Vit kladdkaka
Här kommer ett gott recept på vit kladdkaka. Fast för mig var det nog mer en blandning mellan kladd- och sockerkaka. Lät det nog vara inne lite för länge. Men smarrigt blev det! Minns dock inte var jag hittade receptet...
Du behöver
100 g vit choklad
100 g smör el margarin
2 dl strösocker
150 g kesella lätt
2½ dl vetemjöl
saft och skal från en ½ citron
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
- Smörj och bröa en form med löstagbar botten, ca 21 cm i diameter.
- Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull.
- Rör socker och kesella till en jämn smet.
- Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga.
- Riv citronskalet och pressa sen ur saften. Blanda ner det i smeten.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner det i smeten lite i taget.
- Häll smeten i formen och grädda 25 minuter i 200°
Du kan äta kakan som den är, servera den med glass eller med vispgrädde och bär.
Kommentarer
Postat av: anna
Mamma bjöd på vit kladdkaka en gång, supersmarrigt :) Kram
Postat av: Helen
Mums! jag tycker nog vit kladdkakan är godare än vanlig choklad:) funderar lite på o göra semlekladdkaka till ikväll kanske...
Postat av: Znogge
Låter inte helt fel alls!
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ
Den där ser ju himla mumsig ut:)
Postat av: Lina
Älskar vit choklad! Det där kan ju inte vara annat än gott :)
Trackback