Tacka ja eller nej?!

Aaah! Mailade placeringsassistenten igår för att kolla läget inför höstens förskoleplaceringer. Vi har idag lillan på en förskola som är helt fantastisk! MEN...den ligger på andra sidan stan och det är ett ständigt pusslande för att få ihop det med lämningar och hämtningar, så det vore fint att få plats här i området där vi bor.
 
Så idag blev jag uppringd av placeringsassistenten. Om vi tackar ja senast kl 10 imorgon så har vi plats på en förskola som ligger ca 500 meter från där vi bor! Wow, hur nära som helst! Men ändå tvekar vi av någon anledning. Är så dumt att jämföra den fantastiska och nybyggda förskolan lillan går på idag med den här mer slitna "barack-förskolan", men vi gör nog det omedvetet och därmed känns det hela sisådär. Vi kommer tacka ja, men först ska vi sova på saken.
 
Känner redan nu att det kommer bli tråkigt att sluta på nuvarande förskolan, men rent tidsmässigt kommer vi spara 1 timme i restid varje dag. Det blir många timmar på en månad som vi istället kan ägna åt våra barn.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ida Nilsson

Jag förstår att det är svårt att välja, det hade jag nog också haft i den situationen. En bra förskola är jätteviktigt, samtidigt som tiden med sina barn är ovärderlig. Men den andra förskolan kanske också är bra, har ni varit och hälsat på där?

2015-04-15 @ 20:00:02
URL: http://idacnilssons.blogg.se/
Postat av: Elin - Livat på torpet

Dom där jobbiga valen man ställs inför som förälder. Men en timme om dagen är mycket tid. Istället kan ni kramas en timme extra varje dag ...

Hur ni än väljer så gör ni det med tanke på det bästa för lillan <3

2015-04-15 @ 20:41:55
URL: http://blogg.loppi.se/elinteg
Postat av: Karin

Åh va svårt! Det är ett svårt beslut men tänk på den extra timmen ni får tillsammans.
5h extra varje vecka.

2015-04-15 @ 23:05:12
URL: http://liamojag.blogg.se
Postat av: åsa i åsele

Oj, svårt val på ena viset å lätt på det andra, nu tror ju jag det är viktigare att Ni spar tid än att förskolan är fräsch å nybyggd... personalen är dock viktig.

Svar: Personalen är superviktig. Och personalen där hon går nu är helt fantastisk, de är helt underbara! Allt är toppen, inte bara lokalerna :) Men huset är verkligen speciellt på många sätt och vis. Giftfritt, ekologiskt, miljövänligt och byggt helt anpassat efter små barn :)
radhuslivet.blogg.se

2015-04-16 @ 08:43:56
URL: http://naltanorrland.blogspot.se
Postat av: Lina

Förstår att det känns svårt att lämna en förskola som är så bra och där hon även lärt känna både barn och personal. Men det där med att spara 1 timme per dag är ju en ganska stor skillnad, och hon kommer säkert få det riktigt bra på den förskolan också :)

2015-04-16 @ 12:23:58
URL: http://helbraflinga.blogg.se
Postat av: Susanna i Norge - snart tvåbarnsmamma

Svårt val men har ni varit och hälsat på förskolan som ligger i närheten? Den kan ju vara toppen trots att den inte är lika nybyggd och fräsch som den ni har nu?

Men att slippa pussla ihop vardagen som ni gör nu och låter guld värt.

sv; Det är en liten bortglömd gooding till paj :)

2015-04-16 @ 15:01:53
URL: http://www.fruroeim.com
Postat av: Annica

Åh! I det valet var jag med i höstas. Samantha hade gått en månad på sin förskola när vi blev erbjudna en plats för henne i vårt förstahandsval.

Den förskola hon gick i då, hade hon ju lärt känna personalen, kompisgruppen och sådant. De hade även lovat att komma igång med tecken som stöd åt henne. Nackdel: 20 minuters promenad.

Den förskola hon blev erbjuden plats på: Skulle vi bytt var det ju ny personalgrupp, nya kompisar och ny miljö - igen. Visste inte hur de ställde sig med teckenspråket. Fördelen här var att det låg mindre än 5 minuter hemifrån.

Vi valde att ha kvar henne på den förskola hon hade börjat i. Men.. Ångrar mig idag då de tagit bort tecken som stöd helt och hållet nu - för att hon ÄR hörselskadad. How stupid?!

Svar: Va? Så dumt och tråkigt att de tog bort teckenstödet!! Vad tänkte de ha istället?? Ledsen att höra att det inte blev så ni trodde det skulle bli :(
radhuslivet.blogg.se

2015-04-16 @ 16:35:31
URL: http://mamiannica.wordpress.com
Postat av: ullie

så svårt sånt där. hoppas ni finner en bra lösniing

2015-04-16 @ 16:43:22
URL: http://weberskold.blogg.se
Postat av: Nathalie

Vad skönt! Men förstår er att ni även vill tänka lite. Jag har 35 min bilväg t Charlies dagis. Blir omständigt att varje dag åka så och sen pendla ytterligare 40 min t jobbet :(.

Svar: Oj, ja det var verkligen lång resväg för dig innan du är framme på jobbet :/
radhuslivet.blogg.se

2015-04-16 @ 16:54:08
URL: http://livetomyarp.com
Postat av: Maria G

Förstår det är svårt att välja. Vad skönt om ni får nära och så mycket enklare det blir. Lycka till 💗

2015-04-16 @ 19:24:20
URL: http://mariagrahn.blogg.se
Postat av: Margita

Hoppas ni blir nöjda med vad ni än beslutar. Inte så lätt det där. Men förhoppningsvis är den nära förskolan tråkig på utsidan men väldigt bra på insidan! :)
Lycka till!

2015-04-17 @ 20:17:20
URL: http://sengas.bloggplatsen.se
Postat av: Anna - Vitt eller svart

Sådant är tufft, en ny inskolning och nya (gamla) lokaler men som du säger så är tiden värd så mycket mer. Kul att ni fått plats även om det hade varit bättre att få den direkt...

2015-04-20 @ 07:31:44
URL: http://vittellersvart.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0