Socker- och glutenfria jordnötsbollar
Kollegorna vet att jag gärna bakar sockerfritt och idag tipsade en av dem om ett recept som lät spännande. Kunde inte låta bli att testa receptet så fort lillan hade somnat. Mmm, blev riktigt gott! Men ja, det är ju en fördel att man tycker om jordnötter om man ska göra dessa. Detta är som ni förstår inte heller något för nötallergiker. Tänk på att köpa sockerfritt jordnötssmör om du vill baka helt sockerfritt. Vill du undvika gluten använder du glutenfria havregryn.
Tack Åsa för receptet!
Du behöver
ca 12 st
10 färska dadlar
2 msk jordnötssmör
2 msk kakao
1,5 msk kokosolja
0,5 dl havregryn
0,5 dl kokosflingor
1 nypa vaniljpulver
salta jordnötter, hackade
Kärna ur dadlarna och lägg allt utom jordnötterna i en matberedare. Mixa och forma sedan bollar som du rullar i hackade jordnötter. Tada, färdigt!
Kommentarer
Postat av: Åsa
Grymt Camilla! Visste att det var nåt för dig! Jag ska oxå testa dem till helgen ;)
Postat av: Maria Grahn
Ser gott ut, måste testa göra. Hoppas du får en härlig helg 💗
Postat av: starsinlife.blogg.se
Mm måste testa!! Låter gott:)
Postat av: Lina
De där lät ju supersmarriga :) Jag som älskar jordnötter också :)
Testade det här (http://josefineandersson.se/2014/march/en-alla-dagar-i-veckan-morotskaka.html) receptet igår, jättegod morotskaka utan socker :)
Svar:
radhuslivet.blogg.se
Postat av: Znogge
Mmm.... Säger jag bara utan att ha smakat dem :-)
Postat av: Kristin/onlyfemale
Wow, låter riktigt gott!
Trackback