Sockerfria kanelbullebollar
Var tredje vecka har vi möte på jobbet och vi turas om att baka till det mötet. I tisdags var det dags och jag stod näst på tur på bakningslistan. Så vad bakar man när hälften av gruppen har sockerstopp och det inte ens är ok med sötströ och liknande? Jo, man kan baka kanelbullebollar! De kanske inte ser så väldans smarriga ut, men de var inte alls så dumma! De påminde lite om pepparkaksdeg och vem gillar inte det? Tack till Monkan som gav mig receptet!
Du behöver
9 st
0,5 dl mandlar
1 dl cashewnötter, naturella
8 färska dadlar, urkärnade
1 tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
1-2 krm kardemumma
1 msk kokosolja
Mixa allt i en matberedare. Jag valde att mixa ordentligt, men du kan även välja att ha det lite mer grovmixat för mer tuggmotstånd. Rulla dem sedan till bollar och pudra lite kanel på dem. Voila!
Tips! Rulla dem i kokos om du vill att de ska se lite roligare ut.
Tips! Rulla dem i kokos om du vill att de ska se lite roligare ut.
Kommentarer
Postat av: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma
Låter gott.
Postat av: starsinlife.blogg.se
Åhh dessa måste jag testa:))
Postat av: Elin - Livat på torpet
Men åhhh! Det där ska testas! Kanske redan i helgen?! :)
Postat av: Maria G
Vad läckert , har aldrig hört talas om detta . Måste testas. Ha en härlig helg!
Postat av: åsa i åsele
Reagerar ju lite... är ingen på Ditt jobb nöt/mandel allergiker?
Svar:
radhuslivet.blogg.se
Postat av: Margita
Tack för detta recept! Passar mig perfekt att bjuda min dotter på som äter enligt Paleo. De är säkert goda, jag älskar allt med dadlar :)
Svar:
radhuslivet.blogg.se
Postat av: Znogge
Mmm... Tack för tipset :-)
Postat av: Elin
Mums! :)
Svar:
radhuslivet.blogg.se
Postat av: Lina
Va gott :) Låter lite likt några energibollar jag gjorde förra veckan. Då hade jag cashewnötter, dadlar, vaniljpulver och mörk choklad - riktigt goda! och det kan jag tänka mig att de här är också :)
Trackback