Viltskav med kantareller

Vi inledde vår matkassevecka med att göra viltskav med kantareller. En helt ok rätt som jag kan tänka mig att göra igen. Den hamnar dock inte på topp 10 över mina favoriträtter, men skönt med nåt annat än korv och makaroner! Gillade den krämiga konsistensen på såsen, mmm!
 
Du behöver
4 port
 
900 gr potatis
ca 500 gr kronhjortsskav
1 msk smör
1 burk kantareller (200 gr)
1 lök
2 tsk maizena
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk soja
3 msk messmör
1 tsk timjan
salt
peppar
 
Skär skaven i strimlor medan den är frusen. Stek skaven i hälften av matfettet i en stekpanna och finfödela den. Krydda med salt och peppar och lägg sedan skaven på en tallrik. Fräs hackad lök och kantareller i resten av smöret.

Blanda maizena med mjölken och häll sedan ner det i stekpannan tillsammans med grädde, soja, messmör och timjan. Rör ner skaven i såsen så den blir varm. Servera tillsammans med kokt potatis, sallad och gärna lite lingonsylt.
 
 
Både bild och recept kommer från ICA.
 

Kommentarer
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Åh vad gott det där ser ut och låter:)

sv: Nej jag förstår mig inte på de där föräldrarna jag heller. Hade jag inte blivit så chockad så hade jag nog sagt till ungen att det han gjorde var fel.

2014-11-05 @ 18:06:44
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Life of Johanna

Ja, vi skall riva ut hela köket och ta bort en kort vägg och dörren för koppla ihop med groventren och tvättstugan :)

2014-11-05 @ 18:54:53
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: anna

ser väldigt gott ut

2014-11-05 @ 19:42:09
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Sanna Preifelt

Muums vad gott!

2014-11-06 @ 10:32:22
URL: http://sannasrum.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Matbloggstoppen


Follow on Bloglovin

RSS 2.0