Wallstickers

Vi har inte lyckats tapetsera om så många rum sen vi flyttade in i radhuset och nästan överallt är det enfärgad tapet i någon tråkig färg. Känner ett akut behov av att liva upp dessa trista väggar och vad passar inte bättre då än väggstickers? De kan piffa upp vilken brunbeige vägg som helst!
 
Sitter och tittar på wallstickerland.se, de har mycket roligt jag gärna skulle sätta upp! De har inte bara stickers för väggar, utan även för bland annat dörrar och toalettstolar. Vad sägs om att liva upp brevlådan med ett halloweeninriktat tema?
 
 
 
Eller om man vill ha en egen liten hustomte därhemma kanske nedanstående wallsticker kan vara nåt? Skulle vara söt att ha på någon trist garderobsdörr eller i ett hörn någonstans!
 
Fördelen sådana här stickers är att man lätt kan ta bort dem när man tröttnat. Eller placera om dem i något helt annat rum. Barnrum är ju ganska tacksamma för sådana här wallstickers. I takt med att barnet växer kan man bara byta ut väggdekorationen istället för att byta tapeter/fondvägg. Smidigt om du frågar mig som inte kan det där med att tapetsera.
 
En bra sak med wallstickerland.se är att man kan välja vilken färg man vill ha på sin väggdekor och de har flera färger man kan välja på. Är lite sugen på att investera i ett par rosa söta apor till lillan. Hon är inne i en rosa period just nu.
 
Brukar du använda dig av sådana här wallstickers?
 
 
 
 
 
 
 

God Morgon

God morgon på er! Här har vi haft en skön höstlovsmorgon i lugnets tecken. Sonen har sovit hos sin kusin inatt och sambon är på jobbet, så jag och lillan passar på att mysa. Vi har precis ätit frukost och det är så gott med hembakat bröd!

Har testat den nya juicen God Morgon Eko Mango som är gjord på Alphonso-mango, apelsin och nektarin. Fullproppad med goda vitaminer med andra ord. Har lärt mig att frukten handplockas och pressas inom 24 timmar för att vara så färsk och god det bara går. Att den är ekologisk gör inte saken sämre! Riktigt god juice som kommer hamna på vårt frukostbord fler gånger!
 
 
 

Scary food

Har inte haft så mycket ork eller tid att pyssla med halloweenrelaterade saker i år. Tipsar därför om sånt jag lagt upp tidigare:
Läskiga Paprikor samt Ett Monster Till Middag.
 
 

20 kronor

Har ni hunnit få någon av de nya sedlarna i plånboken än? Inte jag, fast sambon kom viftandes med en tjuga häromdagen. Det kändes verkligen som en leksaks-/spelsedel! Men jag blev lite glad av den, Astrid bidrar med en positiv känsla vad det än gäller!
 
 
 

Loppisdags

Igår satt jag och märkte upp overaller som barnen har haft men som nu är för små. Ska försöka kränga dem på loppis, onödigt ha kvar dem då de tar upp en hel del plats. Kändes lite vemodigt att sätta prislappar på plaggen, särskilt de i mindre storlekar. No more babies in the radhus.
 
Men jag hoppas jag får sålt det mesta, så de kan värma några andra söta bebisar i vinter! En del overaller är knappt ens använda, helt galet egentligen. Men loppis är toppen, perfekt kunna sälja av sånt man inte vill ha kvar.
 
Kom å köp!
 
 
 
 

Snabblån

Jag tror att de flesta av oss nån gång i livet hamnar i en situation då vi snabbt behöver pengar. Det kan bero på många anledningar. Kanske går kylskåpet sönder där hemma och sparkontot står på noll eller så kanske man får en räkning man inte riktigt hade koll på. Då finns det möjlighet att ta ett så kallat snabblån. Det är ett lån man kan få med kort varsel, ibland går det så snabbt som bara några minuter innan du har pengarna på kontot!
 
Det man ska tänka på är att ett sådant här lån kan ha en väldigt hög ränta. Även fast du får pengarna snabbt och enkelt så kan det bli en dyr historia innan du blivit skuldfri. Så känner du att du måste ta ett sådant här lån rekommenderar jag att du kollar upp ordentligt vilka lånegivare det finns och vilka räntor som gäller. Räkna även på vad slutsumman kan tänkas bli när du betalat tillbaka lånet inklusive ränta. Bland annat kan du titta på fair-laan.se för att hitta och jämföra de billigaste snabblånen. För är du i behov av ett snabblån så skadar det inte att få de bästa förutsättningarna för att snabbt kunna betala tillbaka lånet!
 
 
 
 
 

Veckans matsedel

 
Jösses, veckorna passerar verkligen i ett rasande tempo! Tycker jag skriver veckomenyer hela tiden!

Måndag - Ugnsbakad falukorv med hemmagjord potatismos
Tisdag - Chili con Carne
Onsdag - Flygande Jakob
Torsdag - Kycklingssoppa
Fredag - Hamburgare med hemmagjorda pommes frites
 

Ändrade planer

Hade storslagna planer för dagen. Sonen har höstlov från simskolan så jag tänkte att han och jag skulle ha en mysig dag tillsammans på stan och vi skulle shoppa skor och annat behövligt till honom. Istället går jag runt som en zombie här hemma efter en sömnlös natt. Lillan fick feber igårkväll och jag har sovit som en kratta med henne bredvid mig i sängen, sprattlig och varm som en kamin.
 
Men det slår aldrig fel, så fort man har något roligt på agendan öppnar sjukstugan här hemma. Förhoppningsvis kan vi få till en mysig dag imorgon istället, sonen och jag.
 
Vad händer hos er i helgen?
 
En bild från friskare tider...
 
 
 

Sandlåda utan sand

Jag och lillan hittade en sandlåda som måste vara Sveriges tråkigaste lekplats! Eller vad säger ni? Vem vill sitta där med sitt barn? Det var knappt så att det ens var någon sand där. Nästan så att jag började fundera på om det ens var tänkt att vara en lekplats?!
 
 

Glada nyheter

Återigen, svarta rubriker på löpsedlarna. Vi matas ständigt med hemskheter som händer i världen och de få positiva nyheterna hamnar ofta i skymundan. Men jag kan tipsa om några länkar som kan vara bra att ta till om man bara vill ha goda nyheter! Perfekt att surfa runt på när man känner att man inte orkar med allt elände i världen för en stund.
 
Goda Nyheter - DN
Goda Nyheter - Aftonbladet
 
Goda Nyheter - Nyheter24
Tillit - Tidningen med bara glada nyheter
 
Alla Goda Nyheter - Amnesty International
Good News - TODAY.com
 
 
 
 

Back to the..Umeå?!

Ni kan aldrig gissa var Marty McFly landade idag när han reste till framtiden! Jo, Umeå! Han parkerade dessutom utanför mitt jobb, helt galet! Det hela föregivades dessutom på film.
 
 

Framtiden är här

Någon som ska vara sentimental och se alla Back to the future-filmerna idag!?


Surdegsbröd

Har ni sett att KronJäst har ny förpackning till sin surdeg? Den finns som råg- och fullkornsvetemjöl och lanserades i butik i september. Enligt uppgift ska förpackningen ha en ventil på förpackningen som släpper ut den gas som naturligt bildas i en surdeg och på så sätt håller degen aktiv. Smart! Dessutom tycker jag det är smidigt att man kan köpa färsk surdeg om man plötsligt blir sugen på att baka. Jag har själv inte sån framförhållning att jag börjar en vecka i förväg med att göra egen surdeg.
 
Så igår bakade jag några surdegsbröd och receptet hittade jag på baksidan av surdegspaketet. Smidig förpackning måste jag säga då det var lätt att få ut all surdeg utan massa kladd! Hela familjen gav bröden tummen upp och brödet passade bra ihop med dagens sparrissoppa!
 
Du behöver
 
1 påse KronJäst Surdeg Fullkornsvete
25 gr färsk jäst (för matbröd)
5 dl kallt vatten
13,5 dl vetemjöl special
1,5 msk olivolja
2,5 tsk havssalt
 
Lös upp jästen i det kalla vattnet.
Tillsätt sedan alla ingredienser förutom saltet.
Knåda till en deg i ca 10 minuter med maskin och tillsätt saltet i slutet av knådningen.
Det är ok om degen är lös, men den ska inte vara kladdig.
Täck bunken med plast och låt jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek.
Häll upp degen på mjölat bakbord och dela degen till 2 eller 3 limpor alternativt 4 baguetter.
Arbeta så lite som möjligt med degen medan du gör detta.
Lägg bröden på bakplåtspappersklädd plåt och sikta mjöl över dem.
Täck med plastfolie och låt jäsa ytterligare en timme.
Värm ugnen till 260 grader och sätt en plåt längs ner i ugnen.
När det är dags att grädda bröden ska du sänka värmen till 220 grader samt hälla 1 dl vatten på den tomma, varma plåten.
Snitta bröden 2-3 gånger innan du gräddar dem mitt i ugnen.
Efter ca 20 minuter är bröden klara, håll koll på dem när de börjar få färg så de inte bränns vid.
Låt svalna på galler.
 
Enjoy!
 
 
 

Veckans matsedel

 
 
Den här gången har sambon själv fått styra och ställa över kommande veckas matsedel. Han fick till och med äran att inhandla allting som behövdes på egen hand, hehe. Så, here we go:

Måndag - Kyckling och bacon med grönsaker och polenta
Tisdag - Lax och potatismos
Onsdag - Ris och korvstroganoff
Torsdag - Sparrissoppa med hembakat bröd
Fredag - Köttfärslimpa, brunsås och kokt potatis
 

Lördag all day long

Skön softarlördag: Har massor som borde göras här hemma, men jag orkar inte. Iallafall inte just nu och då får det vara helt enkelt! Ska iväg och träna lite i eftermiddag, ska bli skönt. Var ett tag sen sist nu och jag märker att jag tappar flåset fort som tusan när man inte tränar regelbundet.
 
Den senaste tiden har vi haft otroligt vackra solnedgångar. Himlen har sprakat i underbara färger. I love it!
 
 

Köpt en bil

Idag släppte Lars Winnerbäck sin nya låt; Köpt en bil. Om du inte har hört den under dagen så kan du lyssna på youtubeklippet nedan.
 
Bra eller mindre bra?
 

Avslappnande

Jag önskar jag kunde vrida tillbaka tiden en vecka, för isåfall skulle jag få göra om den fantastiska helgen i Stockholm med mina fina vänner! Vi hade det så bra hela tiden! Lyxigt att få bo på hotell och bara göra sånt man själv vill! Inte vara styrd av kids och massa måsten... Jag var verkligen utvilad när jag kom hem i söndags, trots att jag festade och shoppade mer än vad jag gjort de senaste tre åren! Vi hade det så bra att vi bestämde att vi ska ha en tjejhelg en gång varje år! Yey!
 
Hotellfrukost är inte fy skam!

Filmtips - Insidan ut

Har glömt berätta att jag och sonen var på bio för någon vecka sedan med min syster och hennes 7-åring. Vi såg filmen Insidan ut och jag måste säga att den var så bra!! Dels så trodde jag inte att två killar i 7-års åldern skulle gilla en film om känslor och dels så trodde jag inte att JAG skulle tycka den var toppen! Jag blev verkligen berörd av filmen och grät till och med i slutet, jösses! Vi har även pratat en hel del om filmen här hemma efteråt, filmen kickade verkligen igång massor med funderingar och tankar hos sonen.
 
Filmen utspelar sig i huvudet på en ung flicka där fem känslor – glädje, ilska, avsky, fruktan och sorg – försöker vägleda henne genom livet. Gripande, spännande och roligt!
 
Betyg: 5 känslor av 5 möjliga!
 

Minichokladmuffins

Jag tycker det är roligt med muffins, man kan göra dem i alla möjliga smaker och dekorera dem på vilket sätt man vill..eller inte alls! Däremot har jag börjat göra minimuffins istället för vanliga stora, särskilt de gånger jag vill bjuda på mer än en kaksort. De är även suveräna till barnkalas, då behöver man inte kasta tre fjärdedelar för att kidsen inte orkar äta upp allt!

Så när lillan fyllde två år bjöd jag på söta minichokladmuffins!

Du behöver
(ca 15 st)
 
1 ägg
0,75 dl strösocker
50 gr smält smör
0,5 tsk bakpulver
2,5 msk mjölk
2 tsk potatismjöl
0,5 tsk vaniljpulver
1,25 dl vetemjöl
 
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en jämn smet. Fyll miniformar (ca 3 cm i diameter) med smeten upp till ca 3/4 av formen.
 
Grädda dem mitt i i ugnen i ca 7-8 minuter, 225 grader. Låt dem sedan svalna och klicka sedan en bit smält choklad på muffisarna och toppa med en non-stop, vänta sedan tills chokladen stelnat.
 
 
 
Receptet hittade jag i Allt om Kalas 2014.
 

Veckans matsedel

 
Ojoj! På grund av helgens äventyr har veckans matsedel blivit lite försenad! Dock höll sambon ställningarna medan jag var borta, så de höll familjeråd i lördags och ordnade en veckomeny. Perfekt! Så här blev utfallet:
Måndag - Pytt i Panna
Tisdag - Lax med tagliatelle
Onsdag - Pannbiffar och stekt potatis
Torsdag - Grönsakssoppa
Fredag - Hemgjorda hamburgare
 
 
 
 

Hemgång

Allt roligt har ett slut, även den här tjejhelgen. Men jag åker hem med många fina minnen och ett gäng nya kläder! Är mer än nöjd över dagarna som varit! 


Tjejhelg

Spenderar helgen med barndomsvänner i Stockholm och fira att vi alla fyller 40 i år. Helt underbart!!




Nya äventyr hägrar!

Vet ni..i helgen lämnar jag man och barn hemma och lämnar stan. Helt själv ska jag vara hela helgen! Eller, nej, inte helt själv. Men jag har inga barn som sliter och drar i mig och jag längtar! Ska bli så skönt! Samtidigt vet jag ju att jag lär längta ihjäl mig efter kidsen...
 
 

Julkänslan är på topp..

Eller, nej, det är den faktiskt inte. Sambon kollade vad vi hade för flaskor hemma och hittade tre glöggflaskor. Han vill hälla ut dem, något jag tycker känns onödigt då de kommer funka fint att dricka om två månader (fast den som var öppnad ryker dock). Men jag vill inte se dem förrän dess, så de kommer hamna långt in i något skåp nånstans. Är bara rädd att de kommer glömmas bort där och att vi hittar dem lagom till julen 2019.
 
 
 

Lyxig egentid

Igår var jag på brynstyling. Så härligt att bli ompysslad en stund! Dessutom har jag nu supersnygga ögonbryn! Ska försöka få till en bild på dem så ni får se resultatet. 


Veckans matsedel

 
 
Inför kommande vecka fick sonen bestämma en del när vi satte ihop matsedeln. Kan inte påstå att jag och sambon jubladen är vi skrev ner måndagens middag... Dessutom vill han ha pannkaka och ärtsoppa som stående middag varje torsdag. Vi sa att vi får se hur det blir på den punkten.
 
Måndag - Blodpudding
Tisdag - Spagetti och köttfärssås
Onsdag - Torsk och potatismos
Torsdag - Pannkaka och ärtsoppa
Fredag - Billy's (japp, mamman är inte hemma den dagen)
 
 

LOPPI blogbag Höstkids

Har än en gång fått hem en riktigt fin blogbag från Loppi! Blir aldrig besviken! Den här gången följde det med en liten överraskning, Linicin. Ett lusmedel man använder förebyggande, använder det dagligen på sonen och är glad som tusan över den!
 
Övrigt innehåll var följande:

Super-Charlie & lejonjakten - en härlig barnbok av Camilla Läckberg. Lillan älskar den, hon vill att jag ska läsa den om och om igen. Ett riktigt bra betyg!
 
Acrilex KidsZoo Kalk +D-vitamin, nyttigheter för barn men ser ut som godis.
 
ColdZyme Munspray som ska ta upp kampen mot förkylningsvirus. Har testat den, men sitter här hyfsat förkyld ändå. Nästa gång jag känner att en förkylning är på gång ska jag testa detta omgående, kanske funkar det bättre ju tidigare man börjar med det! Jag ger inte upp hoppet!
 
Asian Wok Soy & Sweet Chili samt Asian Paneng Red Curry från Santa Maria. Ska köra en kycklingwok och använda mig av dessa, lär bli jättegott!
 
En återfuktande handdesinfektion från CCS Healthcare Ab, DAX Alcogel Sweet Raspberry. Perfekt så här i förkylningstider och jag gillar att den doftar söta somarhallon. Den får följa med i min handväska.
 
Tack Loppi! Det är alltid sådan glädje att få hem er blogbag!
 
 

Radhuslivet goes Facebook!

Eller, rubriken stämmer inte riktigt då Radhuslivet har haft en sida där ganska länge.Men jag tänkte bara passa på att tipsa om min sida där. Jag har varit lite dålig på att uppdatera där ett tag, men ska försöka ändra på det nu när jag har en vettig telefon som man kan surfa med! Har lyckast få i sidan här på bloggen (kika till vänster, ovanför Senaste inläggen) och vill ni joina mig där så är ni varmt välkomna att göra det!
 
 
 
 
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0