Here we go again...

Nu känns det verkligen som att sommaren är över. Igår kom jag hem till en trött, snorig och kinkig liten tjej så vi bestämde att hålla henne hemma idag. Så, ja, höstens första VAB har dragit igång. Jag hoppas innerligen att det inte blir som när hon började förskolan i våras, när vi vabbade konstant i nästan två månader. Under hela mars månad var jag på jobbet i fantastiska 8 dagar. Det kändes ju sådär.
 
Nu håller jag tummarna att hon har ett hyfsat bättre immunförsvar så vab-dagarna inte blir alltför många!
 
 Mina fina!

Dags för nya hörlurar från Jabra!

Jag tränar som ni vet en hel del just nu, varje dag rättare sagt! Tränar jag inte hemma eller på gymmet springer jag gärna en runda här i området där jag bor. Något som bidrar till att jag får en bättre träningsupplevelse är musik. Med rätt slags musik i öronen ger jag det där lite extra, särskilt när jag springer. Tyvärr har jag haft svårt att hitta bra hörlurar. Tycker att de jag har provat hittills bara har velat trilla ur öronen alternativt att det blivit så varmt om jag haft stora hörlurar. Dessutom brukar jag bli galen på hörlurarnas långa sladd som mest bara stör när jag springer.
 
Så gissa om jag blev glatt överraskad när jag fann Jabra på nätet! De säljer bland annat trådlösa sportöronsnäckor som är svett- och vädertåliga. Dessutom kan man få så mycket mer än så! Med deras Jabra Sport Coach får du ljudcoachning för inomhus- och crossträning, med över 40 olika övningar, vilken grej! Den har även en inbyggd rörelsesensor som mäter avstånd, tempo, steg, stegfrekvens och kaloriförbrukning. Hur grymt är inte det?
 
Funderar dock på att slå till på ett par Jabra Sport Wireless+ som har inbyggd FM-radio. Smidigt, då kan man lämna telefonen hemma! De är även stöttåliga, kan behövas med två vildingar i huset!
 
bildkälla
 
**sponsrat inlägg**

Intensiv helg i Hufvudstaden

Har spenderat några intensiva dagar i Stockholm med sonen, min syster och hennes son. Vi hann med massor och satt inte stilla många minuter dagtid! Naturhistoriska, Cosmonova, Livrustkammaren, Skattkammaren, slottet och Gröna Lund betade vi av. Pojkarna är mer än nöjda med sin helg och själv känner jag mig helt slut! Igår var vi i farten i 13 timmar, det känns i benen idag kan jag lova. Svårt också att sköta maten när man är ute och härjar som vi gjort, har saknat min kvarg! Men även jag är nöjd med helgen!

Nu vankas det jobb och höst... Men jag har ett äventyr som väntar i oktober, jag längtar redan!!


En växtätande dino på Naturhistoriska.
 
Vi var grymt taggade på karusellåkande!
 
The King!

Helgens resmål

Ni som följer mig på instagram vet redan var jag och sonen befinner oss i helgen. För er andra kan jag avslöja att vi huserar i Stockholm just nu! Med oss på äventyret har vi min ena syster och hennes son. Vi anlände igår och har det så bra! Hotellet är super och jag kan verkligen rekommendera Quality Hotel Globe! Rummet är fräscht, gigantiskt och frukosten god. Perfekt! Dessutom är sängarna hoppvänliga.


Dags för äventyr!

Packar, packar, packar... Typiskt mig att alltid packa för mycket! Imorgon bär det av, jag ska på äventyr med sonen, min syster och hennes son! Wihooo! Så som vi har längtat!!
 
bild från malmoaviation.se

Hemlängtan

Första arbetsdagen och jag saknar redan mina små...
 
 

Mingel med grannarna

Mina sista lediga dagar inför jobbstarten har verkligen rusat förbi! Har knappt hunnit titta på datorn här hemma! Förutom att vi har haft roligheter på schemat så har vädret varit så bra att jag har försökt vara ute så mycket som möjligt.

Igår hade vi kvartersfest i området. Alla bar ut bord, stolar och sin egen mat och sedan satt vi under bar himmel och njöt av kvällen och varandras sällskap. Mycket trevligt! Sambon fick vara hemma efter att lillan lagt sig, så jag kunde sitta i lugn och ro och babbla med grannarna. En toppenkväll!

Imorgon börjar allvaret. Jobbdags. Behöver jag säga att jag är NOLL peppad? Visst, kul träffa kollegorna igen då de är toppen, men jag vet att det kommer bli en hektisk och stressig höst...
 
Hm, keso och potatissalladen ser mest ut som högar av glass.
Men gott var det iallafall även om jag fuskade rejält med mitt kostprogram.

Skolstart - första klass

Imorse var det dags. Upprop. Sonen börjar ettan. Nu börjar det. På allvar! Nu är det skolplikt och läxor som gäller i ett antal år framöver. Det var en glad och stolt kille som klädde på sig imorse. Kläderna valde han själv och givet skulle det vara finkläder dagen till ära!
 
Han ser fram emot att börja första klass då han vill ha mer utmaningar i klassrummet än vad han fick när han gick förskoleklass. Fröken i förskoleklassen sa i våras att han kunde mer än de som gick i tvåan när det gäller att räkna, läsa, skriva...så det var lite tråkigt för honom emellanåt. Så jag hoppas verkligen att han får sin önskan uppfylld nu att det ska bli läxor och annat som kan stimulera honom.
 
Min älskade lilla plutt börjar bli stor <3
 
 
 
 
 

Cross-Shape 28 - träning

Hos World of Shape kan man välja bland olika program utifrån vad som passar en själv bäst. Bland annat har de ett program för de som vill förbättra sin löpteknik, ett program för de som vill promenera och ett program för den som fött barn de senaste tre åren.
 
Själv har jag valt programmet Cross-Shape 28. Det är ett högintensitetsprogram för den som känner att det är svårt att få till en timmes träning varje dag. Man tränar 28 minuter varje dag och det kanske låter lite. Men jag lovar, det är intensivt och jag är helt slut efter varje pass! Det går jättebra att träna hemma. Allt man behöver är ett par hantlar (alt fyllda PET-flaskor), en pinne/handduk/gummiband och ett tillräckligt stort utrymme så du kan röra dig. Dessutom finns det inga ursäkert, 28 minuters träning hinner man alltid med!
 
Programmet är uppbyggt så att vissa övningar byts ut under resans gång för att det ska bli mer utmaning för dig att utföra träningspasset. Allt som allt är det 66 övningar som man får ta del av och ett träningspass innehåller konditions-, styrks och coreträning samt dynamisk stretching. Varje övning förklaras dels via text och dels via en filmsekvens. Så man behöver aldrig känna sig osäker på hur övningen ska utföras.
 
 
 

Hej då!

Idag var det dags att säga hej då för första gången på nya förskolan. Jag pratade lite med lillan om det på morgonen. Att vi skulle följas till förskolan och där skulle hon få leka med barnen medan jag skulle gå hem och städa en liten stund. Vet inte om mental förberedelse funkar på ett barn som knappt fyllt 2 år, men när det väl var dags att säga hej då så gick det väldigt bra!

Så nu sitter jag ensam här hemma i nån timme innan jag ska gå tillbaka. Frågan är om hon ens har märkt att jag varit borta? Tror inte det...
 
Lillan pekade ut vägen till förskolan imorse.

Cross-Shape 28 - slutresultat

Hoppsan! Plötsligt var programmet Cross-Shape 28 över! Fyra veckor kan verkligen passera snabbt må jag säga. Så hur gick det då? Första två veckorna gick lysande! Sen åkte jag en vecka till stugan och det gick helt åt skogen med både mat och träning. Det blev svårt för mig att köra programmet när jag var ensam med barnen där ute i ensamheten. När jag väl sen kom hem hade jag tappat gnistan lite eftersom en vecka av fyra var helt bortkastad. Jag släppte matbiten mer eller mindre, men fortsatte träna.
 
Så slutresultatet blev -2 kilo på vågen och -5 cm i midjan. Inte dumt resultat ändå, men jag är inte nöjd. Känner dock att kroppen har blivit starkare och min rumpa är mindre dallrig!
 
Därför har jag börjat om med programmet och nu jädrans har jag ingen vecka på landet att skylla på! Ska försöka blogga lite mer om vad jag gör och äter under programmet så ni får veta mer.
 
 

Dejten som inte blev någon dejt

I onsdags var det dejtdags för mig och sambon. Vi stod färdiga i köket, stämde av lite detaljer med barnvakten i väntan på bussen när min mobil pep till. Det var från min vän J. Vanligtvis bor hon i Stockholm, men i sommar har hon varit uppe i norr för att spendera sommaren med sin familj. Det var förövrigt hon som hade namngivningscermoni för sina tvillingar för snart en månad sedan.
 
Hursomhelst. Det var ett sms från henne och hon skrev att hon skulle till Guitars och få dricka en öl för ovanlighetens skull, så hon undrade om jag kunde dyka upp. OM jag kunde! Det var precis dit jag och sambon var på väg! Så vi hängde med henne och hennes kille hela kvällen, jätteroligt och så lyckat! Fick även träffa hennes tvillingar en stund, de är söta som socker!
 
Så den romantiska dejten uteblev. Men vi hade en lyckad kväll med god mat, god dricka och gott sällskap och jag hade inte velat missa att få umgås med J! Skrattade så jag fick ont i käkarna! Mer sådana här kvällar, tack!
 
 
 

Dags för dejt!

Idag händer något ovanligt. Jag ska på dejt! På lokal! Och inte med vem som helst ska ni veta. Det känns ganska pirrigt, är inte van vid det här. Det är så att jag ska ut och äta med..damdidam..*trumvirvel*... sambon! Oj! Vi har inte varit ute tillsammans på över två år, så det är verkligen på tiden!

Ska bli spännande att se om vi har något att prata om förutom barnen ;)

Sambon på en liten promenad med lillan.
 

#mittStockholm

När jag var yngre bodde jag i Stockholm. Trodde väl aldrig att jag skulle lämna mitt trygga Norrland, men kärleken kan få en att göra tokiga saker! Nu tog det iochförsig slut med den kärleken kort efter att jag hade flyttat till huvudstaden, men då jag kände att jag inte var klar med staden så jag bestämde mig för att bo kvar istället för att flytta tillbaka hem. Tur var väl det, för jag hade tio fantastiska år i Stockholm samt att det slutade med man, barn och radhus!
 
Stockholm är en härlig stad på många sätt! Det är så vackert där och jag älskar närheten till vattnet. Att få vandra längs Gamla stans kullerstensgator och inandas hela atmosfären är magiskt! Önskar att väggarna i de gamla byggnaderna kunde tala, tänk vilka historiska saker de varit med om! Men Stockholm är inte bara historia, det är även en framtidens stad! Ena företaget efter det andra startas där och fler och fler flyttar dit. Önskar att alla någon gång i sitt liv fick bo i Stockholm, det är verkligen en upplevelse!
 
Foto: jag
 
Idag har jag lämnat Stockholm, men det jag kan sakna är det stora utbudet av det mesta. Restauranger, pubar, saluhallar, butiker, konserter, events. Ja, you name it! Dessutom tar du dig enkelt överallt med hjälp av kollektivtrafiken! Har man barn finns det verkligen mycket man kan hitta på. Du kan ta med dem till tex Gröna Lund, Junibacken, Skansen, Djurgården och alla museum.
 
Nu drömmer jag om att få åka ner och hälsa på gamla vänner och bekanta som jag saknar där nere. Vilken känsla det vore att lämna barnen hemma och åka till Stockholm med sambon och få uppleva gamla tider! Han är ju stockholmare och har en hel del abstinens efter lite storstadspuls. Vore otroligt lyxigt att få spendera en natt på Nordic C Hotel, så därför tävlar jag nu om en hotellnatt hos dem. Ta chansen du med!
 
Den läckra receptionen hos Nordic C Hotel!
Bildkälla

Något gammalt, något nytt

Idag är det dags, inskolning på nya förskolan för lillan! Är inte ett dugg orolig, kommer nog gå finfint. Det gick så bra i våras på förra inskolningen och det är en framåt liten tjej vi har. Ska bli roligt få hänga med de andra föräldrarna och knyta nya kontakter här i området!
 
Far och son stannar hemma och ska försöka kränga en lådbil på nätet. Lite trist att det varit så dåligt väder i sommar så att vi knappt har tänkt på den där lådbilen. Nu ska vi iallafall göra oss av med den då den bara står och tar plats i garaget.
 
Hej då lådbilen!

Bloggsemester

Som ni kanske märkt går bloggen lite på sparlåga just nu. Jag har svårt att hitta tiden för att blogga och helt ärligt så har den ingen större prio för tillfället. Det är så mycket som ska hinnas med här hemma och jag prioriterar mina barn.

Bland annat har jag spenderat några dagar ensam med barnen i vår sommarstuga. Den ligger ute på en ö och där hade jag ingen åtkomst till internet överhuvudtaget. Faktiskt ganska skönt och befriande! Så under några dagar kunde vi bara vara. Vi tog helt enkelt dagen som den kom. Cyklade närmare en mil om dagen för att köpa oss en glass och softade resten av tiden. Barnen blåste såpbubblor medan jag tvättade håret ute på gräsmattan. Avkoppling på hög nivå! Men visst, det var skönt att få åka hem och få sova i sin egen säng och kunna ta en ordentlig dusch.
 
Igår var det min sista semsterdag. På måndag börjar inskolning på lillans nya förskola och efter det så drar jobbet igång på allvar igen. Sommarens ledighet har passerat lite väl fort.
 
 
 
 

Idag var det klippt!

Jag hade en sån röta att jag vann en makeover hos en frisörsalong här i stan! De körde en tävling på Facebook och lilla jag hade turen att vinna. Så imorse var det dags att låta dem sätta saxen i mitt hår! Jag har sett bedrövlig ut senaste månaderna, håret har varit på tok för långt och jag har gått runt med diadem bara för att slippa ha eländet i ansiktet.
 
Trodde att det "bara" var en klippning jag skulle få, men den fina frisören Marlene på Studio 88 gjorde även slingor i två olika färger. Jag blev verkligen nöjd! Har inte haft vare sig slingor eller ens nån toning i håret de senaste 8 åren, så det livade verkligen upp med lite nytt!

Tack Studio 88!!
 
 
 
 
 

Campingdrömmar

För någon vecka sedan packade min syster in sin familj i bilen och drog iväg på campingsemester i några dar. De hann ner till Gävle innan de vände motorhuven hemåt igen. De hade tältat under resans gång och det lät så mysigt när hon berättade om allt de hade gjort och upplevt. Det vore roligt att göra någon liknande resa med min familj.
 
Nu har vi nästan ingenting när det gäller campingutrustning, så därför sitter jag och drömmer mig bort just nu på Campingnetshop.se! Där finns verkligen det mesta man behöver och lite till om man har tänkt sig ut på camping! De har i och för sig sånt man kan ha användning av även hemma, tex spel och saker som kan vara användbara på stranden.
 
Till att börja med behöver vi ett tält. Inget tält, inget campande. Hos Campingnetshop.se hittade jag ett villatält på 10,5 kvm, wow! Snacka om lyxigt! Skönt med lite utrymme måste jag säga. Särskilt när man har barn som inte direkt varken sitter eller ligger stilla några längre stunder. Har man otur och det regnar kan det vara skönt att ha ett tält som är så pass stort att man slipper sitta i knät på varandra.
 
High Peak Faro 5
 
Väl inne på tältsektionen hittade jag något som jag gärna skulle investera i inför nästa sommar, ett moskitonättält! Hur bra som helst! Tänk att bara ställa fram det tältet på gräsmattan/altanen en varm sommarkväll så att man sen kan sitta där i lugn och ro och bara njuta av livet utan att myggor, flugor och knott stör en med sin närvaro?! Är det någon av er som har ett sånt här tält måntro?
Varit med om läckande schampoflaskor? Det har jag och det finns inget så irriterande som när man fått schampo som kladdat av sig på en miljon andra saker i ens väska! Så därför blev jag glatt överraskad över att det finns något som heter bladschampo! Det är tunna schampoblad som löses upp i vatten, så man kan tryggt packa med sig ett etui med dessa. Så smart! Visste inte ens att den här produkten fanns! Den ska köpas!
 
 
 
Nu har jag till nästa sommar på mig att övertala sambon att vi ska ut och tälta! Lär bli en utmaning då han är en hotellkille. Men jag gillar utmaningar!


***sponsrat inlägg***
 
 

 

 



Matbloggstoppen

RSS 2.0