Premiär hos tandläkaren

Äntligen! Lillan är frisk! Fast energinivån har inte varit så hög idag ska erkännas. Minsta motgång och tårarna har kommit rullande.

Men är glad att hon hann bli frisk lagom till sitt första besök hos tandläkaren! Hon ville först inte gå in till tandläkaren, sa att det var läskigt. Sen ville hon inte sitta i stolen, sa att den var läskig. Så jag fick till en början sätta mig i stolen och hålla henne i knät. Efter någon minut bad hon mig gå därifrån, då ville hon sitta ensam. Efter det var det inga problem! Hon busade med tandläkaren och hade riktigt roligt! De räknade tillsammans och kom fram till att hon har 20 fina tänder. Som belöning för att hon var så duktig så fick hon en rosa tandborste och en liten bok. Skönt det blev en positiv upplevelse att besöka tandläkaren.
 
 

Enkla Kladdiga Nutella Cookies

Har under en längre tid sett ett Nutella-recept på olika bloggar och äntligen kom jag mig för att prova det själv! Snabbt, enkelt och gott! Perfekt när man med kort varsel får veta att gäster är på ingång! Vet inte vem som ligger bakom receptet, men delar med mig av det här och skickar massa cred till den som vispade ihop dessa goda kakor första gången!

Du behöver
(12 st)
 
2 äggvitor
2,5 dl florsocker
0,5 dl kakao
0,5 dl mjöl
0,5 tsk vaniljpulver
0,75 dl Nutella
 
Vispa ihop florsocker och ägg i cirka 1 minut. Vänd sedan försiktigt ner övriga ingredienser till en jämt smet.
Skeda ut 12 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda sedan i mitten av ugnen, 175 grader i ca 12 minuter. Låt sedan kakorna svalna på plåten.
 
 
 

Rabatt hos Sejdelshoppen!

Efter att jag och sambon fått prova olika ölglas från Sejdelshoppen.se så måste jag erkänna att jag tycker det är lite kul med olika sorters glas! Tänk att ett glas kan påverka hela upplevelsen av en dryck så mycket! Dessutom känns det betydligt festligare att ta fram favoritsejdeln istället för en mugg när det är dags för en öl!
 
Vi kommer garanterat utöka vår samling glas här hemma! Är du intresserad av att göra detsamma så missa inte rabatten på 10% som du får om du anger koden radhuslivet_mars hos Sejdelshoppen.se! Obs, funkar dock inte via mobilsidan.
 
 
 
 
 
 

Tatueringsdags!

Nu börjar jag lessna. Lillan är fortfarande sjuk! Så tråkigt att bara sitta inne medan solen skiner för fullt utomhus. Men idag stoppade jag faktiskt ner henne i vagnen så gick vi en liten promenad. Även en liten sjukling behöver frisk luft! Nu håller jag tummarna att hon vaknar feberfri imorgon och att vi kan börja njuta av påsklovet fullt ut!
 
Idag roade vi oss med gnuggtatueringar som jag fick av en kollega. Lillan blev MYCKET nöjd! Nöjd är även storebror, för han sover hos sin kusin för andra natten i rad nu.
 
 

En riktigt lång långfredag

Hallå där ute i stugorna! Hoppas ni har haft en fantastisk långfredag!! Här har vi tyvärr öppnat upp sjukstugan igen då lillan fick feber igårkväll. Så idag har jag mest suttit med henne i soffan eller burit runt med henne, hon blir så otroligt mammig när hon är sjuk!

Så jag har inga bilder på någon söt påskkärring att visa. Bjuder istället på en bild på familjens icke-färgglada häxa, dvs mig!
 
 

Mjau

Vi har pratat lite löst om att eventuellt skaffa ett husdjur. Kan ju vara nyttigt för barnen att lära sig att ta ansvar och sköta om ett djur. Givetvis skulle ju huvudansvaret ligga på oss vuxna, men ni förstår nog vad jag menar. Funderade på en hund, men de kräver verkligen mycket tid. Fiskar, nja, jobbigt rengöra akvariet. Hamster..hm..nej, den skulle nog bara rymma iväg.
 
Så vi är inne på en katt. Men inte vilken katt som helst! Jag skulle gärna ha en La Perm eller en bengal. Bengaler är ju bara så fina! Men ack så dyra... Ska köpa en triss, har vi tur kanske det blir en katt här i huset!
 
Bild från Pinterest

Ölglasprovning - Sejdel Refresh + rabattkod!

Fjärde och sista glaset som vi har provat från Sejdelshoppen.se är Sejdel Refresh på 0,5 liter. Det är ett stort glas från Spiegelau med en höjd på 19 cm och en vikt på 850 gram. Jag gillar ölglas med handtag som detta har, tycker det bidrar till en härligare känsla när man dricker öl!
 
Det som är speciellt med det glaset är att i botten finns en turbinformad upphöjning. Så när man skakar glaset så bildas en ny skumkrona och det ska även frigörs mer arom. För att se mer hur det funkar kan ni klicka här. Gällande aromen kan jag inte uttala mig om som den amatördrickare jag är, men visst skapas det lite mer skum när man skakar glaset! En kul och rolig grej som lätt skulle vara en isbrytare om man kör fest hemma och det kommer folk som inte känner varandra! Sambon var dock lite mer skeptisk, han är rädd om kolsyran i ölen och ville inte skaka glaset alltför mycket.
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att detta är ett omtyckt glas hos oss! Snyggt, stabilt och perfekt för en god kall öl!
 
Betyg: 3,8 radhus av 5 möjliga
 
Har du blivit sugen på att investera i ölglas efter att ha läst mina inlägg? Isåfall kan jag erbjuda mina bloggläsare 10% i rabatt hos Sejdelshoppen.se under resten av mars månad! Uppge bara radhuslivet_mars i kassan när du beställer! Obs, funkar dock inte via mobilsidan. Happy shopping!
 
 
 
 
 
 

Keldas Krämiga Bolognese

Kelda har kommit med fem nya grytbaser och via Buzzador skulle jag få prova två av dem. De smaker som finns är Balsamico Rostad Vitlök för kyckling, Taco, Milda Masala, Bolognese samt Texas Chili för köttfärs. Har tyvärr haft svårt att hitta dem i butik, så jag har endast testat Bolognese.
 
Detta är en produkt som vill förenkla din vardag. Du ska snabbt lätt kunna svänga ihop en middag som hela familjen tycker om. Dessutom tillhör dessa grytbaser inga tillsatser och hållbarheten är 120 dagar!
 
Instämmer i att det går undan att laga mat med denna grytbas. Jag stekte på 400 gram köttfärs, hällde i grytbasen och lät det puttra i några minuter och serverade sedan det hela med makaroner med riven parmesan till. Så enkelt att vem som helst kan fixa en middag med hjälp av Kelda!

Men tyvärr var grytbasen lite väl smaklös. Visst gick den att äta, men vi vuxna upplevde smaken lite väl mild. Ska försöka få tag i Balsamico Rostad Vitlök för kyckling och se om den ger en bättre smakupplevelse! Annars tycker jag det är tacksamt att ta hjälp av sådana här grytbaser när vardagslivet i övrigt kräver mycket och man inte har tid/lust/ork att stå vid spisen.

Har du provat Keldas nya grytbaser?
 
 
 
 
#buzzador #keldagrytbasbuzz

Ekologiska Hova

Via Buzzador har jag och familjen fått vara med i en kampanj för Arlas ekologiska ostar där vi har provat den nya osten Hova. Vi äter ganska mycket ost, såväl på mackan, i maten och som enkla "ostrullar" (lillans favorit), så det var roligt få vara med i den här kampanjen!
 
Hova är en mild ost som påminner en hel del om vanlig husmansost. Det var en stor förpackning på över 800 gram, något jag uppskattade för då tar inte osten slut så fort. Såväl stora som små i hushållet har tyckt om osten och jag kan absolut tänka mig att köpa den igen. Dock ligger kilopriset lite väl högt (omkring 129 kr/kg om jag inte minns fel), så det kan nog bli att jag väljer en annan ost när jag väl står där i butiken. Samtidigt är denna ekologisk, stort plus för det!
 
Vill du ha mer fakta om produkten kan du klicka här.

Betyg: 3,5 radhus av 5 möjliga!
 
 
 
 
#Arlaekologiskost #Arlako # Buzzador

Vit chokladmousse dagen till ära

Igår firade vi sambon och idag var det min tur att bli firad! Nu drog iofs sambon iväg till Uppsala med 7-flyget imorse, så det blev inte så mycket firande med honom idag. Däremot har jag och barnen ätit vit chokladmousse med hallon till efterrätt, dagen till ära. Mycket gott och krävde lagom med engagemang.
 
Nu kan jag lägga ännu ett år till protokollet och äventyret fortsätter!
 
 
 

Rosédryck dagen till ära

Idag har vi ett födelsedagsbarn här i huset. Det är sambons tur att fylla år, så vi slog på stort och åt pizza till middag och glaset fylldes med en alkoholfri mousserande rosédryck. Gott, men nu kan jag verkligen rulla fram!
 
 

Idag gick det utför

Idag var det full fart i pulkabacken! Så kul! Men jag var helt slut efteråt,  puh. 






Kanelbullar

Idag startade jag och lillan sportlovsdagen med att baka bullar. Mums, mums, gott, gott! Gjorde vanliga kanelbullar, vaniljbullar samt nutellabullar. Receptet som jag använder slår aldrig fel, I love it! Det kommer från ICA och här kommer det:
 
Du behöver
 
½ paket jäst (25 gr)
50 gr smör
3 dl mjölk
½ dl socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl
 
Klassisk fyllning
 
50 gr smör
kanel
socker
 
Vaniljfyllning
 
50 gr smör
2 msk socker
1 tsk vaniljpulver
 
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
 
Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
 
Rör matfettet smidigt tillsammans med valfritt tillbehör till fyllningen. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
 
Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Om man vill kan man pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt svalna på galler under bakduk.
 
 

Sportlovet har börjat!

Äntligen, lite andrum. Första sportlovsdagen för vår del och den ägnade vi åt att besöka stadsbiblioteket. Hann läsa några böcker på plats och några fick följa med oss hem. Känner mig lite som en halvzombie då jag fortfarande har känningar av förkylningen som jag dragits med i snart en månad, men snart så!

Imorgon kommer barnens ena kusin hit, det blir roligt! Ska passa på att baka lite bullar tror jag minsann! Kan vara gott att ha med sig om vi får för oss att dra iväg till någon pulkbacke!
 
Lillan körde högläsning för storebror.

Älskade barn!

Idag firar vi vår nyblivna 8-åring! Så fort tiden har gått, tyckte att han precis föddes på Karolinska! Nu diggar han Minecraft, älskar att bygga med lego och fascineras av Titanics öde! Dessutom är han en underbart snäll och tålmodig storebror!
 
Världens bästa på alla sätt och vis! <3
 
Här var han dock bara 4 timmar gammal, sprillans ny!
 
 
 

Förberedelser

Det är de sista skälvande timmarna med en 7-åring i huset och förberedelser pågår inför morgondagen. Har tyvärr dåligt med ork och energi, så det blir lite småfusk med tårtan. Förhoppningsvis blir det en tårta som morgondagens födelsebarn blir glad över!
 
 
 

SIXX:A.M - Rise

Idag släpptes en efterlängtad låt, Rise med SIXX:A.M. Det är första singeln från deras kommande skiva Prayers for the Damned.
 
Here we go!
 
 

Djungelkyckling

Vi åt djungelkyckling häromdagen. Nom, nom, nom, om ni frågar mig! No, no, no, om ni frågar sambon. Han gillar varken kyckling eller curry, så han var lagom road när han förstod vad vi skulle äta. Men han får stå ut, för den här rätten kommer tillagas igen i det här hemmet!
 
Du behöver
(4 port)
 
3-4 kycklingfiléer (ca 500 gr)
3 dl matlagningsgrädde
1 tärning kycklingbuljong
salt
svartpeppar
curry
 
Strimla kycklingen och stek den sedan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan grädden, curryn och kycklingbuljongen. Låt koka ihop i några minuter. Servera sedan med ris, skivad banan, majs och mango chutney.
 
Nom, nom, nom!
 
Originalreceptet



Matbloggstoppen

RSS 2.0