Avsked

Idag var det sista dagen som lillan gick på den fantastiska förskolan som hon har trivts så bra på. Efter sommaren byter hon förskola och vi kommer ha gångavstånd när vi ska lämna henne om mornarna, ska verkligen bli skönt. Men jag erkänner att det kändes lite ledsamt idag att säga hej då till alla de fina pedagogerna. Man märker att de är alla engagerade och brinner för sitt yrke, de har verkligen barnens bästa för ögonen.
 
Jag kände att jag ville ge dem något som tack för den här tiden och efter en stunds funderande bestämde jag mig för att skippa chokladasken jag hade tänkt köpa till dem. Istället fick de en presentpåse innehållandes glassprylar; strutar, strössel, choklad- och jordgubbssås samt ett presentkort på glass. De blev jätteglada! Vem gillar inte glass liksom? Gillar att ge sådant som kan konsumeras och som inte fastnar i en hylla som dammsamlare tills prylen blir bort kastad.
 
Tråkigt att inte fortsätta på denna härliga förskola, samtidigt så är jag övertygad om att lillan kommer få det minst lika bra på sin nya förskola!
 
Lillan leker i restaurangen de byggt upp på förskolans utegård.
 

CarrieAlong - hjälper till med avlastning

Äntligen känns det som att sommaren har kommit och inte blir det sämre av att semestern väntar runt hörnet! Nu har vi ingen större resa inplanerad, men i slutet av augusti kommer jag åka till Stockholm med sonen i några dagar. Jag har redan börjat fundera lite på det där med packning och har insett att jag inte har nån särskild bra resväska för den resan. En ryggsäck blir för liten och min vanliga resväska är för stor, den funkar dock ypperligt om man ska utomlands en vecka eller två. 
 
Så nu sitter jag och kikar på en sida där det finns massor med fina väskor till bra priser (se här)! Perfekt att kunna sortera utbudet utifrån vilken sorts väska man vill ha, färg, märken osv. Hittade en så charmig weekendväska, en röd med vita prickar. Hur söt som helst!
 
 
Helt bedårande! Men jag hittade även några andra favoriter på sidan CarrieAlong.se! Samsonite-väskan är toppen då man kan dra den. Sånt uppskattar jag. Lättsamt om man ska förflytta sig mycket och långt under en resa. Bara att gå mellan två olika flygterminaler kan vara nog så jobbigt om man har en väska som är lite för tung. Finns det något du värdesätter lite extra mycket när det gäller resväskor?
 
 
 
Det finns även fina resväskor till barn. Hittade några med LEGO-motiv som sonen skulle uppskatta! Men den gulligaste väskan var nog sköldpaddsväskan. Vore roligt köpa den åt lillan när hon blir lite större! Perfekt att ha om/när hon ska sova över hos mormor eller någon av mostrarna!
 
 
Nu är det inte bara resväskor man kan hitta hos CarrieAlong.se, där finns det till exempel handväskor, skolväskor och shoppingväskor. Dessutom har de rea just nu, så in och fynda! Kan även tipsa om att de finns på Facebook!

**Detta är ett sponsrat inlägg**

Veckans matsedel

 
På onsdag går jag på semester och kommer vara själv med barnen i ett par veckor. Det innebär att jag ska ordna med både lunch och middag. Kommer säkert bli jobbigt vissa dagar, men med viss planering går det nog bara bra.
 
Måndag - Spagetti och köttfärssås
Tisdag - Ugnspannkaka
Onsdag - Pestopasta med chorizo
Torsdag - Kyckling, ris och currysås
Fredag - Grillat
 
 
 
 
 
 
 

Springer på i hamsterhjulet

Livet är inte alltid en dans på rosor med två småbarn, ett heltidsjobb och ett hushåll som ska skötas. Just nu känns det som att vardagarna går ut på att springa så fort man kan i ett hamsterhjul. Någon som känner igen känslan? Jag är iallafall glad och tacksam att vi är två som kan hjälpas åt. En stor eloge till alla ensamstående som drar ett sånt här lass på egen hand!
 
Så det är underbart att semestern drar igång på onsdag!
 
 
 

Welcome home, Buddy!

Sambon har länge klagat över barnvagnen som vi har haft sen lillan föddes. Han tycker den är stor och klumpig, att den är besvärlig att fälla ihop när den ska in i bilen osv. Så igår drog han iväg utan att ens äta middag. Inte sa han vad han skulle göra heller. Efter en timme ungefär kom han hem med en ny barnvagn! Då hade han köpt en Emmaljunga Buddy!

Först blev jag sur. Vafasen, jag vill ju vara med vid sådana inköp! Men så provkörde jag den lite och den var faktiskt inte så dum! Dessutom har det visat sig att lillan tycker den är toppen, hon vill sitta i den mest hela tiden! Så vi är glada och nöjda över familjens nytillskott!
 
Välkommen Buddy!
 
 
 
 

Himmelsk jordgubbstårta

Jag hänger på olika forum för folk som tycker om att baka och laga mat och det har varit en riktig hype gällande en jordgubbstårta. Självklart tog jag tillfället i akt och bakade mig en egen himmelsk jordgubbstårta utifrån originalreceptet. Jag orkade inte göra någon egen botten, utan köpte en färdig. Dessutom använde jag marsansås på ett tårtlager.
 
Tårtan blev väldigt god, jag uppskattade att den inte smakade så mycket grädde. Vet inte om jag skulle kalla den himmelsk själv, men man behöver absolut inte skämmas om man bjuder gäster på den här tårtan! Lättsam och fräsch smak, perfekt så här i sommartider!

Du behöver
 
4 dl vispgrädde
175 gram Philadelphiaost
2 tsk vaniljpulver
2 dl florsocker
ca 500 gr jordgubbar
 
marsansås
färdig tårtbotten
 
Börja med att vispa grädden relativt hårt. Vispa sedan upp färskosten i en annan bunke tillsammans med florsockret och tillsätt sedan vaniljpulvret. Vänd ner blandningen i grädden . Hacka jordgubbarna i väldigt små bitar, addera dem till resten och rör försiktigt om tills det är väl blandat.
 
Bred ut ett lager av gräddblandningen på ett lager av tårtan och ett lager marsansås på det andra. Täck sedan hela tårtan med det som är kvar av gräddblandningen och dekorera tårtan på valfritt sätt.
 
 
 
 
Originalreceptet hittar du här.

Jellycat

Tidigare i våras skrev jag om Litenleker.se, en webshop med leksaker, inredning och annat kul. Bland annat skrev jag att jag ville köpa ett gäng söta gosedjur till lillan från Jellycat och vet ni vad, sedan en tid tillbaka bor två fina gosedjur hos oss! Jag tycker de är så fina och det bästa är att lillan tycker likadant!
 
Okammad och smutsig runt munnen, men söt som socker är hon ändå!

Veckans matsedel

 
Ojoj, har haft en riktigt intensiv dag så här kommer veckans matsedel lite senare än vanligt!

Måndag - Grekisk kycklingssallad
Tisdag - Köttfärssås och spagetti
Onsdag - Pyttipanna
Torsdag - Ärtsoppa och pannkakor
Fredag - Tacofisk
 
 

Glasspremiär

Så är snart den här midsommarhelgen över. Galet hur fort tiden går. Vi har iallafall haft en riktigt härlig helg trots att vi inte har gjort något särskilt. Det var mysigt att ha mina föräldrar på besök igår och idag har vi njutit av solen och värmen, något vi inte har blivit särskilt bortskämda med den här sommaren. Grannarna har skaffat studsmatta och sonen får hoppa hur mycket han vill, så han är supernöjd. Lillan har varit desto mer avvaktande när det gäller studsmattor. Däremot fick hon sitt livs första strutglass idag och den blev däremot populär!
 
 

Glad Midsommar!

Misstänker att ni alla har fullt upp just nu med förberedelser inför dagen och kvällen?! Själv ska jag ställa mig och dekorera tårtan så den blir klar.
 
Så jag vill bara passa på att önska er alla en riktigt fin midsommarafton! Hoppas ni får äta mycket gott och skratta i mängder!

Bjuder på en gammal midsommarbild på sonen. Det var inte det bästa vädret den dagen, men idag ser det däremot lite mer lovande ut.
 
 

Syskonkärlek

Lillan är redan bättre. Ögoninflammationen är minimal, febern är mer eller mindre borta, men hon snorar och hostar. Så idag blev det ännu en vab-dag och sonen slapp gå till fritids utan har fått vara hemma med mig och lillan. Kärleken mellan dessa syskon är verkligen stor, de är så goa och mysiga mot varandra. Lillan skiner upp så fort storebror visar sig och hon springer gärna fram och tar hans hand.
 
Sådant värmer ett modershjärta!
 
 

Testagram

Har fått ännu en box från Testagram och den var fylld med godsaker!
 
  • Ekorrens Ekologiska Klassiska Blandning - ekologiskt godis där frukt, växter och bär står för smak och färg
  • Flora Mellan i limiterad sommarförpackning - specialdesignad av Lars Wallin
  • Patak's Creamy Coconut & Peanut - tillsätt kyckling och du har en god middag!
  • Vilmas Fjällberget Bageri - fröknäcke
  • Del Monte ananasbitar
  • Salvequick Aqua block - vattentätt plåster som skyddar såret från vatten men ändå låter huden andas
  • Risenta Chiafrön - nyttiga frön som ska bli spännande att testa
  • Almond Soothing Cream - mild rengöringskräm från Weleda
Vill du ha din egen Testagram-box? Då går du in på deras sida och signar upp dig för en prenumeration (kan sägas upp närsomhelst). En box kostar 99 kr, men värdet på produkterna är högre än så.
 
 
 
 

Gorillan Kwibi

Idag har vi vab på schemat. Lillan vaknade omkring 10 gånger under natten och febern kom och gick. Hon sover alltid dåligt när hon får feber, så när hon började vakna redan vid 21-tiden igårkväll gick sambon och plockade fram termometer och alvedon. Hej och hå, är bara att gilla läget.
 
Så idag är jag hemma med henne och vi tar det väldigt lugnt då vi båda är ganska trötta. Så fort hon somnar kommer jag själv krypa under täcket och förhoppningsvis får jag en timmes sömn.
 
Här på morgonen har jag kikat på gulliga klipp med djur och vill bara dela med mig av denna fantastiska berättelse om miljövårdaren Damian och gorillan Kwibi. Han uppfostrade Kwibi som om han var hans egen son tills han var fem år gammal och sedan släpptes han ut i Gabon djunglen i Afrika. Efter ytterligare fem år, bestämde sig Damian och hans team för att spåra upp Kwibi, för att se om djuret fortfarande minns hans tidigare välgörare. Spana in klippen nedan och bli berörd!
 
 

Ett gott paket!

Måste bara visa vad jag fick hem häromdagen!
En låda full med produkter från Santa Maria!
Wow!
 
Behöver jag säga att vi snart ska ha tacofest här hemma?!
 
 
 

Veckans matsedel

 
En intensiv vecka hägrar, så maten får ta minimalt med tid dessa dagar.
 
Måndag - Panerad torsk
Tisdag - Alfons carbonara
Onsdag - Kycklingchili
Torsdag - Pastaskruvar med tonfisk
Fredag - Midsommarbuffé

Skolavslutningen

Livet går i 150 knyck just nu, känner att bloggen har blivit lite bortprioriterad senaste tiden. Men så får det vara.
 
Skolavslutningen var en trevlig tillställning. Men jag erkänner att det var min första avslutning med mössa på huvudet! Barnen sjöng så vackert, rektorn höll tal och precis som allt var över så kom regnet. Man ska ha tur ibland! Efteråt firade vi sonen och hans två kusiner som skött sig så fint i skolan och som nu har ett härligt sommarlov framför sig! De fick var sin vacker blomma och en guldmedalj (som innehöll choklad, mums), det var de värda.

Dock är det några veckor kvar till semester, så pojkarna får hänga på fritids om dagarna. Sonen verkar dock bara tycka det är kul, tack och lov!
 
 
 
 
 
 
 
 

Förberedelser pågår

Ikväll är det full fart som gäller! Imorgon är det skolavslutning och jag bjuder på avslutningsfika. Så jag har precis förberett en cheesecake som vi ska mumsa i oss, den ska bara dekoreras med bär och frukt så är den klar sen. Nu försöker jag städa undan så gott det går. Men hjälp, var kommer allt skräp ifrån?! Man samlar verkligen på sig på tok för mycket... Kan du känna likadant?
 
 
Ifjol bjöd syrran på den här goda tårtan när det var skolavslutning!
 

Bambapåsen

Har ju glömt visa er vad jag vann i Bambapåsen från bamba.se! Det var verkligen många fina saker till barnen! Bland annat var det en söt liten myra från Brio, en bok om Pingu, en Dinglis, simglasögon och mycket annat!

Tack för den här fina vinsten!
 
 
 
 
 

Veckans matsedel

 
 
Måndag - Italiensk tomatsoppa
Tisdag - Ugnsstekt falukorv
Onsdag - Chili con Carne wraps
Torsdag - Kycklinggryta med paprika och äpple
Fredag - Fiskburgare

Nya smycken

För några dagar sedan tipsade jag er om att man kan köpa armband och samtidigt stötta Barncancerfonden. Jag beställde två armband till mig själv och efter tre arbetsdagar låg de i brevlådan! Gillar när det är snabb leverans! Armbanden är riktigt fina och jag kommer bära dem ofta då de passar till det mesta.
 
Så har du inte köpt dig något armband än så kan jag rekommendera att slå till!
 
 
 
 
 
 

Intensiva dagar

Semester, var är du? Det är ganska mycket nu. Skulle vilja hinna andas lite. Fast mest roliga saker som händer ska erkännas! Igår var jag på after work med kollegorna. Vi satte oss på Allstars i några timmar där vi åt, drack och hade det trevligt. Men jag tror de flesta av oss var ganska trötta efter några intensiva dagar. Verkar som de flesta har mycket på sina scheman just nu.
 
Idag var jag dock ledig hela dagen. Tog ut en föräldraledig dag då lillan skulle kontrollvägas på BVC. Hon tappade så mycket i vikt när hon var sjuk där februari-mars, så de ville se så att hon inte har fortsatt gå ner i vikt. Men det hade hon inte, tvärtom! Viktkurvan pekade nästan rakt uppåt! Inte undra på med tanke på att hon ätit som en häst sen hon blev frisk.
 
Nästa punkt på dagordningen är att dra igång bakandet inför skolavslutningen på onsdag. Det ska bli kul, har saknat att baka! Ska även göra en tårta, får se vad jag hittar på!
 
På väg till BVC med de finaste.
 

Högsta vinsten - en resa till Portugal!

Igår var det VårRuset här i Umeå. Jag ställde upp och med i laget var bla mina systrar och en barndomskamrat som jag tyvärr träffar alltför sällan. Det fanns en tävling som jag inte kunde låta bli att vara med i. Man skulle svara på några frågor och lämna in talongen innan start. Det bästa av alla priser var en träningsresa till Portugal i höst.
 
Tror ni inte att jag var en av dem som ropades upp på scenen!? Jag svimmade nästan! Där stod jag med ett antal andra tjejer och funderade på vad jag hade vunnit. Blossom Tainton höll låda och vi andra stod där och småfnissade i kylan.
 
Tyvärr kammade jag inte hem resan. Däremot fick jag 1000:- i presentcheckar från Picadeli. Inte så dumt heller med tanke på att jag äter deras sallad flera gånger i veckan. Det tackar jag för! Men så nära Portugal har jag aldrig varit förut!
 
 
Ja, jag vet. Jag hade jeans. Orkade inte byta om då jag bara skulle promenera.
 
fotograf: charlotte
 

LOPPI blogbag Sommar

Wiho! Än en gång har jag haft den stora lyckan att få hem en blogbag från Loppi! I vanlig ordning innehöll den finfina saker!

En ny pipmugg från Philips Avent som är spillfri tack vare en unik ventl. Dessutom behöver barnet inte luta huvudet bakåt så mycket när detdricker, utan kan hålla nacken i en naturlig ställning. Lillan gillar verkligen den här muggen och det är bara den som gäller just nu!
 
Dermoshop Dermosil handtvål Blossom, en flytande tvål som doftar härligt somrigt av äppelblom! Känner mig redo för sommaren varje gång jag använder den!
 
Från Panduro kom My First Hand & Foot Prints. För den som vill göra gipsavgjutningar av söta små bäbisfötter/-händer. Det följer även med tavelramar som man kan måla i någon vacker färg. Ska absolut göra avtryck av lillans fötter nu i sommar!
 
Plåster från Salvequick. Barnplåstret Minions, behöver jag säga mer? Kidsen vill ha plåster hela tiden just nu! Aquablock är ett vattentätt plåster som låter huden andas. Kommer nog användas flitigt i sommar då det kommer bli skrubbsår på knän och armbågar mest hela tiden och jag behöver inte oroa mig att barnen ska få smuts i såren i första taget. Kommer helt klart åka med i skötväskan!
 
Yves Rocher lanserar över 50 ny nagellack i juni med massor av härliga färger! Jag fick färgerna blå och gul, planerar att använda dem den 6 juni på vår nationaldag!  Yves Rocher kommer gå ut med en världstäckande kampanj där man genom sina naglar uttrycker vilket humör man är på. Kommer bli spännande!
 
En fin barnbok från Barnens Bokklubb. Lillan slet åt sig boken så fort vi öppnade paketet och ville att jag skulle läsa den för henne.  Barnens Bokklubb är för barnens läsning vad den färdiga matkassen är för vardagspusslet - helt ovärderlig! Barnboksproffs väljer ut pärlorna från det enorma utbudet av barnböcker som finns. Vill du gå med så får du första bokpaketet för endast 39 kr! Klicka här för att gå med!
 
Salus Magnesium - ett flytande vegetabiliskt magnesiumtillskott. Har inte hunnit prova detta, men ska vara bra för ämnesomsättningen och för kroppens proteinbildning.
 
LOPPImagasin Sommar, fick det senaste numret av detta magsasin där bland annat toppbloggare ger tips om smarriga recept och massa tävlingar och rabatterbjudanden! Perfekt med sådan läsning för trötta mammor som vill ha lite skön egentid!
 
Tack för dessa fina produkter Loppi! Jag fick några nya favoriter!
 
 
 
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0