Vad ska jag hitta på?

Som om jag inte har fullt upp som det är, nu har jag tagit på mig att baka till luciafikat på förskolan med!! Så dum! Förskolan bjuder på pepparkakor och några andra föräldrar har gått ihop och ska baka lussebullar. Vette tusan vad jag ska baka. Har ni några förslag? Isåfall tar jag tacksamt emot dem!

Funderade lite på minimuffins, skulle det kunna vara nåt? Eller måste man baka nåt "juligt"? Asch, jag orkar knappt tänka, tror jag går och lägger mig. God natt!
 
 

Zombiekänsla

Såååå skönt att arbetsveckan är över! Intensivt är bara förnamnet! Dessutom har jag haft en av de jobbigaste dagarna i mitt liv den här veckan. Måste fundera på om det är nåt jag vill dela med mig av, men just nu är det för färskt för att jag ens vill tänka på det.
 
Bjuder på en skön låt som ni kan avrunda kvällen med. Enjoy!
 

Trött mamma julstökar

Julen kom tidigt till det gula radhuset i år. I lördags bakade vi inte bara lussebullar, vi slängde upp en del julstjärnor samt klädde granen till barnens stora förtjusning! För min del hade granen kunnat få vänta nån vecka till, men samtidigt orkar jag inte fixa med allt under en och samma helg, så det blev lite helgen som var så får jag ta resten kommande helg.
 
Om jag orkar vill säga. Känner mig ganska trött och slut. Idag ska jag kolla blodtrycket igen, jag hoppas det ser lite bättre ut än förra veckan. Wish me luck!
 
 

Årets julklapp

Varje år utses Årets julklapp, något ni nog känner till. Ifjol var det aktivitetsarmbandet som tog hem den titeln. Andra produkter som utsetts till årets julklapp är bakmaskinen, spikmattan, wok, mössa, bok, en upplevelse... Ja, listan kan göras lång!

I år blev dock årets julklapp en robotdammsugare! Och vet ni vad, en sådan skulle jag faktiskt vilja ha! En av bra kvalitet, för jag har förstått att det kan vara väldigt stor skillnad på olika robotdammsugare. Känner ett par som är jättenöjda med sin, de säger att de inte kan leva utan robotdammsugare nu när de väl börjat med en sådan. Synd de är lite dyra bara.
 
Önskar du dig årets julklapp?
 
 

Lussebullar med glöggmarinerade russin

Igår passade vi på att fixa lite inför julen här hemma och bland annat bakade jag och sonen lussebullar (även kallade lussekatter, lussekusar, saffranskusar osv...). Använde mig av samma recept som ifjol då jag tyckte att det blev ett så lyckat resultat! Russinen marinerade jag i glögg, men vill man inte använda sig av glögg (eller tex bourbon som jag gjorde ifjol) så går det lika bra med vatten! Var inte oroliga om ni upplever degen som kletig, det är helt i sin ordning.
 
Du behöver
(ca 40 st)
 
1 gr saffran
2 dl socker
2 msk vatten
50 gr jäst
5 dl rumsvarm mjölk
800 gr (ca 14 dl) vetemjöl
175 gr smör skuret i tärningar
0,5 tsk salt
russin
glögg (använde mig av hjortronglögg)
1 ägg
 
Ta 1 tsk av sockret och stöt tillsammans med saffranet i en mortel. Blanda sedan ner det i ett glas med vattnet, låt det stå i ca 30 minuter.
 
Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölk, smör och "saffransvattnet". Rör försiktigt med en träslev tills jästen har lösts upp, sedan kör du köksmaskinen (om du använder en sådan) på lägsta hastighet tills smöret slagits till mindre bitar av degkroken.
 
Tillsätt socker, mjöl och salt och bearbeta degen i 15 minuter med köksmaskin alternativt 20 minuter för hand. Sedan ska degen jäsa i ca 60 minuter. Väljer du att använda röd jäst så blir jäsningstiden lite kortare, men det spelar ingen roll vilken jäst man använder sig utav.
 
Lägg russinen i ett glas och häll över med glögg tills de täcks, låt dem ligga så i ca 30 minuter.
 
Knåda degen försiktigt på en mjölad arbetsbänk och forma dina lussebullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och glöm inte att trycka dit russinen. Sedan ska de jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla dem med ägg innan du gräddar dem mitt i ugnen, 225 grader i ca 8-10 minuter. Avsluta med att låta dem svalna under bakduk.
 
 
Originalreceptet hittar du här.

Hej Vårdcentralen!

Senaste veckan har jag blött massor av näsblod. Det har verkligen forsat och det har kunnat hålla på i närmare 40 minuter, så jag har känt mig tröttare än vanligt. Igår fick jag näsblod igen när jag satt på bussen till jobbet. Det ville aldrig sluta! Så när blödandet lugnade ner sig lite åkte jag till vårdcentralen för att be dem bränna i näsan så att det ska sluta.
 
Nu var tydligen såret så långt bak i näsan att läkaren inte ens kunde se såret!! Så han skulle ordna en remiss till ÖNH så de kan kolla upp det hela ordentligt. Känns bra. Något som kändes mindre bra var att min blodtryck var ganska högt. Så nu får jag verkligen vara rädd om mig och det känns skönt att sambon kommer hem om två dagar.
 
Hann inte ens gå ut från vårdcentralen så ringde sonens fröken. Han hade fått feber och hon bad mig hämta honom. Så gårdagen kändes rätt eländig, idag känns det tack och lov lite bättre. Är hemma med båda barnen och tar det så lugnt som jag bara kan.
 
 
 

Saknad

Erkänner att jag längtar tills sambon kommer hem. Saknar vuxet sällskap om kvällarna och att någon har middagen klar när jag kommer hem från jobbet. Nu pågår nedräkning iallafall, på söndag kommer han hem! Yey! Tror vi firar det genom att åka och storhandla.
 
 

Julfotografering

Har försökt ta kort på barnen som ska bli årets julkort. Puh! Snacka om utmaning! Hur ska man få båda att titta in i kameran samtidigt utan att någon av dem gör en grimas?! Tålamodsprövande är bara förnamnet. Men trägen vinnen!
Klänningen lillan hade förra julen, supersöt!

Tack för festen!

Ikväll lirar ett av mina favoritband i Stockholm. Det är Mötley Crüe som spelar i Sverige för sista gången då de är på en avskedsturné. Jag har sett dem för några år sedan och det svängde bra ska jag erkänna!
 
Har festat många gånger till deras musik och har bara positiva minnen förknippade med deras låtar, dessutom är basisten ögongodis som heter duga! Hade gett mycket för att få se dem en sista gång, men vad är väl en bal på slottet..? Jag nöjer mig med att spela en av deras låtar här i bloggen för er ikväll. Enjoy!
 
 
 

LillaGrodan design

Puh! Jag hinner inte mycket just nu förutom att vara med barnen och fixa allt praktiskt. Ni som är ensamstående på heltid gör det verkligen fantastiskt bra!
 
Har sen en vecka tillbaka tänkt att jag ska framkalla ett gäng bilder och skicka till barnens gammelfarmor som fyller fantastiska 90 år på fredag, men har aldrig riktigt hunnit med det. Ikväll MÅSTE jag fixa med detta om jag ens ska ha en suck av en chans att skicka bilderna till henne i tid till födelsedagen. Känns dock som om jag är ute en vecka försent...
 
Lyckades nyss föra över ett gäng bilder från kameran och det dök upp ett par bilder från sommaren. Åh, det känns så avlägset sen det var soligt och varmt och det kommer ju att dröja bra länge tills det blir sommar igen...
 
Hade turen att vinna en solhatt till lillan från LillaGrodan design hos Anna i slutet av sommaren. Tycker den var så fin och jag ser fram emot när lillan får ta på sig den igen!
 
 
 
 
 

PrayForParis..och resten av världen

Vaknade upp imorse till nyheten att världen har blivit än mer galen. Eller, kan den bli mer galen än vad den redan är? Det är fruktansvärt allt som händer och det är för mig helt obegripligt hur människor kan agera som de gör!
 
 

Idag firar vi..

..Chokladens dag! En dag som verkligen är värd att fira! Hur firar du?
 
bildkälla

Stress

Sonen har dragit på sig en hemsk hosta och då jag är ensam med barnen blir det jag som vabbar. Inte vad jag behöver nu när vi har så överjävligt mycket att göra på jobbet!! Men men, bara att gilla läget. Kanske kan bli skönt med en liten break från stressen som arbetet för med sig just nu. Eller så blir jag bara mer stressad. Vi får väl se.
 
bildkälla
 
 

Star Wars-guld

För att bara vara sju är så är min förstfödde rätt kräsen när det gäller kläder (förstår inte var det kommer ifrån om jag ska vara ärlig??). Det är många plagg jag köpt som han har ratat rakt av, så numera får han nästan alltid följa med när det ska köpas kläder till honom. Men han gillar guld och Star Wars, så han blev dock väldigt nöjd över den här tröjan som jag hittade på HM!
 
 
 
 

Lamphattar och Star Wars-hjälmar

Men hallå, vänta nu! Var tog helgen vägen? Jag hann ju bara logga ur i fredags så sitter jag här och det är redan söndagkväll! What..?! Kan iofs bero på att det har varit konstant full rulle, tiden har bara ruuuusat förbi.
 
Ifredags var det fest på jobbet, tema var huvudbonad. Folk kom i alla möjliga hattar och annat, riktigt kul då inte många hade tänkt likadant! Den som tog hem pris för bästa huvudbonad var en av mina närmsta kollegor, Ljushuvudet S! Extra kul blev det då han hade monterat in belysning i lampskärmen, en given vinnare!
 
 
Sen behagade sambon dra iväg till Brasilien igår. Det är en av anledningarna till att det inte blir någon veckomatsedel idag, jag har helt enkelt inte hunnit skriva nån! Men kyl och frys är packad med halv- och helfabrikat, så det kommer inte gå någon nöd på oss.

Men jag och barnen roade oss med att åka till stadsbiblioteket igår och där var det Star Wars för hela slanten! Jedi-yoga, tipsrunda, galaxdisco, rymdpyssel, utställning, Star Wars-fotoautomat...ja, you name it! T var mer än nöjd och till och med lillan var road! Nästan så jag själv blev lite biten av det hela!
 
 
Idag har vi varit hos morfars och ätit smörgåstårta. Det hör till då det är fars dag. Är så glad och tacksam för varje år jag kan fira dessa dagar med mina föräldrar!
 
Snipp, snapp, snut så var helgen slut!

Ensam och övergiven

Imorse packade sambon sin väska och drog iväg. Han kunde nog inte komma iväg fort nog kändes det som. Väskan var dessutom fullproppad, förstår inte ens hur han fick igen den! Så nu är jag ensam med barnen tills han kommer tillbaka. OM han nu kommer tillbaka?!

Nej men, vad är detta nu då? Det stämmer att han packade sin väska och det stämmer att han var ivrig när han åkte. Tillbaka kommer han, fastän kanske lite motvilligt. Han har åkt till Brasilien för att ha lite semester och för att se Formel 1. Han ska bo hos en kille som besökte oss ifjol och de kommer nog ha massa skoj ihop. Dessutom är det högsommar där och för nån vecka sen var det 42,8 grader i Rio de Janeiro! Galet varmt!
 
Så nu är jag själv med barnen i två veckor. Kommer bli en intensiv tid, särskilt när vi dessutom håller på att drunkna på jobbet. Men det kommer att funka, tur det finns halvfabrikat!
 
Har själv spenderat 3 veckor i Brasilien för ett gäng år sedan och på bilden nedan så ska vi precis åka upp till Sockertoppen. Det var en upplevelse kan jag lova!
 
 

Depp + Burton = Sant

Jag är helt SLUT! I måndags körde vi igång ett nytt datasystem på jobbet och behöver jag säga att det följde med ett gäng barnsjukdomar? Jag är inte riktigt kompis med det nya systemet och mina högar bara växer! Inte bara mina, utan även alla andras! Känner mig uppgiven för tillfället, men förhoppningsvis kommer det bli bra i slutänden.
 
När dagarna känns tunga skadar det inte att ha något att se fram emot. En av sakerna jag ser fram emot är uppföljaren till Alice i Underlandet. Älskar filmer som Johnny Depp och Tim Burton är inblandade i!
 
 

Rostade pumpakärnor

Gjorde en egen liten Jack O'Lantern inför Halloween och bestämde mig för att rosta pumpakärnorna. Det var inte alls svårt och blev riktigt gott! Lillan tyckte också om dem, men det var nog lite för hårt för henne med skalen så hon spottade ut dem efter att ha tuggat på dem en stund. Men perfekt för oss vuxna! Detta lär jag göra igen nästa år!
 
Du behöver
 
pumpakärnor
salt
ev chilipulver
 
Skölj av pumpakärnorna ordentligt och sprid ut dem på en plåt med bakpapper på. Salta och krydda även med chilipulver om du vill det. Rosta dem sedan mitt i ugnen i ca 25 minuter (175 grader). Voila!
 
 

Höstlovsavslutning

Höstlovet passerade i ett rasande tempo! Barnens ena kusin sov över en natt och sen behagade sonen att flytta till dem i flera nätter. Nästan så att jag funderade på att göra en adressändring! Vi avslutade lovet med en mysig halloweenmiddag hos kusinen (min lillasysters familj). Vet inte vem som tyckte det var roligast att få klä ut sig, barnen eller jag?!
 
Sonen körde på Darth Vader, jag var en häxa, lillan en söt häxprinsessjedi och sambon, ja, han hade en spindelslips som åkte av fort som tusan!
 
 

Veckans matsedel

 
 
Måndag - Lax med pestotäcke och couscous
Tisdag - Korv och makaroner
Onsdag -  Fiskpinnar och potatismos
Torsdag - Broccolisoppa
Fredag - Lasagne



Matbloggstoppen

RSS 2.0