Nyårsdessert hallon- och salmiakparfait

Apropå efterrätter så gjorde jag en riktigt god sådan ifjol. Den kommer jag dock inte göra i år igen, den får vila nåt år innan jag använder igen. Men vill ändå tipsa om den då den blev väldigt uppskattad bland gästerna! Tycks minnas att jag hittade receptet hos Allt om Mat?!
 
Du behöver

300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g krossade maränger
4-5 st turkisk peppar

Passera hallonen genom en finmaskig sil. Vispa grädden så den blir lite tjockare än filmjölk, dvs inte för hårt. Vispa sedan  äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering. Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med turkisk peppar som du mortlat till pulver och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering. Garnera med valfri mängd krossade maränger och grovkrossad turkisk peppar.
 
Istället för turkisk peppar kan man även använda lakritspulver eller -strössel. Nästa gång jag gör detta kommer jag tillsätta betydligt mer av turkisk peppar och bara grovkrossa en del av dem, dvs inte mortla dem till ett fint pulver.
 
 

Kommentarer
Postat av: Theresa

Låter himla gott!!!
Hittade en bortglömd kommentar om den engelska maten från dig! Nu när vi var där åt vi ute en dag och då tog jag italienskt! :-) Söndagen åt vi enkel färdigköpt shepards pie, helt ok. När jag var där som au-pair för måååånga år sen så minns jag att jag inte var helt förtjust i den engelska maten! Förutom familjens söndagsstek! Den var toppen! :-)

2014-11-24 @ 09:39:21
URL: http://mammaT.blogg.se
Postat av: ✫ Fru Eriksson

Så gottit ♡ ...
/Kram

2014-11-24 @ 09:55:51
URL: http://frunsblogg.blogspot.se/
Postat av: ♥ Sojka ♥

ja protein är bra :)

2014-11-24 @ 11:56:32
URL: http://sojka.nu
Postat av: Maria

Låter helt ljuvligt gott!!

2014-11-24 @ 22:04:26
URL: http://jagharvingar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0