Min hemlighet senaste veckan

Jag ska berätta en liten hemlis. Ni som har hängt med ett tag vet att jag  vill bli av med mina sista gravidkilon och gärna nåt enstaka kilo till. Jag anser mig inte vara överviktig på något sätt, men jag vill må bra i min egen kropp. Jag strävar inte efter att bli pinnsmal, vill bara hitta tillbaka till den vikt där jag vet att mådde som bäst. Men jag vill inte bara gå ner i vikt, jag vill stärka kroppen genom styrketräning. Jag vill ha en stark och sund kropp så att jag mår bra och att jag orkar mer. Jag vill orka leka med mina barn utan att behöva pausa efter bara några minuter för att vila.
 
I maj/juni körde jag Beach 14 med World of Shape och fick jättebra resultat och jag mådde toppen! Jag kände hur jag fick mer muskler och jag kände mig piggare. Men när jag slutade med det föll jag tillbaka till gamla vanor och lade på mig kilon igen. Sen augusti har jag försökt köra på egen hand, men det har inte funkat. Jag har inte den karaktären, jag måste helt enkelt ha ett program av något slag att följa.
 
För 15 år sedan var jag med i Viktväktarna. På 3 månader fick jag fina resultat, gick ner 13 kilo och jag höll min nya vikt väldigt länge. Tyvärr var jag i en period i livet då det mesta gick ut på att festa och ha kul. Det innebar även en hel del snabbmat som hamburgare och pizza. Detta ledde till att tillslut hade jag förstört mitt resultat. Men VV var lätta att följa och jag mådde hela tiden bra, så därför har jag börjat hos dem igen.
 
Jag ville inte berätta detta för er förrän jag visste hur det skulle gå, skulle jag greja det? Men första veckan är avklarad, jag har knappt märkt att jag är med där! Snacka om att det funkat smidigt! Det har inte heller varit några konstigheter för maten med resten av familjen, tvärtom. Det här känns bra, det känns som jag hittat rätt väg nu!
 
Dessutom har jag insett att jag inte ska vara så hård mot mig själv. Tidigare har jag ansett en hel dag vara förstörd om jag tagit en godis eller två och "gett upp" den dagen, dvs jag har fortsatt proppa i mig. Jag måste vara mer förlåtande mot mig själv. Än sen om jag tar en chokladbit? Viktigast är att jag inte äter upp hela chokladkakan!
 
Så, för er som orkat läsa allt detta kan jag berätta att jag tappat två kilo första veckan! Säkerligen en del vätska, brukar ofta vara så när man börjar en ny kost/diet. Men ändå! Det känns jättebra!
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria Grahn

Så roligt, snyggt jobbat.

2014-10-30 @ 07:16:37
Postat av: Therese Bjärstig

HEJJA! Bra jobbat där! Jag har kapat 27 kg med VV en gång i tiden och håller det som det mest sunda sättet att gå ner då man kan äta alt och framförallt barnen inte märker nått särskilt som vid pulverdieter och liknande. Så jag hoppas du hittat "rätt" nu :-) KRAM

2014-10-30 @ 09:02:41
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Heja dig! :)

2014-10-30 @ 10:08:36
URL: http://blogg.loppi.se/mamabeatrice/
Postat av: Elin - Livat på torpet

Heja heja!! Fanken så bra du är!!

Måste ta tag i dom där sista kilona jag med. Men latmasken håller mig i ett hård tag .....

2014-10-30 @ 10:23:56
URL: http://blogg.loppi.se/elinteg
Postat av: Angelica

Bra jobbat!!!

Postat av: Cissi

Vad roligt GRATTIS!!!

2014-10-30 @ 12:06:46
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Theresa

Vad härligt!!! Bra där!!!

2014-10-30 @ 17:46:59
URL: http://mammaT.blogg.se
Postat av: Åsa

Duktiga Du, bra jobbat.

2014-10-30 @ 18:41:18
URL: http://naltabblovers.blogspot.se
Postat av: Nathalie - mamma till Charlie

Grattis! Grymt bra jobbat :)

2014-10-30 @ 21:09:33
URL: http://livetomyarp.com
Postat av: Carita

Toppen! Hoppas det går bra framöver. Kör du som jag fram till jul??

2014-10-30 @ 22:23:33
URL: http://Www.traningsperiodaren.blogspot.com
Postat av: Anna - mamma till två prinsessor och en prins

Heja dig!!
Kram

2014-11-01 @ 21:45:04
URL: http://annasfotnoter.wordpress.com
Postat av: Anna - Vitt eller svart

Men du, vad bra och sunt tänkt! Grattis till två kilon så snabbt!

Jag ska snart, snart ta mig i kragen jag med... Utan pekpinnar.

2014-11-02 @ 21:14:11
URL: http://vittellersvart.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0