Veckans matsedel

 
 
Behöver hjälp och tips! Har kört fast! Ska göra något med falukorv på onsdag, men kommer inte på något! Vill inte göra korvstroganoff, korvkottar, korv och makaroner... Förslag emottages tacksamt!
 
Måndag - Lax i ostsås med pasta
Tisdag - Köttbullar och potatismos
Onsdag - ?? nåt med falukorv ??
Torsdag - Ärtsoppa och pannkaka
Fredag - Tacofisk

Ingen träning

Är lite krasslig och idag har sambon fått sköta allt som har med hus och hem att göra, min ork har varit på noll. Sådana här dagar är jag tacksam över att vi är två som kan hjälpas åt. Bland annat ordnade han en riktigt god middag!

Tyvärr innebär detta att all träning får ligga på hyllan ett tag.  Förbenat, jag som börjat känna mig så taggad!

Trevlig kväll på er! Nu ska jag mysa i soffan en stund med lillan innan det är dags för henne att sova.


The Cat Is Back!

Jag hann bara posta mitt inlägg igårkväll så dök katten upp och började klösa på vårt köksfönster igen!! AAaaah!

Sms'ade ägaren att katten är tillbaka. Då ringde hon mig och sa att då kan det inte vara deras katt, att de hade sin katt inne och att hon satt och tittade på den medan vi pratade.
 
Alltså...neeej! Jag är alltså tillbaka på ruta noll när det gäller den här katten! Nu har jag dock kontaktat Djurskyddet och lagt ut en efterlysning efter ägaren i olika grupper på Facebook. Får väl se om det ger resultat.
 
Behöver jag tillägga att den klöste på vårt fönster nu på morgonen med? Känner mig elak som inte släpper in den, men jag vill verkligen inte ha den inne hos oss. Ingen katt överhuvudtaget vill jag ha inne! Vill helst inte se dem ute heller då vi bor i tätbebyggt bostadsområde.
 
 
 

Ringde kattägaren

Jag fick till slut tag i ägaren till katten som satt och klöste på vårt köksfönster, morgon som kväll. Förklarade läget, att hennes katt desperat klöser på vårt köksfönster och vill in och den sen sitter i timmar på vår bro. Sa att katten vill uppenbarligen få komma in. Det har trots allt varit närmare -30 om nätterna!
 
Hon tyckte det var märkligt, för katten vill alltid gå ut när de har den inne. Nåväl. Hon sa att de skulle hitta en lösning på det hela och sen dess har jag inte sett katten. Så jag hoppas den är inne och har det varmt och skönt. Inte att de hittat någon "slutgiltig lösning" på det hela...
 
Det har iallafall blivit varmare nu. Imorgon ska det regna. Aptrist! Jag föredrar -5 grader, sol och gnistrande sol!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lyx

Igår körde jag lite lyx i vardagen efter jobbet. Hade bokat in en ansiktsbehandling och det var så skönt att bara få ligga där i en timme och bli ompysslad! Nu var det iofs en djuprengörning jag hade bokat, så när det var dags för portömning (charmigt ord, not!) var det inte riktigt SÅ mysigt. Men vill man vara fin får man lida pin sägs det ju. Igår stämde det kan jag lova. Men i övrigt var behandlingen en behaglig upplevelse!

Unnade mig en ansiktstvål innan jag gick därifrån. Unnade mig även att boka in ett nytt besök om två månader. För det har jag bestämt att jag är värd. Japp!
 
 

Upprört ringde jag kundtjänst!

Fick hem ett nummer av en glossig tidning. Så trevligt, tänkte jag. De bjussar på ett gratisnummer!

Det gick en tid, så fick jag hem nästa nummer av samma tidning. Nu drog jag öronen åt mig. Vadan detta? Hade någon tecknat en prenumeration i mitt namn? Har ju hört att folk råkar ut för sånt titt som tätt.
 
Redo för strid ringde jag deras kundtjänst. Sa som det var, jag har inte tecknat mig för någon prenumeration på denna tidning. Så varför i hela friden skickas den hem till mig?!?!??!?! Va?!
 
En vänlig röst förklarade lugnt för mig att jag hade signat upp mig på ett erbjudande de hade. 3 nummer för 0 kr, inget krav på fortsatt prenumeration efter det. Va? Hade jag?! Näee?! Men sakta, sakta vaknade något till liv i mig. Men jo, banne mig. Nåt gratiserbjudande hade dykt upp nånstans på nätet som jag nappade på. Det stämde ju.
 
Skamset bad jag lite om ursäkt och lade på.
 
Ridå.
 
 
 
 

Har blivit med katt

Det verkar som vi har blivit med katt, vare sig vi vill eller inte. Men de senaste dagarna har vi haft en katt som mer eller mindre har bosatt sig på vår bro. Så fort vi tänder kökslampan på morgonen så börjar den klösa på köksfönstret och vill in. Tycker synd om katten, det har ju varit väldigt kallt ett tag nu. Men jag vill inte ta in katten. Dels vill jag inte att den ska lära sig att den kan komma hit för mat och värme, dels så har jag småbarn och vänner som är allergiska.
 
Sen kan den sitta i timmar på vår farstubro innan den ger sig av. Lade ut en bild av katten på områdets virtuella anslagstavla på Facebook och fick en adress där den troligtvis bor. Har försökt ringa ägarna, men de har inte svarat. Har även fått veta att katten var utsläppt på nyårsafton och sprang omkring och var livrädd. Man kan ju undra hur kattägarna tänkte där?!
 
Katten ser dock jättefin ut! Hoppas den kan få komma in snart där den bor.
 
 

Allt är föränderligt

Det är en vacker dag i Umeå idag. Snön ligger frostvit och solen har sakta börjat låta sina strålar smeka staden. Väntar på att T ska komma hem från skolan om nån timme. Då ska han få byta om till skjorta och kavaj för idag ska han och jag på begravning. Det är min avlidne farbrors fru som har gått bortvid 88 års ålder. Alltid ledsamt när nån dör, oavsett ålder. Döden är så definitiv, det är ingen återvändo därifrån. När någon är död så ses man aldrig mer...
 
Det är så tråkigt, nu är alla gamla släktingar på min fars sida borta. Min pappa är inte heller så pigg, han närmar sig trots allt 80 och när han går bort är hela den generationen försvunnen.
 
 
1984

Självexponering

Igår när jag åkte buss hamnade jag bakom en ung tjej på sisådär 20-23 år. Hon pratade högljutt i sin telefon och det gick inte att undgå att hon var upprörd.
 
"Du beter dig som en skit! Hon har det liv jag vill ha! Varför ringer du mig, ditt ex? Det är jag som blivit utbytt, inte du! Du vet inte hur det känns!!! Och sen midsommar. ..?! Jag mår skitdåligt!"
 
Jag lovar att halva bussen satt med spetsade öron! Erkänner att det var svårt att låta bli att lyssna. Dels för att jag blev nyfiken och dels för att hon pratade så högt. Själv hade jag nog valt en mer privat arena för ett sådant samtal...
 
/Tjuvlyssnaren
 
 
 

Kramens dag

Kram på er alla såhär på Kramens dag!


Lila, rosa, gul, blå, glittergrå

Lillan är verkligen tjejig på många olika sätt. Hon pysslar om sina dockor, älskar att prova klänningar och numera vill hon gärna ha nagellack på sina tånaglar. Och det kan hon väl få ha. Så häromveckan fick hon själv välja vilken färg hon skulle ha på sitt nagellack. Hon valde så många färger hon bara kunde!
 
 

vardagslyx

Ibland plockar sambon poäng. Jag kom hem sent från jobbet idag och var ganska trött. Då var maten serverad tillsammans med ett glas rött! Han kan när han vill!


Tacofisk

Tycker det är svårt att hitta fiskrätter som barnen gillar. Eller som även vi vuxna gillar! Men igår testade jag ett recept som gick hem hos såväl liten som stor; tacofisk! Sonen sa att det var den godaste fisken han någonsin ätit och jag längtar själv till nästa gång vi ska äta denna rätt! Högt betyg till tacofisken med andra ord!

Du behöver
 
800 gr hokiefilé/torsk
3 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
1 påse tacokrydda
riven ost
salt
 
nachochips
gräddfil
tacosås
ris
grönsaker
 
Tina fisken, lägg den i en smord ugnssäker form och salta fisken. Vispa grädden, tillsätt creme fraiche samt tacokryddan och vispa lite till. Häll allt över fisken och sprid ut osten över det hela. Gratinera sedan mitt i ugnen, 225 grader, i 20-25 minuter.
 
Servera sedan med tillbehören och njut!
 
 
 
 
Originalreceptet hittade jag här.

Vegetariska alternativ

Allt fler byter ut kött mot vegetariska alternativ och själv erkänner jag att jag är rookie när det gäller vegetarisk mat. Har dock börjat tröttna på kött och särskilt korv. Men Quorn har fina produkter som jag använder mig av ibland. I julans körde de till och med med en Julspecial! Ett lakto-ovo-vegetariskt och glutenfritt alternativ som ser ut som den vanliga julskinkan, vad sägs om det? Försökte få tag i Julspecialen, men misslyckades då den bara såldes i begränsad upplaga. Men kanske kommer den i repris nästa jul?! Då ska jag försöka vara ute i tid och hinna hugga mig en! Hade varit spännande göra ett vegetariskt julbord med Julspecialen, Quorn Bullar och Quorn Korv.
 
Men däremot har jag testat några andra produkter från Quorn. Bland annat Quorn Färs som fick bli en färssås med skivade champinjoner och gnocchi, mmm!
 
 
Eller vad sägs om Quorn Strimlor med ris och broccolibuketter. Toppat med fetaost och några oliver och creme fraich på sidan om. Så gott och så enkelt! Brukar ni äta vegetarisk hos er?
 
 
Tack till min vegetariska kollega Jaana som tipsat mig om fina recept till Quorns produkter!

Nytt i lillans rum

När lillan var så duktig att sluta med napp ville vi ge henne en ordentlig present. Det fick helt enkelt bli nåt som vi funderat på ett tag, men inte kommit till skott med att fixa. Efter lite letande på Blocket hittade vi det vi sökte, en passande säng till vår prinsessa!
 
Första natten var hon väl inte så road av den nya sängen, men sen har det inte varit några större problem. Det går bra att lägga henne. Det händer att hon försöker smita upp, men när hon hör mina steg i trappen skyndar hon tillbaka till sin säng och ligger sen där tills hon somnar.
 
Trodde jag skulle tycka det var jobbigt att göra mig av med spjälsängen. Det är ju ett tydligt tecken på att bebis-tiden är över i det här huset, men det var rätt skönt att den åkte om jag ska vara ärlig.
 
 

Ännu en förlust i musikvärlden

Så ledsamt, David Bowie har dött. RIP! 

Veckans matsedel

 
 
Imorgon drar den grå vardagen igång igen och jag inser att vi måste ta tag i det där med veckomenyer igen för att få saker och ting att flyta på lite bättre. Men varken jag eller sambon har så mycket ork över för det här med mat just nu, så matlistan blev därefter.
 
Måndag - Honungsmarinerad kyckling i ugn med couscous
Tisdag - Ris och korvstroganoff
Onsdag - Fiskpinnar och hemmagjord potatismos
Torsdag - Pannkakor
Fredag - Tacotorsk

Ångest

Tandutdragningen gick finemang! Vet inte om det ens tog tio minuter så var tanden ute?! Bedövning, lite knix med nåt verktyg och tanden var ute. Hurra! Sörjer den inte!

Idag är det lördag.  Imorgon söndag. Sen måndag. Måndag innebär jobb. För första gången på länge känner jag jobbångest. Avskyr den känslan. Vill inte ens tänka på högarna som har skapats under ledigheten. Aaaaaah! Måste tänka positivt, ska iaf bli kul träffa kollegorna!


 

Hej då tanden!

Julledighetens näst sista dag och det är -25 grader ute. Helst hade jag velat hålla mig inne hela dagen, men tyvärr måste jag ut om några timmar. Ska spendera pengar på ett mindre roligt tandläkarbesök. Min sista visdomstand ryker idag. Kommer inte att sakna den, det är svårt att borsta ordentligt då jag inte når tanden riktigt med tandborsten. Jag hoppas det går snabbt att dra tanden och att det inte blir som när en av mina andra visdomständer skulle ut. Det tog 50 minuter och jag ska inte tala om hur jag såg ut efteråt, men det var ingen vacker syn. 
 
Wish me luck!
 
 

White One

Via Buzzador har jag under en tid använt tandblekningsprodukter från White One för hemmabruk. Kitet jag använde innehöll följande:
 
1st Tandblekningspenna
1st Blue Light™ – Plasmaljus
1st Tandblekningsmunspray
1 st Tandblekningstandkräm
1 st Tandkarta
 
Det tog en stund och lite googlande innan jag kom igång med produkterna då det inte följde med någn bra bruksanvisning (tex hur länge ska man använda plasmaljuset??). Men väl igång så var det lätt och smidigt att använda detta. Dessutom blev mina tänder 1-2 nyanser vitare efter någon vecka! Fast jag gillade inte riktigt att använda plasmaljuset, kändes som munnen svämmade över av saliv.
 
Nu är tyvärr inte mina tänder naturligt vita, så hur bra produkten än är så kommer jag aldrig få kritvita tänder. Men jag blev nöjd över resultatet med tanke på förutsättningarna!
 
#whiteonebuzz #whiteone #Buzzador
 
 
Skulle du själv vilja bli buzzador? Då kan du registrera dig här och sen inväntar du bara deras kampanjförfrågan. Det kan dröja, men den kommer! Själv har jag varit med i ett antal kampanjer. Bland annat har jag provat på ost från Falbygdens ost, skönhetsproduker från LÓreàl och Dove, kaffe från Löfbergs och godis från Malaco.

Nappavslut

Nu har det gått en vecka sedan vi besökte Nappträdet och jag måste medge att min oro över att få lillan att sluta med napp var helt obefogad. Det har verkligen gått smärtfritt! Inga skrikiga nätter eller tusen uppvak. Hon kan fortfarande fråga efter nappen, särskilt när hon är väldigt trött. Jag kan även komma på henne att prata om det dumma nappträdet och den dumma nappen, men i övrigt märker vi inte så mycket på henne att nappen är borta. Jag upplever att hon sover bättre. Hon har inte vaknat mer än en gång per natt den här senaste veckan och det har gått lätt och snabbt att få henne att somna om.
 
Så, no more napp! Vilken lättnad!
 
Nappen är nu ett minne blott (dock en bild från i somras och hon har en napp i handen)
 
 

Inleder året med ett fint filmtips

God fortsättning på er! Hoppas ni alla hade en fantastisk nyårsafton! Här tog vi det väldigt lugnt. Hade min mamma på besök och det dracks enbart alkoholfritt. Lillan blev helt begeistrad över alla fyrverkerier och utropade "batterier!!" så fort hon såg något fyrverkeri genom fönstret. Dock somnade hon kl 23.59 och missade den stora finalen.
 
Maten blev lyckad. Testade ett nytt recept gällande efterrätten, alltid lite läskigt att bjuda på något man inte vet hur det smakar! Lillan snodde en del av efterrätten och var mer än nöjd med det! Ska dela med mig av receptet senare.
 
Idag har jag sett En man som heter Ove med Rolf Lassgård. Har du inte sett filmen så kan jag varmt rekommendera den! Jag skrattade och grät om vartannat! Jag har full förståelse för att filmen ligger etta på biotoppen! Filmen handlar om Ove, områdets surgubbe och kvarterspolis. Sedan hans fru dog ser han inte längre någon mening med livet och vill ta livet av sig. Men det går inte riktigt som han har tänkt sig...
 
Se den!
 
bild från sf.se
 
 
 
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0