Kräfttzatziki

Gjorde en riktigt god tzatziki för någon vecka sedan. Den passade väldigt bra till den panerade torsken som sambon lagade till! Den funkar nog även ypperligt till tex bakad potatis.

Du behöver
 
en halv gurka
2 - 2,5 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta, pressad
1 förpackning kräftstjärtar (170 gr)
2-3 msk hackad dill
 
Riv gurkan och pressa ur vätskan ordentligt, annars blir tzatzikin väldigt vattnig.
Hacka kräftstjärtarna grovt efter att du låtit dem rinna av.
Blanda gurkan och kräftstjärtarna med övriga ingredienser och rör om.
Smaka av med salt och peppar.
 
Voila!

Tips: Tycker du att vitlökssmaken blir för stark kan du tillsätta lite extra gräddfil och dill.
Tips 2: Använd gärna en potatispress till den rivna gurkan för att få ut så mycket vätska som möjligt!
 
 
Originalreceptet hittar du här.

Kommentarer
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och snart doula ★

Ser riktigt gott ut :).

2015-03-21 @ 18:19:30
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Maria Grahn

Ser gott ut, måste testa göra. Ha en mysig lördagkväll.

2015-03-21 @ 19:04:28
URL: http://mariagrahn.blogg.se
Postat av: Aaa

Ser gott ut!

2015-03-22 @ 09:13:37
URL: http://timeoftiger.se
Postat av: Margita

Låter jättegott, vill jag också pröva! :)

2015-03-22 @ 12:30:33
URL: http://sengas.bloggplatsen.se
Postat av: Caroline - Mamman på Gran Canaria

Åh det där låter ju jätte gott!!

2015-03-23 @ 10:22:21
URL: http://carrosungar.vimedbarn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0