vare Nescafe Dolce Gusto! Tack för den fina kaffemaskinen och för allt gott kaffe! Jag och systersonen föll däremot för chokladen, chococino, mycket lättdrucket! Det kommer bjudas på fler bilder sen från den här kvällen. Idag måste jag fokusera på att göra klart allt inför helgens kalas.
 
Vill ni se lite bilder från andras kaffekväll så kika på #ndgsocialthursday på Instagram! Vill du själv ha chansen att ha kaffeprovning hemma hos dig, kika in hos Nescafe Dolce Gusto Sverige på Facebook och anmäl dig till deras Social Thursday-event!
 
 

Radhuslivet på FB

Glöm inte att gilla Radhuslivet på Facebook! Där lägger jag ut en del tips och annat som inte kommer upp på bloggen, bland annat dyker det upp tips på var du kan få gratisprodukter!
 
 

Efterspel

Det var ingen höjdare på bvc igår. Lillan skrek, skrek och skrek för att sedan vråla lite till. Läkaren lyckades knappt lyssna på hjärtat pga allt skrikande. Själv blev jag lite småsvettig ska erkännas även om läkaren tyckte att jag verkade vara en lugn mamma... Men lillan blev vägd, mätt, fick det motoriska granskat och två sprutor, sen gick vi hem.
 
Sen dess har hon inte velat sova! Vid nattningen hann hon vakna 5 gånger innan jag själv gick och lade mig! I vanliga fall brukar det vara ett uppvak innan jag joinar henne i sovrummet. Kände tillslut att det inte var någon vits att ens försöka ha någon egentid utan lade mig. Tusen uppvak under natten för att sedan vilja kliva upp vid 6-tiden imorse. Inte har hon velat sova så mycket här under förmiddagen heller. Så snart hon har somnat har hon vaknat lika fort igen.
 
Så, nej, jag hinner inte med så mycket idag.
 
Jädrans sprutor.
 
 
 

Födelsedagen

Tack för alla gratulationer! Det var en mycket nöjd 6-åring som somnade igårkväll ska ni veta.
 
Ska inte berätta om allt som hände, men vi var lite busiga med honom när det gällde middagen. Han önskade sig blodpudding till middag, men jag sa att han skulle få kyckling som är det värsta han vet. Grym besvikelse! Lyckan blev desto större när sambon sedan dök upp med hamburgare från McDonalds! Överraskningar är aldrig fel! Sedan fick han lego som han och sambon byggde med tills de blev läggdags.
 
Nu fortsätter firandet ända till på söndag då vi avslutar med kalas för dagiskompisarna! Efter det kommer jag falla ihop i en hög, helt utmattad...
 
 
http://cdn.thebrickblogger.com/wp-content/uploads/2013/03/LEGO-Lone-Ranger-Colby-City-Duel-Box.jpg
bild från thebrickblogger.com

Lycka!

Så här glad blir man när man får åka buss med sin morbror och dessutom får sitta bakom ratten en liten stund vid ändhållplatsen! Han ska bli busschaufför när han blir stor, det bestämde han sig för när han var två år. Vi får se, det kan han absolut bli!
 

Sprutdags

Tiden går fort. Det är inte bara sonens första 6 år som har passerat i ett rasande tempo, även lillans första 5,5 månader! Så idag är det vaccinationsdags igen. Kanske kan jag be om nåt lugnande innan? Till mig alltså! Inte för att jag är rädd för sprutor för min egen del, det har jag inga problem med. Men när barnen ska stickas...me dont like!
 
Glad och lyckligt ovetande!
 
 

~*~ T ~*~

Idag är det inte vilken dag som helst! Det är nämligen sonens 6-årsdag! Min söta fina kille är inte så liten längre, utan börjar bli stor. Jag som tyckte att jag nyss fick upp honom på bröstet på förlossningen...
 
Ett stort hurra för min gulliga T!
 
image18
Här är han bara några timmar gammal...

Ska det vara såhär?

Det känns inte så roligt hämta ut ett paket som ser ut som på bilden. Tack och lov var det ingenting som saknades, men jag undrar vad som egentligen har hänt med paketet?!
 
 
 
 

Blodpuddingstårta

Idag fick jag hem senaste numret av Vi Föräldrar. Gillar den tidningen då den har ett så varierat innehåll; middagstips, produkttester, artiklar som får mig att skratta, artiklar som får mig att gråta...
 
När lillan sov en stund lyxade jag till det med lite egentid i soffan tillsammans med tidningen. Skönt få lägga upp fötterna en stund! Blev överraskad när jag såg att jag var med i tidningen! Inte med bild, men jag hade skrivit lite om sonens älsklingsrätt blodpudding. Jag lovar, det är ingen överdrift. Fick han välja skulle vi äta blodpudding till lunch och middag, varje dag!
 
 
 

Form

Försöker förbereda inför helgens kalas. Men blir snart galen! Behöver en fyrkantig alternativ rektangulär tårtbotten, men vet inte hur jag ska få till det riktigt. Tänkte först ta formen jag använder när jag bakar sockerkaka, men den blir lite för smal. Gör jag en vanlig rund som jag sedan skär till så blir den för liten. Aaaah!
 
 
 
 
http://thumbs.dreamstime.com/z/normala-geometriska-former-med-tecknad-filmdjur-26349340.jpg
bild från http://se.dreamstime.com

Fantastiska chocolate chip cookies!

Jag följer bloggar av olika anledningar och en av dem kan vara att bloggen innehåller många fina recept. En av receptbloggarna jag följer tillhör Bambi och nu har jag för första gången provat ett av hennes recept. Kakorna jag valde att göra är mjuka chocolate chip cookies med M&Ms! De blev fantastiskt goda! Här kommer receptet som jag kopierar rakt av från hennes blogg:

Du behöver
 
170 g rumstempererat smör
1 3/4 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
knappt 5 dl vetemjöl
2 tsk maizena
1,5 tsk bakpulver
100 g hackad choklad
100 g m&m’s
 
Vispa ordentligt ihop smör, farinsocker, strösocker, ägg och vaniljpulver. Tillsätt sedan vetemjöl, maizena och bakpulver och rör om, blanda sist ner den hackade chokladen. Rulla degen till bollar och tryck ner valfri mängd M&M’s i varje boll. Ställ in bollarna i kylen i minst 2 timmar. Grädda sedan kakorna mitt i ugnen i 11-12 minuter (175).
 
Bambi gör 16-17 kakor av denna deg. Själv gjorde jag dem lite mindre och fick ut ca 24 kakor. Jag tyckte att kakorna inte såg klara ut efter 12 minuter, så jag lät dem vara inne i 14 minuter. Tyvärr flöt de då ut lite väl mycket och blev platta. Insåg efteråt att jag borde ha tagit ut dem efter 12 minuter ändå för att få lite höjd på kakorna, vilket jag kommer göra nästa gång jag gör dessa. För tro mig, jag lär göra dem igen!
 
 
 

Somriga strumpor

Lillan växer så det knakar! Dags att packa undan hennes nuvarande strumpor, så jag har investerat i några nya. Hittade dessa på H&M, visst är de härligt sommarsöta?!
 
 

Choklad

Igår bakade jag något riktigt gott med massor av choklad, mmm!
 

Isch!

Jag är en sån där jättefjompig tjej när det gäller insekter. Kan skrika högt och springa åt andra hållet om det dyker upp en ful skalbagge. Ja, ni förstår nog att min sambo har det jobbigt sommartid då jag ständigt skriker på honom, att han ska komma och döda nåt kryp jag hittat inomhus.
 
Häromdagen satt jag på huk och sorterade upp bland skorna i hallen. Då såg jag något som rörde sig vid min ena fot och jag tror hjärtat stannade för en sekund! Det var nåt otäck, avlångt brunt kryp med massor av ben som sprang fort som tusan på hallmattan! Ååååh, jag blev alldeles kallsvettig! Sen högg jag tag i sambons skon (ville inte besudla mina egna!) och slog, slog, slog tills krypet hade dött.
 
Har insett att jag kan inte föra över min rädsla för småkryp till mina barn, så jag misstänker att det blir jobbigt kommande somrar då jag ska försöka hålla ett pokerface så fort det dyker upp något läskigt monster kryp i vår trädgård och i huset...
 
 
Fotade en spindel ute vid vårt sommarställe.
Tur jag har zoom på kameran så jag kunde hålla mig på behörigt avstånd.
 

Hennes & Mauritz

Även om vi har massor med kläder till lillan då jag sparade sonens alla kläder så kan jag inte låta bli att köpa lite. Särskilt klänningar! Att det ska vara så himlarns gulligt med små söta klänningar, jag kan bara inte låta bli dem! Denna köpte jag på H&M häromdagen. Köpte den i storlek 74, så den kommer sitta fint till sommaren!
 
 
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0