Hushållets kock

Måste ge min sambo credit för att han är så duktig i köket! Han fixar middag varje dag, vardag som helg och han gör det med bravur! Har vi inget särskilt i matväg hemma så kan han ändå trolla ihop en god måltid av det han kan hitta i kylskåpet och skafferiet. Ok, jag erkänner att jag lagar mat nån gång ibland, men då blir det korv och makaroner eller nåt annat lika fantasifullt.
 
Häromdagen svängde han bland annat ihop en pytt i panna med bla färska champinjoner och zucchini. Så gott! Är glad att han sköter den här biten, annars skulle våra barn nog få en väldigt enformig kost...
 
 

Inte nåt för lillan

Idag vaknade vi upp till en förväntansfull dag! Lillan skulle få gå på bio för första gången i sitt treåriga liv! Åh, vad hon har längtat efter detta. Storebror har varit på bio flera gånger, nu var det äntligen hennes tur. Glada i hågen begav vi oss till biografen och jag såg på henne hur pirrigt spännande det var.
 
Vi tog plats, hon fick en liten tablettask att mumsa på och filmen började. Vi gick på knattebio och såg Var inte rädd Långa Farbrorn, lagom lång film på hela 43 minuter. Men så fort tablettasken blev tom blev det tråkigt att vara på bio. Så lilltjejen hittade på att hon var kissnödig för att få gå ut därifrån! Aja, bara att knata ut från salongen. Men vi gör nog ett nytt försök om ett halvår eller två. Sånt här får man dock vara beredd på när man går på bio med mindre barn, så det var skönt vi bara hade pröjsat 40 kr för båda våra biljetter tack vare att det var Barnens biodag idag!
 
bild från sf.se

Dagens husmorstips

Har något barn råkat kissa i sängen eller i soffan? Häll isåfall potatismjöl över fläcken, låt torka ett par timmar och dammsug sedan bort potatismjölet. Voila, fläcken är borta! Potatismjölet suger upp vätskan och du slipper kisslukt i madrassen/soffan! Smidigt!
 
Ett tips är dock att hålla eventuella husdjur borta från potatismjölet....
 

Nyheter från Cloetta!

Jag har berättat tidigare att jag har turen att vara med i Cloettas bloggnätverk och att jag därför brukar få ta del av deras nyheter innan de släpps i butik. Så förra veckan fick jag hem ett härligt paket fullt med gott! Produkterna kommer finnas i butik från och med nästa vecka (v 38), men vet sen tidigare att ibland hittar man några av dem tidigare i vissa affärer.
 
De produkter jag fick i utskicket är följande:

MüsliBITE Seeds - En liten chokladbar full med energi! Nyttiga fröer, smaksatt med fruktjuice och överdragen med mjölkchoklad. Tog den till mellanmål idag, så god! Lär köpa dessa i framtiden, perfekt att ha i väskan/ryggsäcken och ta till när tiden är knapp!

Malaco Toffee - Mixad påse toffee med två smaker; Butterscrotch och Choco.
 
Malaco Fudge - Mixad påse med två smaker; Vanilla Choco och Vanilla Cappuccino. Den här påsen lär sonen lägga beslag på, han älskar fudge!
 
Malaco Bonbons - Bonbon-kulor med två olika smaker; Strawberry Cream och Caramell. Jättegoda och de innehåller en krämig fyllning! Har snart tömt påsen på egen hand...
 
Malaco Lördagspatrullen - Perfekt kunna köpa en sådan här påse och få med allt barnen behöver till lördagsmyset och lite därtill (som föräldrarna kan mumsa i sig)! Tablettask, klubba, minipåse Gott&Blandat, minipåse Surisar och minipåse med Fizzypop. Även Fox och den lekfulla Patrullbilen finns i påsen.
 
Malaco Kalaspatrullen - Lagom påse till barnkalaset! Tablettask, klubba, minipåse Ahlgrens bilar och minipåse Gott&Blandat.
 
Läkerol Hals Tranbär - Halstabletter från Läkerol som innehåller koncentrat från tranbär. Har inte hunnit prova dessa, men låter gott! De är även sockerfria och sötade med stevia.
 
Polly Mint - Oh, den här påsen försvann så fort vi öppnade den! Smakerna polka, päron och choklad gjorde succé hos oss!
 
Tack Cloetta för allt detta goda!
 
 

Gräsänka

Sambon har dragit söderut och spenderar några sensommar dagar i Skåne. Så jag är ensam med barnen sen igår. Är faktiskt rätt mysigt om jag ska vara ärlig. Visst ska det bli roligt när han kommer hem på söndag, samtidigt är det skönt få vara "själv" i några dagar.
 
Så imorgon ska jag försöka hitta på något roligt med barnen, strunta i städ och tvätt och satsa på kvalitetstid istället!
 
Vi har ganska kul ihop emellanåt ;)

En härlig födelsedag!

Idag fyller vår lilla L hela tre år! Som hon har längtat efter den här dagen!
 
Vi började dagen med presenter och bajstårta. Det är mycket prat om sånt nu, så vad kunde passa bättre än en sådan tårta!? Men hon såg lite konfunderad ut först... "Man får ju inte äta bajs?!" Senare under dagen kom hela fina släkten hit och firade henne med buller och bång! Presenter, tårtor och massor med lek! Livet kan inte bli bättre!

Behöver jag säga att hon somnade samma sekund hon lade huvudet på kudden?

 
 
 
 
 
 

Veckans matsedel

 
 
Måndag - Viktväktarlåda med kassler och broccoli
Tisdag -  Torsk i tomatsås, ris
Onsdag - Ugnsgratinerad falukorv och hemmagjord potatismos
Torsdag - Soppa av något slag
Fredag - Fläskfilé
 

Jordgubbscheesecake med kladdkakebotten

 
Har missat att visa vad jag bjöd på till midsommar. Det blev en härlig cheesecake innehållandes jordgubbar och med kladdkakebotten. Mmmm! Hur gott som helst! Perfekt att göra i ordning några dagar i förväg och förvara i frysen tills det är dags för servering. Dekorationerna får man dock ordna med samma dag.
 
Jag använde mig att mitt gamla och beprövade recept på kladdkaka:
 
Botten
 
100 gram smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
 
Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt socker och ägg, vispa ordentligt. Sedan häller du ner resterande ingredienser, blanda väl. Häll upp smeten i en smörad och bröad form. Jag använder mig gärna av kokos istället för ströbröd då jag tycker det blir lite saftigare då. Grädda mitt i ugnen på 175 grader. Rekommendationen brukar vara 20 minuter, men jag tar alltid ut min kladdkaka efter ca 18 då jag gillar den kladdig. Då jag skulle ha den som botten lät jag den dock gräddas i 19 minuter. Låt den sedan svalna medan du förbereder resten av cheesecaken.
 
Fyllning
 
200 gr philadelphiaost
2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
3 äggulor
5 dl vispgrädde
100 gr hackad vit choklad
3 dl mosade jordgubbar (för mig blev det mer "hackmosade" gubbar)
ev röd karamellfärg
 
Blanda ihop färskost, socker och vaniljpulver till en smet. Vispa sedan ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden i en annan bunke, vänd ner den tillsammans med den vita chokladen och jordgubbarna i smeten. Häll allt över kladdkakebottnen. Täck över formen med plastfolie och stoppa den i frysen ett par timmar.
 
Vill man ha en starkare rosa ton på sin cheesecake kan man röra ned några droppar röd karamellfärg i vispgrädden.
 
Dekorering är valfritt,men chokladdoppade jordgubbar ser ju alltid lite extra festligt ut!
 
Låt den stå framme en liten stund innan servering.
 
 
Originalreceptet hittar du här.
 
 
 
 



Matbloggstoppen

RSS 2.0