Cross-Shape 28 - resultat efter två veckor

 
Nu har jag kört två veckor med Cross-Shape 28. Det går bra, men erkänner att jag fuskar lite med maten. Väger inte maten vid varje måltid och när man höftar är det lätt att man äter lite för mycket. Jag är aldrig hungrig, utan äter var tredje timme. Perfekt, för då är det lättare att undvika småätandet som jag är så farlig på.
 
Efter två veckor har jag gått ner 2,3 kilo och tappat 6 cm i midjan! Det bästa är att jag känner att jag fått lite muskler, yey! 
 
Nu ska jag dock till stugan med ungarna i några dagar. Kommer bli svårt med träningen där, å andra sidan rör man ju betydligt mer på sig där än vad man gör hemma.
 
När jag kommer hem till stan igen tänker jag komplettera träningen med kvällspromenader eller joggingturer. Det börjar snart bli kyligare om kvällarna, men då är det bara att klä sig lite varmare, till exempel i snygga softshelljackor som finns på engelbert-strauss.se. Det finns en jacka som heter Windstopper som är supersnygg, den ser verkligen bekväm ut.
 
 bildkälla
 
Det är arbetskläder som man hittar i sortimentet hos engelbert-strauss.se, men mycket av det kan man använda hemma och på sin fritid. Bland annat skulle jag kunna tänka mig att beställa hem ett riktigt fint förkläde till mig själv! 
 
Missa inte att ta en titt på deras barnkläder! Där finns mycket fint! Har spanat in en varselväst som jag funderar på att beställa till sonen, blir perfekt när han ska följa med mig på höstens kvällspromenader!
 
 bildkälla
 
 
 **sponsrat inlägg**
 

Namngivningscermoni

En av mina vänner fick tvillingar i februari och igår var det dags att fira dem med en liten namngivningscermoni. Jag och min familj hade glädjen att få dela dagen med dem och jag måste säga att det var en härlig dag! Solen sken, stämningen var på topp och alla barnen (inkl mina egna!) var glada hela tiden. Det bjöds på massor av gott, såväl middag som fika och det var så svårt att låta bli att ta av allt det goda. Kör ju fortfarande Cross-Shape, men erkänner att både lite tårta och någon kaka slank ner. Men vad tusen, i det stora hela gör det ju knappast någon skillnad!
 
Det var två fina pojkar som fick sina namn igår. Har inte träffat dem tidigare, utan det var första gången jag träffade dem då familjen bor i Stockholm. Så söta! De charmade verkligen alla oss som var på plats! Kan knappt förstå att det inte var så länge sen L var så liten! Tiden går verkligen fort.
 
 
 
 

Matsmart

Har upptäckt en ny sida som jag vill tipsa er om. Butiker och tillverkare idag slänger väldigt mycket mat. Det kan bero på att utgångsdatum är passerat, felmärkning, felbeställt osv. Detta har Matsmart tagit fasta på och de köper in stora volymer av överskottsvaror som de sedan säljer billigt på sin hemsida. De säljer dock inte bara mat, utan även städartiklar, skönhetsprodukter osv.
 
Jag och min syster köpte nyss 20 kg (!!) mat därifrån och betalade endast 49 kr i frakt. Vi sparade dessutom ungefär 600 kr i jämförelse med vad varorna kostar ute i butik. Ett tips är dock att titta på angivet bäst före-datum. Vissa produkter kan ha passerat det datumet utan att det för den sakens skull är något fel på varan.
 
Första gången jag hörde talas om den här sidan kände jag mig väldigt skeptisk. Men jag tog en titt och betämde mig för att beställa, något jag inte ångrar idag! Ta en kik du med vetja!
 
EDIT: Några verkar ha uppfattat det som att Matsmart endast säljer varor där bäst före-datum har passerats. Men så är INTE fallet. Jag beställde inte en endaste vara där bf var passerat, däremot några varor med kort datum på.
 
 
 
 
 
 

Kramdag imorgon då?!

Har jobbat två dar nu och jag är helt SLUT! Det är verkligen intensivt på jobbet nu när vi bara är några få på plats som ska hinna utföra massor med saker varje dag. Det ringer hur mycket som helst på telefonerna och samtal som i vanliga fall fördelas på 7-8 personer ska nu besvaras av 2-3 personer. Stor skillnad vill jag lova! Stress, stress, stress. Försöker tänka att jag inte kan göra mer än vad jag hinner. Och så är det ju!
 
Igårkväll hade vi besök och så snart han hade brummat iväg stupade jag i säng som en klubbad säl. Orkade inte ens med gårdagens träning. Så idag blir det till att ta i lite extra hårt! Om jag orkar. Ögonlocken väger bly...
 
 
 
 

Cross-Shape 28 - tzatziki

Idag är det femte dagen jag kör programmet Cross-Shape 28 och det går riktigt bra! Ok, idag slarvade jag lite med maten ska erkännas. Fick besök och jag mumsade i mig av kakorna, aj aj! Men det är bara att rycka upp sig och ta nya tag imorgon! När det gäller matbiten så är det inga konstigheter där. Jag ska äta mycket protein och vara lite mer återhållsam med kolhydraterna. Det betyder att jag ska äta mycket av tex kyckling och kött, men desto mindre pasta, potatis och ris.
 
Häromdagen åt jag kyckling, couscous, hemmagjord tzatziki samt lite grönsaker. Hur gott som helst och jag blev proppmätt! Det gäller dock att ha en köksvåg så att man kan väga maten, det är lätt att ta för mycket om man försöker att höfta mängden man ska äta.
 
Tzatzikin var toppen! Bra med drag från vitlöken!
 
Du behöver
 
1 dl kvarg
0,5 krossad vitlök
riven gurka (ej urvattnad)
salt
peppar
 
Blanda ihop allt och låt sedan stå en stund innan servering.
 
På bilden är det ca 140 gr kyckling, 70 gram couscous, 0,5 dl tzatziki samt grönsaker.

Destination Skellefteå

Jag och sambon har inte många gemensamma semesterdagar i år. Det blir tyvärr så när man vill ge barnen ett så långt sommarlov som möjligt. Så idag passade vi på att göra en dagsutflykt då vi äntligen var hemma båda två. Vi packade in barnen i bilen tidigt imorse och drog norrut till Skellefteå.
 
Där besökte vi en omtalad legobutik. Lillan var lika road som jag var, hon somnade inne i butiken. Sonen och sambon var desto mer intresserade, men det blev inget inköp. De hade mest LEGO Star Wars, något familjens killar inte är så intresserade av.
 
Shoppade loss lite och drog oss sedan hemöver. Stannade dock till i stugan som vi har nära Lövånger och njöt lite av solen och havet.
 
Men en sak är klar, vi gör ingen längre bilfärd med lillan igen. Tror hon skrek och grät större delen av resan hem, jösses! Så där rök den inplanerade trippen till Sundsvall. Jag får helt enkelt vänta tills IKEA öppnar här i Umeå till våren.
 
 
 

Cross-Shape 28

Ifjol körde jag ett program med World of Shape, Beach 2014. Det innebar en timmes träning om dagen i 60 dagar samt en viss kosthållning. Resultatet blev lysande! -6,3 kilo på vågen, -12 cm i midjan och jag kände hur kroppen blev starkare! Dessutom orkade jag springa flera kilometer utan att stanna, ett mirakel för en soffpotatis av rang! Mer om den resan kan ni läsa om här.
 
Nu har jag bestämt att köra en omgång med WoS igen, fast denna gång deras program Cross-Shape 28. Det innebär att man i 30 dagar tränar intensivt 28 minuter per dag utifrån deras träningsprogram och även följer deras kostprogram. Perfekt för den som känner att tiden kanske inte riktigt räcker till för att hinna med en hel timmes träning varje dag.
 
Idag är jag inne på dag 2. Det där träningspasset är inte att leka med! Både igår och idag har svetten lackat och jag har varit helt slut efteråt. Vissa övningar har jag inte ens orkat göra fullt ut! Maten är inte alls så tokig, kommer berätta mer om den senare.
 
 
Ska de gå på om en månad?
 
 

Pinglor från förr

Igår körde jag och tre vänner från gymnasietiden en liten reunion. Vi har inte träffats på år och dar då livet helt enkelt har kommit emellan. Men igår tog vi igen förlorad tid. Så roligt vi hade! Tror jag skrattade non stop i 5 timmar! Vi skrattade så mycket att andra vände sig om och blängde på oss, ni vet.."vad skrattar ni så högt för, ni stör!".
 
När vi skildes åt var vi rörande överens om att det inte får gå flera år till nästa gång vi ses!
 
Åt en gudomlig lammfärsburgare, mmm!

Dags för Lottas!

Ikväll är det äntligen dags för lite kul på semestern! Ska träffa tre härliga tjejer som jag gick gymnasiet med över en bit mat nere på stan. Vi har inte träffats alla fyra samtidigt sen...ja, jag vet faktiskt inte. Kanske nån gång ute på krogen för 20 år sedan? Så jag ser verkligen fram emot kvällen!
 
Ska se till att äta något riktigt gott, för imorgon påbörjar jag något som jag berättar mer om imorgon.
 
Filmen nedan visar var jag ska ikväll.
 
 

Veckans matsedel tar semester

Det är söndag och det brukar betyda en ny matsedel för kommande vecka. Men nu tänkte jag pausa med veckans matsedel i någon eller några veckor. Jag undviker att stå vid spisen alltför mycket under semestern och jag erkänner att det blir en del halv- och helfabrikat istället. Men när ni minst anar det dyker det upp matsedlar på bloggen igen!
 
Fast sambon har dock gett upp om sommaren och satt upp en skylt vid vårt hus....
 
 

Fler följare på Instagram

Har du plötsligt fått massor med nya följare på Instagram? Det har jag, inte så många, men tillräckligt för att jag skulle reagera på det. Har även sett att vissa fått nästan tusentals fler följare från ena dagen till den andra!
 
Dock är det en bugg och så snart Instagram åtgärdat det hela kommer dessa fejkföljare att försvinna. Attans att det inte var riktiga följare! Men har du inte hittat mig på Instagram än så heter jag @camillaigj där, välkommen att ta en titt!

 
 
A
 
 

Äppelpaj à la LCHF (socker- och glutenfri)

Fick besök häromdagen så jag passade på att testa ett nytt recept. Det blev en LCHF äppelpaj med en hemmagjord variant på vaniljsås. I ärlighetens namn ska jag säga att alla barnen ratade denna. Men vi två vuxna som gärna äter sockerfria alternativ tyckte att den funkade och vi åt glatt upp det vi hade på tallriken!
 
Du behöver
 
125 gram smör
3 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
3-4 äpplen
kanel
 
2 dl grädde
2 äggulor
vaniljpulver
 
Tärna äpplena och lägg i en smord pajform. Pudra dem med kanel. Blanda sedan smör, mandel- och kokosmjöl i en bunke till en smulig deg och fördela över äppelbitarna. Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 15-20 minuter.
 
Medan pajen gräddas vispar du grädden. Tillsätt äggulor och vaniljpulver och vispa lite till. Förvara i kylskåp fram tills det är dags att servera.
 
 
 
 
Originalreceptet finner du här.

Jubileumsyra hos Tidningskungen!

Tidningskungen.se firar 3 miljoner kunder och ger därför bort gratis tidningar! Passa på, kampanjen pågår till och med imorgon. Klicka på bilden nedan för att komma till deras kampanj.
 
 

En smart kvinna!

Vi kör fortfarande sjukstuga här hemma. Så nu har jag faktiskt anmält vab, inte kul bränna semesterdagar när man har ett febrigt barn och man bara kan sitta inne.
 
Sambon jobbar och jag får ingenting gjort. Lillan är som klister på mig och jag hoppas att sambon kommer hem tidigt idag!! Säger bara en sak, tack och lov för diskmaskin!! Visste ni att det var en kvinna som uppfann diskmaskinen 1886? Josephine Cochrane hette hon. Tack för att du underlättar min vardag, Mrs Cochrane!
 
 

Veckans matsedel

 
Sommarlov och semester råder och jag vill spendera minimalt med tid i köket, så matsedeln blir därefter.
 
Måndag - Varma mackor
Tisdag -  Korv stroganoff
Onsdag - Pannkakor
Torsdag - Köttbullar och makaroner
Fredag - Grillade hamburgare (om vädret tillåter)
 
 
 

Jag kvävs!

Sjuktugan fortsätter. Lillan har nu 40 grader och är superklängig och megamammig. Det är knappt att jag får gå på toaletten utan att hon skriker. Dessutom har sonen tråkigare än tråkigast idag, så från hans sida är det bara tjat om att få spela. Dessutom vill han ha lön för att han har plockat 5-6 maskrosor, aaaah!
 
Tack och lov så ska jag snart få lämna huset. Sonen och jag drar på kalas en stund då systersonen har blivit tonåring. Hurra för fina S! Ska bli skönt få andas lite, men känner jag mig själv rätt lär jag väl stressa hem tidigare än vad jag behöver.
 
Hoppas ni har en mer avslappnad lördag!
 
För precis ett år sedan fick lillan smaka sin första isglass!

Varmt överallt

Well, semestern/sommarlovt började inte riktigt som planerat. Igår fick lillan feber och som mest hade hon hela 40,4 grader. Hela natten har varit besvärlig. Hon kan inte sova när hon har feber och därmed kan inte heller mamma och pappa sova.
 
Idag sägs det att det ska bli över 30 grader ute. Vilken tajming med sjukdomen, not! Så istället för att åka iväg och bada med barnen kommer jag sitta inne hela dagen och vara tröttare än tröttast. Men det är bara att gilla läget och nu hoppas jag att febern försvinner så fort som möjligt!
 
 
 
 

Äntligen!

Idag vaknade jag upp till strålande väder och jag insåg att jag har...
 
...SEMESTER!
 
Jag på Kreta, på den tiden levde jag ett liv utan bekymmer och ansvar.
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0