Resultat efter 30 dagar

En snabb liten update angående mitt resultat vid halvtid, dvs efter 30 dagar utav 60. Jag är mer än nöjd! Är så väldans roligt att se att jag får resultat för jobbet jag gör! I midjan har jag tappat hela 10 cm och vågen visar på -4,0 kilo! Jabadabbadoooo!
 
Idag har jag haft lite ledigt från det hela, dock helt ofrivilligt. Lillan är fortfarande sjuk och jag har varit med sonen på hans simskoleavslutning. Så det har varit svårt hitta tid för att träna idag. Det känns ska ni veta! Känner mig rastlös! Ska träna desto hårdare imorgon istället.
 
10 cm har försvunnit runt magen, tjiho!
 
 
 
 

Halvtid

Programmet Beach är 60 dagar långt och idag har jag kommit till dag 30. Wow, halvvägs och jag tycker själv att jag varit jätteduktig! Visst har jag tryckt i mig nån godis eller kaka för mycket vid tillfälle, men i det stora hela har jag lyckats hålla sockermonstret inom mig borta! Imorgonbitti blir det vägning och mätning, jag återkommer med resultatet!
 
Tyvärr har lillan jättejobbigt med sina vattkoppor. Natten till idag sov varken hon eller jag någonting då hon hade en fruktansvärd klåda. Jag dränkte henne nästan i kylbalsam, men det hjälpte föga. Förhoppningsvis har vi kommit förbi den värsta delen nu så att hon börjar må lite bättre. Nu när hon är sjuk är hon ett riktigt plåster på mig och det är ganska påfrestande måste jag säga. Så det var skönt när jag kunde smita iväg till gymmet idag för att köra dagens träning och efteråt kom jag hem som en gladare mamma.
 
 
 
 

Vattkoppor

Det är ingen höjdare här hemma just nu. Lillan har fått vattkoppor och hon har det ganska jobbigt. Förutom alla kopporna som ger henne rejält med klåda så har hon även haft nästan 40 i febr samt är snorig och hostar. Detta gör henne extremt mammig och hon sover som en kratta, så ni förstår nog vad detta betyder.. Ja, just precis, minimalt med sömn för min del. Ser fram emot när detta är över!!
 

Nyttig och god potatissallad

Testade att göra potatissallad á la Fitnessfighten och den blev inte dum alls. Ska jag vara ärlig blev den betydligt godare och fräschare än de man köper i butik!
 
Du behöver
(1 portion)
 
70 gr kokt potatis
50 gr kesella 1% eller kvarg
2 tsk vitvinsvinäger
2 msk purjolök (denna skippade jag då jag inte hade någon hemma)
1 msk tärnat äpple
1 msk hackad rödlök
0,5 msk dill
 
Blanda ihop allt förutom potatisen som du lägger i sist och vänder försiktigt ner i röran.  Vid behov kan du salta och peppra. Det går även bra att liva upp potatissalladen med annat om man önskar det, tex gräslök. Men följer du receptet blir det ca 115 kcl för en portion.
 
 
 
Lite dålig bild, men potatissalladen finns där i mitten ;)
 

Äppelkaka á la Fitnessfighten

Har testat att göra en god äppelkaka som är ok enligt programmet jag kör just nu!

Du behöver

15 gr havregryn
1 tsk kvarg
1 äggvita
½ äpple

Skiva äpplet tunt och rör ihop övriga ingredienser. Lägg hälften av smeten i en muffinsform (jag oljade in den lite så att kakan skulle lossna lättare), lägg dit äppelskivorna och häll på resten av smeten. Grädda i övre delen av ugnen i 15-20 minuter, 200 grader. Till äppelkakan tog jag lite kvarg som jag blandat med kanel. Du kan även blanda ner kanel i smeten för smaksättning, något jag dock inte gjorde så min kaka blev lite blek.

 

 

Lax i ostsås

Enkelt och gott, sånt gillar jag. Här kommer ett recept vi har använt oss av i många år. Perfekt när man vill ha en snabb middag!

Du behöver

kallrökt lax
Keldas ostsås
valfri blåmögelost (tex gorgonzola eller Falbygdens Aura som jag använde senast)

  • Skär laxen i kuber.
  • Smula sönder osten.
  • Värm på ostsåsen och rör ner den smulade osten, rör om tills ostbitarna har smält.
  • Blanda i laxkuberna just innan servering.
  • Servera tillammans med pasta och en god sallad.


 

Mors dag

Idag ska min fina mor firas av mig och mina tre systrar. Men först blir det ett träningspass på IKSU, underbart! Jag uppskattar verkligen egentiden jag får när jag tränar på gymmet. Att bara få vara själv med mina tankar och få göra något jag tycker är roligt, det är guld värt!
 
 
 
 
 
 
 
 

Abstinens

Nu när jag kämpar med mina envisa gravidkilon har jag insett att jag kan inte hålla på att baka som jag gjort förut. Det slutar ju bara med att jag äter upp allting själv! Så jag har mer eller mindre slutat baka och det är så trist och tråkigt. Bakning är ju min passion! Skulle vilja stå och baka en hel dag för att sen sälja eller ge bort allting. Vilken dröm det vore! Men men, jag hinner baka tids nog.
 
Det blir dock inte enklare att låta bli bakandet när man får hem fina receptböcker! Fick en från Milda häromdagen, åh så många recept däri som jag vill prova på att baka! Jag får dagdrömma mig bort istället...
 
Pajer, småkakor, cheesecakes, tårtor, bröd...mmmm...!
 
 

Running Girl

Jag har berättat tidigare att programmet jag kör (Beach 2014) går ut på att jag bland annat ska träna en timme varje dag. Denna träning kan jag sköta hemifrån om jag vill, så man behöver inte betala för att gå till något gym. Under den timmen ska jag köra 20 minuter cardio, konditionsträning. Fram tills nu har jag under dessa 20 minuter sprungit inomhus hemma mellan väggarna, upp och ner för trapporna och studsat runt i köket som en tok.

Igår bestämde jag mig dock för att förflytta den delen av träningen utomhus. Det är ju sommar för bövelen, varför hatta runt i köket då? Så nu har jag sprungit längs sjön i två dagar, lika jobbigt båda gångerna. Svetten rinner som om någon hällt en hink vatten över mig!  Men det känns toppen, är så det ska vara!
 
Ska bli intressant se hur fort jag gör framsteg med löpningen. Brukade springa ganska mycket för några år sedan och det gick ganska snabbt faktiskt att få upp ett någorlunda flås. Efter löpningen idag så satte jag mig på altanen och bara njööööt av det vackra vädret tillsammans med lite kvarg och nektarinbitar. Så gott och fräscht! Det jag åt alltså. Inte jag.
 
 
 
 

Kommer Bullermamman höra min bön?!

Sommaren har kommit till stan och solen värmer skönt! Dock börjar det vara lite för varmt för lillan med fårskinnet i vagnen, hon kan vara alldeles svettig när hon sovit en stund däri. Provade att byta ut skinnet mot ett täcke (storlek mindre) men det funkade sisådär då täcket mest ville glida omkring. Utan täcket blir vagnen lite väl stor för henne och hård och obekväm. Så senaste tiden har jag funderat på att köpa en sittdyna åt henne, men som ni vet är plånboken ganska tunn när man går på föräldrapenning.
 
Så gissa min lycka när jag såg att Bullermamman tävlar ut en sittdyna från Elodie Details! Så jag tar chansen och provar lyckan! Håll gärna en tumme eller två. Om inte för min skull, så för lillans :)
 
elodi
bild från bullermamman.se

Veckans vägning

Jag väger mig varje torsdag och förra veckan hade jag "bara" gått ner 0,7 kilo. Det kändes väl sådär, jag vill ju helst se bättre resultat än så! Men ett minus är alltid ett minus, så jag gladde mig åt det. Den här veckan hade jag gått ner hela 1,3 kilo, wihooo!
 
Dessutom får jag på mig ett par jeans som inte passade för 3 veckor sedan, jabadabadooo! Så det känns lovande, kanske kan jag nå mitt mål på -6 kg på vågen innan allt är över. Är ju trots allt 39 dagar kvar att kämpa!

 

Bettans bountykakor

Här är ett recept som jag tjuvat från min syster, det blir så goda kakor!
 
Botten
4 ½ dl socker
4 dl mjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4½ msk kakao
3 ägg
225 g smält smör
2,25 dl kokande vatten

Vispa ägg och socker ordentligt. Tillsätt sedan torrvarorna, därefter smör och vatten.
Grädda kakan i smord och bröad långpanna 175 grader 20-30 min.

Smörkräm
225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
(drygt) en påse kokos
 
Smält smöret till smörkrämen, rör ned resten av ingredienserna och bred över den kalla kakan.
 
Garnering
2 paket ljus choklad
2 msk olja
 
Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Strö på kokos och ställ kallt. Skär upp kakan i lämpligt stora bitar innan den stelnat helt.
 

Promenix

Så härligt att sommaren börjar vara här på allvar nu! Det gör det lättare att ta sig ut och lämna huset med barnen. Jag går gärna på långpromenader så snart jag kan och det är så skönt att gå där och filosofera med lillan lugn i barnvagnen.
 
Det är även ett bra komplement till träningstimmen jag kör varje dag nu då jag är med i Beach 2014. Hade jag tid och möjlighet hade jag gärna tränat två gånger per dag, börjar tycka det är roligt med träningen! Men det kan vara knepigt att få till då jag är hemma med två barn om dagarna, så jag får nöja mig med dessa långpromenader så länge.
 
Tycker du om att promenera?
 
Bild från morgonens promenad.
 

Biltårta

Jag är ingen hejare på sockerpasta, det insåg jag när jag försöke göra sonens legotårta. Men några gånger har jag lyckats göra en hyfsat fin biltårta med grädde, något som sonen har uppskattat varje gång. Det är inte så svårt som man kan tro, kika bara på mina bilder nedan!
 
Allt du behöver är en vanlig sockerkaka och en vass kniv, sen är du redo att tuta och köra i skapandet av en biltårta!
 
 
 
 

Nyttigt mellanmål

Aaah, äntligen! Lite sömn! Känner mig som en helt ny människa! Vi sov inte toppenbra, lillan och jag, men bra. Nu är zombie-stadiet förbi för den här gången, underbart!

Så jag tänkte passa på att tipsa om ett gott och nyttigt mellanmål som jag brukar äta nu när jag kör Beach 2014. Ta 100 gr keso, skiva ett äpple och lite kanel, det blir inte dumt alls! Det funkar även bra att byta ut frukten mot tex banan.
 

Det gör ont...

..att vakna så tidigt som jag gör. Det blir bara värre och värre med lillans sömn! Inatt vaknade hon kl 0252 och ville starta dagen! När klockan är så lite kan man inte ens kalla det morgon! Visst somnar hon om efter nån timme, men sen sover hon bara 45 minuter i stöten under dagen. Så försöker jag sova medan hon sover så hinner jag knappt somna innan hon vaknar igen. Jag är så förbaskat trött idag så det finns inte! Stackars sonen, jag har noll tålamod idag.
 
Jag är så trött att jag inte ens orkar söka fram nån bild till det här inlägget...

Sill i dill, sill i dill, sill i dill, dill, dill..yeah!

Solen skiner och det är riktigt varmt idag, så underbart! Vi har haft soliga dagar här under veckan, men då har det blåst så mycket att det inte har varit någon fröjd överhuvudtaget att vara ute. Har passat på att plantera lite med sonen. Ska bli spännande se om det blir något, jag är inte direkt känd för att ha gröna fingrar. Men förhoppningsvis blir det en del vi kan använda till matlagning längre fram!
 
Nej, här vid datorn kan man ju inte sitta. Ska smita ut i solen igen medan lillan sover. Vi hörs!
 

Tack!!

Jag vill skicka ett stort och kärleksfullt tack till alla er som kommer med pepp och beröm gällande Beach 2014 som jag kör just nu!! Ni ska veta att era ord värmer och stöttar, ni hjälper mig att kämpa vidare!
 
http://www.godisboxen.se/wp-content/uploads/2013/08/tackmblommor.jpg
 
bild från godisboxen.se
 
 

Yoghurtbröd

Här kommer ett gott bröd att baka!
 
Du behöver:
 
2 dl turkisk yoghurt
25 gr jäst
1,5 dl vatten
1,5 tsk salt
8 dl rågsikt
1 ägg
margarin
 
 
Smula ner jästen i en degbunke och lös upp i fingervarmt vatten. Tillsätt rumsvarm yoghurt, salt och rågsikt. Arbeta ihop degen och forma den till ett limpa på smord bakplåt. Ställ brödet på jäsning i 45 min på ett varmt ställe täckt med duk.
 
Pensla brödet med ägget och grädda sedan  i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 min. Låt det sedan svalna på ett galler.
 
 
Originalreceptet hittar du här.

Är dumt missa något av dagen!

Lillan har fått för sig att det är bra att vakna tidigt. Igår vaknade hon 0355. Idag hann klockan bara bli 0330 innan hon vaknade och ville kliva upp. Yey...
 
Mina mörka ringar under ögonen blir bara större och större.
 
http://allaboutfitness.shapemeup.se/files/2010/10/df48322a6248b7d2.jpg

Enkel sockerkaka

Sockerkaka är en riktig klassiker och inte alls svår att göra.
 
Du behöver:
 
75 gr smör
2 ägg
1 dl mjölk
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, vaniljsocker och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet, häll den i en ströad form. Ströa gärna med kokos. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min, 175 grader.
 
Om man vill kan man tillsätta lite rivet citronskal för smakens skull.
 

Vägningsdag

Idag är det väg- och mätningsdag. Förra veckan fick jag fina siffror, den här veckan var det lite si och så. Hade på känn innan jag vägde mig och tog fram måttbandet att det inte skulle vara något lysande resultat. -0,2 på vågen och -1 cm runt midjan. Klart bättre än inget, men jag fuskade rejält i helgen som var (bla tog jag en godis som snabbt blev flera) och det straffade sig. Samtidigt är det väl inte så att man ska få bra resultat varje vecka, men nog vill jag ha bättre siffror än vad jag fick idag.
 
Men jag känner mig starkare i kroppen och har inte ont i ryggen längre när jag kliver upp på morgonen. Bara en sån sak! 6 veckor kvar, jag kämpar vidare!
 
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/53/Soft_ruler.jpg/250px-Soft_ruler.jpg

Koppor

Nu har vi vattkoppor i huset. Sonen fick en misstänkt prick bakom örat igår och nu har han prickar lite överallt över kroppen. Har gåt och väntat på detta sen jag fick höra att bästa kompisen på förskolan fått koppor. Än så länge är det ganska lindrigt, får se hur det artar sig. Får väl se hur det går med lillan, om hon med blir prickig om x antal dagar...
 

Tiden går

I söndags blev lillan hela 8 månader. Jag förundras ständigt över hur fort tiden går. Nu kan hon säga "eeej!" och vinka, klappa händerna, dra sig upp till ståendes och hon försöker även stå på egen hand. Något som inte går så bra, så jag får ha ständig uppsikt över henne.
 
Sonen börjar också bli stor. Den här veckan får han hänga med sin blivande förskoleklass i skolan där han ska gå. Mycket spännande! Jag kan inte förstå att han bara har en månad kvar på dagis. En månad! Vad hände med killen jag nyss skolade in där?
 
På bilden nedan står han i kapprummet och har gått ca 2 veckor på dagis. Snart dags att tömma den grå lådan och ta hem alla extrakläder...
 

Windows 8

Krasch, boom, pang! Nej, så lät det väl kanske inte när min dator kraschade, men den stendog i alla fall. Vet fortfarande inte riktigt vad som blev dödsorsaken, men sambon fick inte liv i den hur han än försökte. Så det är därför jag varit ganska frånvarande senaste tiden. De inlägg som kommit upp var tidsinställda och skrivna långt tidigare.
 
Så igår fick jag nog och offrade mina sista sparpengar på en ny dator, en Asus. Men hjälp, Windows 8 är verkligen inte min grej! Jag fattar I N G E N T I N G! Nästan.
 
Har du Windows 8? Vad tycker du? Jag känner mig mest gammal och frustrerad nu när jag försöker sätta mig in i hur det hela funkar! Finns ens något skrivprogram någonstans?
 
Ska försöka bli kompis med min nya dator, på återhörande!
 

My World of Shape

Tipsar om My World of Shape där jag och några andra bloggar om våra upplevelser av det program vi kör hos World of Shape. Kika in vetja!
 
 

Reminder!

Glöm inte att ta ett mellanmål så att du står dig till middagen! Tex så kan en god smoothie vara gott så här på eftermiddagen. Mixa ihop vaniljyoghurt, banan, kakao och dekorera med jordgubbar så har du ett riktigt gott mellanmål.
 

Kaputt

Är rädd att jag måste ta farväl av min dator....




Korv stroganoff

Jenny bjöd på en riktigt god korv stroganoff som jag lagat till här hemma. Betydligt godare än den vanliga stroganoffen som vi brukar köra på, roligt med variation på samma maträtt!
 
Du behöver
 
800 gram falukorv
1 lök
1 vitlök
1 msk tomatpure
1 msk chilisås
1 nypa socker
4 dl grädde
3 dl vatten
maizena
torkad timjan
salt
cayennepeppar
 
Fräs på strimlad korv och finhackad lök. Tillsätt vatten, grädde, chilisås, tomatpure och låt sjuda upp. Krydda med salt, cayenpeppar och timjan. Red sedan såsen med maizena och glöm inte att smaka av. Låt allt puttra ihop i några minuter innan servering.
 
 
 

Hur fixar jag dagens lunch?!

Är det något jag avskyr så är det stressiga mornar. Idag är en sån dag. Ska iväg på medarbetarsamtal med chefen och måste ta med mig båda barnen. Samtidigt som jag försöker få dem redo ska jag ringa några viktiga samtal, se till att jag får med mig allt som jag ska ha med mig, tänka på mitt matintag..och dum som jag är sätter jag mig och bloggar!

Jag är inte bäst på att prioritera ;)

En utmaning idag blir att sonen vill luncha på McDonalds. Kanske inte det bästa för mig som kör Beach 2014. Får se hur jag löser det. Bilden nedan är på middagen från igår, inte dumt alls! Rökt skinka, paprika, champinjoner, chilikeso, pasta och broccoli, mums. Mätt blev jag också, rejält. Toppen!
 
Men jag önskar er alla en fin måndag!
 
 
 

Deklarationen fixad!

Igår skickade jag in min deklaration, tjiho! Är så stolt att jag lyckades greja den på egen hand i år! Vanligtvis brukar jag anlita en revisor som ordnar det där åt mig. Inte för att jag har någon större förmögenhet som måste tas om hand, utan sommarstället jag har räknas som skogsfastighet och med det följer diverse krångel (som tex deklarationen). Men då jag bara har föräldrapenning nu så har jag inte haft lust att betala revisorn tusentals kronor för detta, så jag har suttit och klurat själv. Först förstod jag noll och ingenting, men tillslut föll siffrorna på plats!
 
När jag väl insåg hur enkelt detta måste ha varit för revisorn blev jag nästan arg över att jag gått till honom tidigare år. Ah well, nu vet jag desto mer och förhoppningsvis klarar jag av detta i framtiden med utan att behöva ringa min revisor!
 
 

Fram å tillbaka om och om igen

Varje dag ska jag träna i ungefär en timme och i den timmen ingår 20 minuter cardio-träning, dvs konditionsträning. Jag får själv välja hur jag ska utföra den biten. Vill jag springa gör jag det, vill jag hoppa hopprep funkar det med. Så igår sprang jag runt som en galning i huset, från ena köksväggen till bortre väggen i vardagsrummet. För skojs skull sprang jag med RunKeeper på, en app som registrerar hur långt du springer och hur fort du springer. Den registrerar även var du springer med hjälp av gps.
 
Så igår när jag sprang fram och tillbaka och nötte upp golvet, så fick jag en väldigt rolig kartbild efterått! Spana in bilden nedan så förstår du.
 

Stomachless Sticky Cake

Önskar er en härlig helg med följande filmklipp som visar hur man gör kladdkaka, Swedish style!
 
 

Var köper man tid?

Nu önskar jag att dygnet hade några extratimmar. Det går åt en hel del tid till att planera maten jag ska äta samt att en timme om dagen ska ägnas åt träning. Sen vill jag hinna med trädgården, tvätta, städa, leka med sonen och nånstans vill jag gärna hinna med att bara sitta rätt upp och ner och bara glo i en tidning eller nåt liknande. Men det är tight med den vakna tiden då lillan kräver sitt. Hon har börjat dra upp sig på alla möjliga saker och möbler, men har inte förstånd än att förstå att det gör ont om man släpper taget och ramlar baklänges! Inte vill hon vara i läragå-stolen heller, helst vill hon traska runt själv medan man håller i hennes händer.
 
Ah well, bara att gilla läget, hålla i hatten och hänga med!

Gott äta banan i vårsolen!
 

My World of Shape

Missa inte att följa mig på My World of Shape! Ska blogga där under de 60 dagar jag kör deras program Beach. Självklart kommer jag skriva om det även på min blogg, men kanske inte lika ingående. Där kan du även läsa andra bloggares upplevelser av World of Shape!
 
 
 

Ready, steady, GO!

Sådärja, då har jag dragit igång. So far, so good ;) Startade dagen med lättfil, kesella, müsli, kiwi och lite kanel. Inte dumt alls! Nu ska jag äta var tredje timma för att hålla blodsockret på en jämn nivå, gäller att hålla koll på klockan.

Tick, tock.
 
Vad händer hos dig idag?
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0