Fyra bokstäver borde vara lätt att säga

Jag började det här inlägget med att skriva långt och länge om min åsikt gällande föräldrar som inte lär sina barn att säga tack när de får något. Detta korta lilla ord kanske kan tyckas betydelselöst, men så är det inte. Tvärtom. Den som ger blir glad över att få ett tack tillbaka. Jag försöker själv lära mina barn det och inför fredagens busellergodis-runda i kvarteret pratade jag med killarna om vad som gällde. Så när de fick godis sade de "tack och ha en trevlig kväll!". Ordning och reda på torpet. Men jag vet, ivriga barn som bara har fokus på godis glömmer lätt bort att tacka. Tycker dock det känns så där när större barn bara vänder och springer till nästa hus så fort de fått sitt godis.
 
Men, livet kan alltid vara värre. Inga ägg kastades i kvareret så vitt jag vet, så vi får glädja oss åt det istället. För DET är verkligen ett ofog! Men för att inte börja veckan som värsta surisen, så raderade jag nästan allt jag skrev. Tror ändå att de flesta av er förstår och håller med.
 
Här kommer iallafall bild på pojkarna. Spana in sonens allvarsamma min. Eller, han ser ju nästan arg ut! Han sa att han ville vara så läskig som möjlig, att jag blev full i skratt hade jag inte hjärta att tala om. De blev iallafall väldigt nöjda, nästan 1 kilo godis vardera! Sonens Halloween-korg blev dessutom så full att vi fick gå hem och tömma den vid ett tillfälle! Nu finns det godis i huset så det räcker ett tag framöver.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma och lärare ★

Härlig bild :)

2014-11-03 @ 08:40:53
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Ja, att säga tack om man får något hör väl till, tycker jag. Men det är det tydligen inte alla som tycker... Men som du skriver, den som ger, blir ju glad att få ett tack åtminstone ;)

2014-11-03 @ 08:41:37
URL: http://blogg.loppi.se/mamabeatrice/
Postat av: Therese Bjärstig

He he livsfarligt, barnen har var sin stor skål och ett ägg fyllt med godis som ligger här i vardagsrummet å "pratar" med mig, så vi får se hur stark karaktären är i dag ;-P

2014-11-03 @ 08:45:45
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Angelica

Jag är riktigt stolt över min son, han säger alltid tack <3

Dock är han väldigt blyg för dem han inte känner, så då gömmer han sig gärna bakom mig och viskar tack i mitt öra :D

Postat av: Ama de casa

Det var ingen dålig utdelning det minsann :-)

2014-11-03 @ 10:57:53
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Decdia

Jättebra att du lär dina barn att säga tack!

Jag tycker hela Halloween är ett ofog, haha! Här ringde någon på även på lördagen, men icke att jag öppnade... då stod de drog i dörren! Jösses vad jag blev arg. Men inga ägg i alla fall. :)

Svar: Vafasen, stod de och drog i dörren? Störigt!
radhuslivet.blogg.se

2014-11-03 @ 10:58:24
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Elin - Livat på torpet

Håller med! Ett litet ord som innehåller så mycket! Min mamma lärde oss barn säga det och jag är noga att mina barn säger det med :)

Tuffa barn hade du i helgen ;)

2014-11-03 @ 12:26:43
URL: http://blogg.loppi.se/elinteg
Postat av: Life of Johanna

Tack är ett ord mitt barn skall lära sig, och gud nåde om h*n inte säger det när den får något. Det är så enkelt ord men betyder så mycket .

Jag skall ah en duovagn så den kan göras om till sittvagn när bebis inte vill ligga ner längre, sedan skalla det vara fyra ordentliga likadana hjul, och gärna höj och sänktbart handtag, då många kommer styra den där vagnen :)

2014-11-03 @ 14:06:44
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: Maria

Oj så mycket godis :)

Ett tack tycker jag är en självklarhet!
Fast vi fick bevis i helgen på att tacka är tydligen inte alla som gör..
Till och med S sa när vi hade stängt dörren att fy vad de uppförde sig illa, de sa inte ens tack mamma.

2014-11-03 @ 21:43:23
URL: http://jagharvingar.se
Postat av: Mammsen

Helt rätt, är dock osäker på hur mina uppförde sig, jag är helt mot det där tiggeriet, men jag bestämmer inte själv tyvärr.

2014-11-03 @ 22:35:59
URL: http://www.mammsen.wordpress.com
Postat av: Anna - Vitt eller svart

Mina barn tackar och har alltid gjort, troligen för att jag känner som du. Det känns så självklart. Och att de ska vara artiga, annars faller hela samhället samman i längden. :)

Coola grabbar!

2014-11-04 @ 09:31:09
URL: http://vittellersvart.blogspot.se/
Postat av: anna

håller fullständigt med dig!!!!!! som jag tjatar om detta lilla ord både hemma och på jobbet. man ska säga tack så enkelt är det. kram

2014-11-04 @ 18:23:56
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0