Dra av gåvan på skatten!

Det finns så mycket att skänka pengar till idag. Olika fonder och många som är i behov av pengarna! Pengar behövs till bla forskning, att ge katastrofhjälp och även för att ge fattiga bättre förutsättningar att överleva i sin vardag.
 
Jag har funderat på var jag ska lägga några av mina slantar nu när jag börjar jobba och mitt hjärta ömmar för barnen i Syrien. Givetvis ömmar mitt hjärta för all världens barn som far illa! Men just nu känns det angeläget för mig att kunna bidra till att ge de syrianska barnen en chans att överleva den kalla vintern. Barn ska inte behöva frysa ihjäl någonstans, det är trots allt år 2015!
 
Nu kunde jag inte hålla mig tills jag får min första lön, jag beslöt mig för att börja skänka när jag fick senaste föräldrapenningen och jag valde att ge pengarna till Röda Korset. De känns pålitliga och där kan man välja var man vill att pengarna ska gå.
 
Nu skriver jag inte det här inlägget för att slå mig på bröstet på något sätt, Utan det jag vill komma fram till är att vi alla kan hjälpa även om man bara skänker en liten slant. Många bäckar små ni vet :) Kanske ligger Cancerfonden dig närmast om hjärtat, ja då väljer man så klart den fonden. Det är förresten Internationella Cancerdagen idag apropå det! Men självklart, har man inte så man klarar sin egen vardag är det kanske inte ett alternativ att skänka en slant någonstans.
 
Vill även informera om att din eventuella gåva till ideella organisationer (som tex Röda Korset) är avdragsgill. Det finns några villkor som måste uppnås, bla måste du ge för minst 200 kr per gång och du måste ge minst 2000 kr på ett år. Men uppfyller du villkoren får du dra av 25% av dina sammanlagda gåvor på skatten! Mer info om detta hittar du här. Toppen, don't you think?!
 
 

Kommentarer
Postat av: ♥ Sojka ♥

Lust att göra ett länkbyte?
Ha en bra dag! Kram <3

2015-02-04 @ 15:08:02
URL: http://sojka.malmolife.se/
Postat av: ♥ Sojka ♥

Vad roligt! :) Länka till min blogg i ett nytt inlägg och till länken http://sojka.malmolife.se/2015/02/03/valkomna-hit/
Säg till när det är klart och vilket inlägg du vill att jag länkar till så lägger jag in det för publicering i turordning för min blogg. Just nu är det ledigt på fredag men fyller på med ett tips om dagen. :)

KRAM

2015-02-04 @ 16:26:34
URL: http://sojka.malmolife.se/
Postat av: Patrik

Bra tips det där med avdraget :) Det hade jag faktiskt ingen koll på, även om ekonomi är ett av mina intressen.

Vet att du kollade mejlen väldigt sällan förr, men skickade ett meddelande till dig nyss.

Svar: Hade inte heller så stor koll på det ska erkännas, så det blev en rolig överraskning! Då kan man ju ge mer på så sätt :D
Måste fråga var du mailade någonstans? radhuslivet-adressen som jag angett här på bloggen? För där finns inget mail :(
radhuslivet.blogg.se

2015-02-04 @ 18:17:57
URL: http://patrikludvigsson.se
Postat av: Anna - Vitt eller svart

Bra där, vi har det så bra och kan absolut bidra med små som stora medel. :)

Barnens välgörenhet för månaden är just nu under diskussion. :) Däremot är jag alldeles för lat att dra av det på skatten men jag borde absolut skärpa till mig.

Känner samma som du om surdeg, krångligt och meckigt och framförhållning och planering och många moment. Men en dag, en dag...

2015-02-04 @ 18:25:59
URL: http://vittellersvart.blogspot.se/
Postat av: Znogge

Jag bestämde mig också för att bidra på något vis så sedan några år tillbaka har vi ett fadderbarn i Mali. Alla kan vi göra något!

Kram

2015-02-04 @ 19:16:47
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: anna

vad bra att man kan dra av det i skatten, kanske lockar fler då till att skänka. Jag skänker lite då och då, det blir rädda barnen och cancerfonden. Kram

2015-02-04 @ 20:40:31
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Petra

Hej!!
Jag skänker oxå till röda korset. Dom känns seriösa . Man vill ju att pengarna ska gå till rätt sak.

Ja den granolan är god som den är. Någon gång har jag ätit den bara som den är till tvn.
Ha en fin dag

Kram fina du

2015-02-05 @ 12:42:01
URL: http://mittlivmittval.webblogg.se
Postat av: ✫ Fru Eriksson

Så fint gjort av dig :)

2015-02-05 @ 12:49:17
URL: http://frunsblogg.blogspot.se/
Postat av: Fröken M

Jag är LIVRÄDD för cancer. Både för att drabbas själv eller att någon i min närhet ska göra det.
Därför skänker jag en slant dit då och då !
kram

2015-02-05 @ 20:37:59
URL: http://frokenmela.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0