Krabbelurer
Blir mycket ätbart i bloggen idag. Men jag ska vara lugnare på den fronten imorgon. Tror jag. Idag blev det iallafall krabbelurer till mellanmål. Det var länge sedan vi åt det och sonen var så hungrig efter sin innebandyträning, så jag ställde mig och gjorde sådana.
De funkar även bra att ha med sig i utflyktskorgen eller när barnen har friluftsdag och ska ta med sig något enkelt att äta. Man kan även förbereda smeten och ta med sig den ut om man tex ska spendera lite tid vid en muurikka
Du behöver
ca 20 st
1,5 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan övriga ingredienser och vispa till en jämn smet. Klicka sedan ut smeten i stekpanna, stek på medelvarm värme med smör. Inte dumt ha plättjärn till detta, men vanlig stekpanna funkar finemang!
Dessa krabbelurer kan serveras med diverse tillbehör; blåbär, banan, grädde, glass, sirap... Bara fantasin sätter gränser! En del föredrar att sockra dem eller pudra dem med florsocker, men för min del blir det lite väl sött.
Jag har gärna bär till mina krabbelurer, gott!
Kommentarer
Postat av: ullie
åhh så gott o mysigt det är . längesen ja gjorde några.
trötert så sängen väntar här Ha en fin start på veckan kram
Postat av: nathalie - mamma till charlie
jag äääskar krabbelurer. det är en favorit, men gör det alldeles för sällan, hihi!
Postat av: åsa i åsele
Krabbelurer har jag aldrig smakat, har sett recept å bild tidigare å tänkt jag ska testa... men hittills aldrig ;-)
Postat av: Anna - mamma till två prinsessor och en prins
Smarrigt!Det var längesedan jag gjorde sådana, det kanske får bli en helgfrukost.
Hoppas du haft en bra start på veckan.
Kram
Postat av: ɑ n n i k ɑ
Gott!
Postat av: Anna
Gott :) Jag lade i filmjölk sist i smeten, blev typ som amerikanske plättar :)
Svar:
radhuslivet.blogg.se
Trackback